Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Βρετανικό fund «πολιορκεί» τη ΣΕΚΑΠ

Βρετανικό fund «πολιορκεί» τη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Έχει έδρα το Λονδίνο και ελέγχεται από βουλγαρικά κυρίως συμφέροντα. Ενδιαφέρθηκε και στο παρελθόν

Ουδέν νεώτερον από την εταιρεία του Ηλία Παπαδόπουλου. Περιμένουν απάντηση της ΑΤΕ οι εργαζόμενοι για την α’ δόση του επενδυτικού σχεδίου

Νέος «μνηστήρας» για τη ΣΕΚΑΠ εμφανίζεται στο προσκήνιο. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από πηγές της ΣΕΚΑΠ,  πρόκειται για βρετανικό επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο που ελέγχεται κυρίως από βουλγαρικά συμφέροντα και συζητά  με την ΑΤΕ την εξαγορά του 50,36% του μετοχικού κεφαλαίου της καπνοβιομηχανίας «ΣΕΚΑΠ Α.Ε.». Το βρετανικό fund, το οποίο και στο παρελθόν εξέταζε την περίπτωση της ΣΕΚΑΠ  κρατά στάση αναμονής εξαιτίας των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

Ενδιαφέρον από βρετανικό επενδυτικό fund για τη ΣΕΚΑΠ
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» το fund εισήλθε ξαφνικά στη διαδικασία πώλησης της ΣΕΚΑΠ και φέρεται να ήρθε σε επαφή με την ΑΤΕ, αφού ο επίσημος διαγωνισμός πώλησης της ΣΕΚΑΠ εκτιμάται ότι δεν τελεσφόρησε. Όπως είναι γνωστό μετά την αποχώρηση του ινδικού Ομίλου η ΑΤΕ απευθύνθηκε στη δεύτερη «προτιμητέα» εταιρεία που είχε φτάσει στην τελευταία φάση του διαγωνισμού  την εταιρεία «Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος» ζητώντας να καταθέσεις δεσμευτική προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής έχει λήξει εδώ και  δύο εβδομάδες όμως η εταιρεία δεν κατέθεσε ακόμη την  προσφορά της, γεγονός που συνέβαλε στη στροφή της ΑΤΕ σε αναζήτηση νέων ενδιαφερομένων αφού μέχρι τέλος Μαΐου έχει συμβατική υποχρέωση από το Μνημόνιο να απεγκλωβιστεί από τις θυγατρικές της. Σ’ ότι αφορά το βρετανικό fund που είχε και παλαιότερα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ , σύμφωνα με πληροφορίες,  εκδηλώνει εκ νέου το ενδιαφέρον του για τη χώρα μας μετά την ολοκλήρωση του PSI,  έχοντας αναθέσει μελέτες για επενδύσεις στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων που αρχικά εστιάζονται στη βόρεια Ελλάδα και σε νησιά. Λέγεται ότι το συγκεκριμένο fund, ελέγχεται κυρίως από βουλγαρικά συμφέροντα που έχουν συμμετοχή σε εμπορική Τράπεζα της γειτονικής χώρας, αλλά και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Περιμένουν απάντηση οι εργαζόμενοι
Στο μεταξύ σε στάση αναμονής είναι και οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ περιμένοντας να δουν την απάντηση της ΑΤΕ στην επιστολή που έστειλαν διατυπώνοντας το αίτημα η πρώτη δόση περίπου 1.350 εκ. ευρώ, από το επενδυτικό της σχέδιο (περίπου 4,5 εκ. ευρώ) που εγκρίθηκε πρόσφατα μετά από 6 χρόνια από την κατάθεσή του, να μείνει στο «ταμείο» της εταιρείας και να μην εκχωρηθεί στην ΑΤΕ Leasing. Όπως είχαν αναφέρει και στην επιστολή τους:  «είμαστε απλήρωτοι από το Μάρτιο, οι προμηθευτές διεκδικούν τα οφειλόμενα και δυστυχώς δεν υπάρχει ορατό μπροστά μας το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…