Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης για τρόφιμα

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης για τρόφιμα

0

«Συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες»,τονίζει η πρόεδρος του Παραρτήματος κα Μαργαριτοπούλου

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Ερυθρός Σταυρός, Δεν έχουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα

Έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα και στην ευαισθησία των Ξανθιωτών απέναντι στην φτώχεια και την ανέχεια που πλήττει ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας που στερούνται …ένα πιάτο φαγητό,  απευθύνει η πρόεδρος του Π.Τ. του Ερυθρού Σταυρού κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, καλώντας τους να γίνουν αρωγοί στο έργο του Ερυθρού Σταυρού, προσφέροντας κυρίως τρόφιμα. Ήδη κάποιοι έχουν ανταποκριθεί και έχουν προσφέρει και τρόφιμα και ρουχισμό ενώ ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η ταβέρνα «Κονάκι» και μια σειρά άλλοι υποστηριχτές όπως: ekptotiko.gr, expresscopy, TOP 969, WAVE, Super 88, 94,6 stereo, Xanthinews, ΑΙΧΜΗ, Κανάλι 6, Αρβύλα 88,8 Μελωδικός 105,7 ΑΓΩΝΑΣ έχουν αναλάβει πρωτοβουλία, διοργανώνοντας την Φιλανθρωπική Μουσική εκδήλωση το Σάββατο 26 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, συγκεντρώνοντας ρούχα και τρόφιμα.  

Συνεχής προσφορά στον συνάνθρωπο
Δεν έκρυψε την αγωνία της η κα Μαργαριτοπούλου, για το πρόβλημα επιβίωσης που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας, πρόβλημα που βιώνει καθημερινά εδώ και 18 χρόνια που είναι πρόεδρος και έχει οξυνθεί κατακόρυφα τα τελευταία 2 χρόνια, όπως σημειώνει,  όταν και χτυπούν την πόρτα του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζεται από το 1994 το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη (Κτίριο Στάλιου 2, στην αρχή της Βενιζέλου) μετά από την παραχώρηση του κτιρίου πρώην ιδιοκτησίας της Τραπέζης Ελλάδος. Ξεναγώντας μας στις αίθουσες διδασκαλίας του διώροφου κτιρίου δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για το έργο του Ερυθρού Σταυρού στο κοινωνικό τομέα αλλά και προσπάθειά του παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει κυρίως τα τελευταία χρόνια να είναι πάντα πρώτος στην ανάγκη του συνανθρώπου, να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε καταστάσεις θεομηνιών(π.χ. πλημμυρών του 1996 ή όπου αλλού χρειαστεί.: «Το έργο του Ερυθρού Σταυρού είναι πολύπλοκο και πολυεπίπεδο. Μέσα σε μια 15ετία έχουν εκπαιδευτεί σε πρώτες βοήθειες από το προσωπικό μας 2.500 πολίτες. Έχουμε στο δυναμικό μας 600 εθελοντές, 288 μέλη. Έχουμε υλοποιήσει προγράμματα εμβολιασμών στην ορεινή και πεδινή περιοχή,  έχουμε κάνει  μαθήματα εκπαίδευσης και ψυχολογικά σεμινάρια. Παρά το γεγονός ότι οικονομικά ο Ερυθρός Σταυρός είναι πολύ άσχημα και έχουμε  προβλήματα  στο να καλύψουμε και  τα λειτουργικά μας έξοδα καθώς το προϊόν εράνου δεν έχει αποσταλεί ακόμη είμαστε πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε και χαιρόμαστε όταν βρίσκουμε αρωγούς στο έργο μας. Γι αυτό και
ευχαριστούμε πολύ για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία της επιχείρησης «Το Κονάκι» και των υποστηριχτών γιατί η ανάγκη κυρίως για τρόφιμα είναι μεγάλη και συνεχώς αυξάνονται οι άνθρωποι που έρχονται σε μας».

Κινδυνεύει να μείνει άστεγος ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης
Να σημειώσουμε ότι το Π.Τ. Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης που είναι το κεντρικό παράρτημα σ’ όλη την περιφέρεια έχει 3 άτομα προσωπικό ενώ στις τάξεις του έχουν συστρατευτεί συμπολίτες μας και από την πλειονότητα και την μειονότητα. Όμως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός  – όπως προανάφερε η κα Μαργαριτοπούλου – ενδέχεται το κτίριο να πωληθεί και να μείνει …άστεγος ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθώς θα’ ταν μεγάλη απώλεια να στερηθεί η περιοχή μας και οι κάτοικοι της τις υπηρεσίες του. Ως προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βάλουν πλάτη και η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…