Αβέβαιη πορεία

0
arxigoi_2012_002_copy

Και με την ανακοίνωση των νέων εκλογών    

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Με τους πολιτικούς αρχηγούς να διαφωνούν ακόμη και στην επιλογή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, παραμένει αβέβαιο, εάν και μετά τις νέες εκλογές, θα καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Τα κόμματα μπαίνουν πλέον και επίσημα σε μια νέα προεκλογική περίοδο με τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς να είναι ραγδαίες και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμπόρευση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη με τη Νέα Δημοκρατία.  
‘ΟΧΙ’ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ
Ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του χαρακτήρισε άριστη την επιλογή του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού και έθεσε το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δυο δρόμους, από τη μια να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα με αλλαγές που γίνονται σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης, όπως είπε χαρακτηριστικά.  
ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Να πάρουν οριστικά τις τύχες στα χέρια τους και να ολοκληρώσουν το σημαντικό βήμα που, όπως είπε, έκαναν στις 6 Μαΐου για να αποκτήσει κυβέρνηση Αριστεράς η χώρα, κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πρότεινε για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη, ως γνώστη -όπως είπε- της οικονομίας και ως πρόσωπο που στοιχειωδώς αντανακλά τη νέα πολιτική γεωγραφία. Τόσο αυτή η πρόταση όσο και η πρότασή του για πάγωμα όλων των νόμων που αφορούν στο κόψιμο μισθών και συντάξεων δεν έγιναν δεκτές.
Στην Κουμουνδούρου ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάζουν από κοινού σήμερα στη μια και μισή και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού να συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Κυριακής  
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ»
Οι μέρες που μεσολαβούν από σήμερα έως τις νέες εκλογές είναι μέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού, γιατί η πατρίδα πρέπει να κρατηθεί όρθια και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση για τους πολίτες υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα περιθώρια του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της ανευθυνότητας και του εμπορίου ψευδαισθήσεων ευτυχώς έχουν στενέψει παρά πολύ, επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν και να σταθμίσουν τα πράγματα βλέποντας προς το μέλλον. Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων και να ξαναδώσουν αισιοδοξία και προοπτική.
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως κολοσσιαία αντίφαση και φθηνή κομματική συναλλαγή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να οριστεί ο Γεράσιμος Αρσένης υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αντιφατικό ο κ. Τσίπρας να αρνείται τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση που θα αναλάβει να διαχειριστεί την κρίση για ένα χρονικό διάστημα και σήμερα να προτείνει πολιτικό πρόσωπο της προτίμησής του ως πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα διενεργήσει τις εκλογές που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμανλής για Τέμπη: Αν υπάρξει κατηγορητήριο είμαι στη διάθεση όλων των αρχών

«Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες», ανέφερε μεταξύ άλλων για τα Τέμπη ο πρώην υπ…