Σχόλια 30/05/2012

0
oikologoi

Ξανά δημιουργία δράσης
Θωμάς Βουγιουκλής

Οικολόγων υπερβολές  


Γράφτηκε σε εφημερίδα της Χίου. Αντιδρούν οι εκεί Οικολόγοι στη δημιουργία Αιολικού πάρκου γιατί λέτε;
Α) θα επηρεάσουν το μικροκλίμα της περιοχής!
Β) θα επηρεασθούν τα πνευμονάκια των νυχτερίδων!
Γ) θα επηρεασθεί η αναπαραγωγή των λαγών!
Δ) θα επηρεασθούν οι χελώνες από το κυνήγι των λαγών και θα σταματήσει η αναπαραγωγή τους!
Τέτοιες θαυμαστές δικαιολογίες καταθέτουν οι Οικολόγοι Χίου. Να γελάσει κανείς αλήθεια ή να βάλει τα κλάματα για το επίπεδο των επιχειρημάτων; Θλίψη και μόνον θλίψη…
«Ε»

Βογιατζόπουλος Μάκης


 Θρήνησε η πόλη της Ξάνθης τον ξαφνικό θάνατο του Μάκη Βογιατζόπουλου, υπαλλήλου της ΔΕΥΑΞ, 51 χρόνων.
Ο Μάκης ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος, χαμηλών τόνων, αγαπητός στους συναδέλφους του, παλιός Ξανθιώτης από γνωστή οικογένεια.
Η κηδεία του έγινε την Τρίτη στους 12 Αποστόλους όπου και η γειτονιά του.
Ο χαμός του γέμισε θλίψη συγγενείς και φίλους και βέβαια την οικογένειά του. Όλοι δε είχαν έναν καλό λόγο για τον συμπολίτη μας που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή.
«Ε»  

     

Έγκυρα  


Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κ. Χρυσόγονος διευκρίνησε ότι σε αυτές τις εκλογές που θα ισχύσει η λίστα, τα ψηφοδέλτια που θα έχουν σταυρό δεν ακυρώνονται.
Θεωρούνται έγκυρα, όσους σταυρούς και αν έχουν και προσμετρώνται στα κόμματα που τα αφορούν.
Σημαντική η λεπτομέρεια για τους ψηφοφόρους που σίγουρα θα βάλουν σταυρό μη γνωρίζοντας τη διαδικασία…
«Ε»    

 

 
Το Σταυρουδ-Άκη  


Ο λαός βρίσκεται σε αδιέξοδο … οι Σύμμαχοι που εμφανίζονται πρόθυμοι  και ικανοί να βοηθήσουν (λέγε με Γερμανία….) την ίδια στιγμή που  παραδέχονται τις θυσίες και τις δυσκολίες του απλού λαού κατηγορούν σε  δηλώσεις των ηγετών τους το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο ως  υπαίτιο της σημερινής κατάληξης …
Με δεδομένη την αγάπη των ελλήνων πολιτικών για προσφορά στην πατρίδα  πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, γνωστή στην χριστιανική  Ευρώπη την θυσία του Ιησού που σταυρώθηκε για να αναλάβει τις αμαρτίες  άλλων (ημών και υμών…),  μήπως μία λύση θα ήταν: μιμούμενοι τον  θεο-άνθρωπο οι εγχώριοι πολιτικοί ηγέτες-άνθρωποι της ένοχης 35ετίας να  θυσιαστούν αναλαμβάνοντας το χρέος της όποιας κακής διαχείρισης  αποδεχόμενοι την τιμωρία, (π. χ. μαζικής φυλάκισής τους, κατάσχεσης  περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν λόγω θέσης και όχι εργασίας, …);
Απαλλάσσοντας από την αμαρτία την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και  αποφεύγοντας τις δικαιολογίες προτεσταντικής λογικής της Γερμανικής  ηγεσίας για ανάγκη τιμωρίας ενόχων πριν πάμε παρακάτω…
Με δεδομένη την ήδη σε εξέλιξη τιμωρία του Άκη (Τσοχατζόπουλου)  προτείνω την και εμπορική εκμετάλλευση του όλου θέματος που περιγράφεται  στην ανωτέρω πρόταση,  με την κατασκευή και πώληση αναμνηστικών  μενταγιόν – μικρών σταυρών με φυσιογνωμίες πολιτικών – εσταυρωμένων, που   θα ονομάζονται γενικώς στην πιάτσα, με την εμπορική ορολογία:  σταυρουδ-Άκη !  
ο συνεργάτης αριθμός 8    

 

Με γιαούρτι, φέτα και λάδι θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα  


H εταιρεία συμβούλων McKinsey & Cο πρότεινε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο έχει στην πρώτη γραμμή την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων έτσι ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση.
Με όπλα τα παραδοσιακά μας προϊόντα, η εταιρεία προτείνει την αύξηση των εξαγωγών για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία. Tο ελαιόλαδο, τα λίπη, τα  φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα αρτοποιίας είναι τα καλά χαρτιά της Ελλάδας.
Η μελέτη έχει τίτλο: “Η Ελλάδα δέκα χρόνια μπροστά: Προσδιορίζοντας το νέο μοντέλο ανάπτυξης”.
Η εταιρεία τονίζει πως η Ελλάδα, όσον αφορά το ελαιόλαδο, είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή, εξάγει όμως στην Ιταλία το 60% της παραγωγής της, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στη γειτονική χώρα να καρπώνεται ένα επιπλέον 50% επί της τιμής του τελικού συσκευασμένου προϊόντος.
Ακόμα η Ελλάδα κατέχει το 28% της ελληνικής φέτας στην αγορά τυριών παγκόσμιως και το 30% των αγορών γιαουρτιού ελληνικού στυλ των ΗΠΑ.
Η χώρα, γράφει η ΜcKinsey, διαθέτει μερικά από τα πιο καταπληκτικά αγροτικά προϊόντα διατροφής στον κόσμο. Ωστόσο, δεν διαθέτει την ικανότητα να τα επεξεργαστέι ώστε να έχει  υψηλά περιθώρια κέρδους.    

 

 
Εικόνες που δεν τις βλέπεις κάθε μέρα  


Να ένα στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας που δε βλέπεις κάθε μέρα. Ο Χρίστος Πούλιος προσέγγισε τα έδρανα του προεδρείου και είχε μίνι συνεννόηση με το δήμαρχο και το Γιάννη Λάμπρου.
Ε.Δ.  

 

 
Άσχημα τα πράγματα στο δημοτικό ταμείο  


Μείον κατά 50% σε σχέση με το 2009 παρουσιάζεται το ταμείο του δήμου Ξάνθης, με βάση το λογαριασμό εσόδων- εξόδων για το α’ τρίμηνο του 2009. Ο Δημήτρης Μπένης σημείωσε ότι τα οικονομικά του δήμου ακολουθούν τη γενική πορεία της χώρας, ενώ ο δήμαρχος τόνισε την αξιοσημείωτη καθυστέρηση στην καταβολή των ΚΑΠ, σχολιάζοντας ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει παραλύσει από αυτό το μεταβατικό στάδιο.
Ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών επί του ελέγχου του προϋπολογισμού επεσήμανε και τα έξοδα είναι μειωμένα επειδή δεν υπάρχουν πόροι για δαπάνες, ενώ στα έσοδα υπάρχουν αποκλίσεις κυρίως λόγω της δυσκολίας είσπραξης οφειλών.
Ε.Δ.  

 

 
Συμπεράσματα  


«Τα συμπεράσματα» δικά σας είπε η Μπέτυ Πατσίδου απευθυνόμενη στο Σώμα, όταν ο Γιάννης Τσεγγελίδης ψήφισε λευκό στο θέμα της έγκρισης των αποφάσεων της συμβιβαστικής επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του δήμου, οι οποίες βέβαια προέκυψαν από καταγγελίες της αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας για παραβάσεις.
Ο Νίκος Ανταμπούφης ρώτησε για μία υπόθεση που η επιτροπή δέχθηκε ισχυρισμό αντίθετο με ότι είχε καταγράψει η αστυνομίας. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Τσεγγελίδης θα ψήφιζε λευκό αν δεν ερχόταν σε γνώση του αυτή η περίπτωση, πάντως το μήνυμα έγινε αντιληπτό.
Ε.Δ.  

 

Να γκρεμίσουν το σπίτι  


Το ακούσαμε κι αυτό. Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η περίπτωση κυκλοφοριακής ρύθμισης στον οικισμό της Ισαίας, όπου υπάρχει μια ιδιαίτερα στενή στροφή από την οποία, περνώντας τα φορτηγά χωρίς προσοχή, «στουκάρουν» στα κεραμίδια διπλανού σπιτιού. Παθών και ο ίδιος ο Π. Ταρενίδης ως αντινομάρχης που το γκρέιντερ της νομαρχίας προκάλεσε φθορές για τις οποίες αναγκάστηκε να αποζημιώσει. Η τεχνική υπηρεσία πρότεινε μικρή παράκαμψη 2-3 χλμ για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, έλα όμως που ήρθε ο πρόεδρος της κοινότητας και πρότεινε… να πάει λίγο πιο μέσα το σπίτι! Καμιά σαράντα πόντους…!
Ε.Δ.  

 

Πυρηνική φυσική  


Καλά η πρόταση του Γιώργου Κολλάρου για ηλεκτρονική διαβούλευση στο θέμα της εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης, δεν είναι και… πυρηνική φυσική. Απλά ο δήμος στην ιστοσελίδα του μπορεί να ορίσει μία φόρμα, όπου μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά απόψεις και προτάσεις. Η γενική αίσθηση είναι ότι όσο πιο μεγάλη είναι η ενθάρρυνση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ανταπόκριση, με δεδομένο το ήδη εκφρασμένο ενδιαφέρον και για το κυκλοφοριακό της πόλης εν γένει, αλλά και για την ευαισθητοποιημένη αντιμετώπιση στα θέματα της αξιοποίησης της Παλιάς Πόλης.
Ε.Δ.    

 

Μάνι-μάνι  


Δεν είμαι σίγουρη, αλλά οι «Πολίτες για την Αλλαγή», έτσι μάνι-μάνι που καταψήφισαν την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, απέρριψαν και την ένταξη του 1 εκ. ευρώ για την αναστύλωση του δημαρχείου που συμπεριλαμβανόταν; Αλλά έτσι είναι, λες μια φορά ότι διαφωνείς με το τεχνικό πρόγραμμα συνολικά και… ξενοιάζεις μ’ αυτά.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …