Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με 3 συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Με 3 συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

0
protomagia_2012-empros

Πρωτοβουλία αντίστασης και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης

Απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί της 1ης Μαΐου μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου τοπικά στελέχη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν ομιλίες προτάσσοντας το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι. Η συμμετοχή δεν ήταν μαζική και για το λόγο αυτό ο εορτασμός έληξε χωρίς πορεία.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, που απαρτίζεται από τις αριστερές δυνάμεις της περιοχής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία είχαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.  Στην κεντρική ομιλία του ο Τάκης Νεοφυτίδης, μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε εκτενώς στον αγώνα που δίνεται από τους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία, στην οποία ήταν αφιερωμένες όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη χώρα. Παράλληλα, εστάλη και προεκλογικό μήνυμα για τη στήριξη του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι πραγματοποίησαν και αυτοί πορεία στο κέντρο.

Το ψήφισμα της 1ης Μάη του ΕΚΞ
Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο εκδόθηκε ψήφισμα, το οποίο αναφέρεται στη δύσκολη περίοδο και τη βαριά δοκιμασία που υπόκεινται οι εργαζόμενοι και τα εργατικά δικαιώματα. Οι διεκδικήσεις που τίθενται στο ψήφισμα είναι:
Μία τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές και τα κέρδη
Μία διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή
Την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε
Μία Ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Πρωτομαγιάτικο μήνυμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Προεκλογική και αντιμνημονιακή «νότα» είχε η ανακοίνωση που εξέδωσε για την εργατική πρωτομαγιά και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Πρωτομαγιά του 2012 είναι μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων που 2 χρόνια τώρα δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Ακόμη και αν είναι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, οι κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς χρειάζεται να στείλουν ένα σαφές και δυνατό μήνυμα. Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται και το δυναμικό που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς είναι υπαρκτό. Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά τους και στις κάλπες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…