Σχόλια 29/05/2012

0
karavaki

Δημοκόπωση  της Δημοσκόπησης
Θωμάς Βουγιουκλής

Ευρώ ή δραχμή;  


Είναι το δίλημμα των ημερών κι ας μην κρυβόμαστε. Είναι και το ζητούμενο των εκλογών και πρέπει να το πούμε ευθέως. Και να απαντηθεί επίσης ευθέως από το λαό με την ανάλογη σοβαρότητα και σκέψη.
Δεν είναι κινδυνολογία ο προβληματισμός αυτός που τίθεται ενώπιον των ψηφοφόρων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Διότι, πιθανή μετάβαση στη δραχμή θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλους τους κατοίκους και τη χώρα.
«Ε»      

 

Καρφιά  


Στη σύσκεψη, σε ένα πηγαδάκι πριν την έναρξή της, έπεσαν γερά «καρφιά», τόσο για τους δύο δημάρχους όσο και τον αντιπεριφερειάρχη.
Τους αποδόθηκαν ευθύνες ότι δεν κινητοποιήθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου και πως το έπαιξαν υπεράνω και ανεξάρτητοι.
Ελέχθη δε ότι στις εκλογές της αυτοδιοίκησης έτσι θα το παίξουν και οι άλλοι γι’ αυτούς.
Μάλιστα, έλεγαν στο πηγαδάκι, ότι με δύο δημάρχους και έναν αντιπεριφερειάρχη το ΠΑΣΟΚ έπαθε πανωλεθρία.
Και τους απέδιδαν σχετικές ευθύνες.
«Ε»    

 

Παρουσίες – απουσίες  


Πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Στην κομματική σύσκεψη της Κυριακής, παρόντες ήταν Σαλτούρος, Σγουρίδης, Δόντσος.
Απουσίαζαν Ξυνίδης (λέγεται ότι είχε σημαντικό ραντεβού την ώρα εκείνη) και Μπουρχάν. Απών βέβαια και ο Μάντατζη, ο οποίος μάλλον έχει αποστασιοποιηθεί πλέον από το ΠΑΣΟΚ οριστικά.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Σωτήρης Στολίδης, συνδικαλιστές, δημοτικοί σύμβουλοι και οι Καραλίδης, Τσολακίδης και Χατζηευαγγέλου.
«Ε»            

 

Περασμένα μεγαλεία  


Πάνε οι καιροί, τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στις δόξες του, που γέμιζαν οι αίθουσες από ανθρώπους.
Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά την Κυριακή στο Νατάσσα.
Λίγα άτομα. Συνήθως τα γνωστά. Κομματικά μέλη, πιστά και με άποψη. Δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης, υποψήφιοι και 3-4 στελέχη της μειονότητας. Σύνολο 40-50 άτομα.
Με τον Μαγκριώτη να ζητά να μείνουν μέχρι τέλος, να μην φύγουν μετά την τοποθέτησή τους.
Το ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός ότι περνάει κρίση. Στο χέρι του είναι να βγει απ’ αυτήν.
«Ε»          

 

Εμείς θα το ρισκάρουμε;  


Απίστευτη απάντηση υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον εξ Ανατολών κίνδυνο.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας στην προσπάθειά του να απαντήσει στο ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά αν οι ευρωπαίοι σταματήσουν τη χρηματοδότηση;» δήλωσε ότι θα περικόψουν τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Κι όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι έχουν γίνει ήδη περικοπές που δεν επιδέχονται επιπλέον βελτίωση γιατί κινδυνεύει η χώρα από την Τουρκία που βρίσκεται απέναντι, αυτός απάντησε με περισσή άνεση «θα το ρισκάρουμε»!!!
-Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με ευκολία να το ρισκάρει, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο θα το ρισκάρει ο λαός…    

 

 
Το ποντίκι  


Η σύζυγος:
-Δεν μπορώ να κλείσω μάτι. Έχω την εντύπωση ότι κάτω από το κρεβάτι είναι ένα ποντίκι.
Και ο σύζυγος:
-Άρχισε να σκέφτεσαι ότι υπάρχει και μια γάτα και άσε με ήσυχο να κοιμηθώ.      

 

Διαψεύδει ο ΟΣΕ  


Ψευδή. Συκοφαντική και υποβολιμιαία χαρακτηρίζει τη διασπορά της είδησης περί επιδόματος πλυσίματος χεριών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και διαμηνύει ότι θα κινήσει όλες τις νομικές ενέργειες εναντίον της εφημερίδας που το δημοσίευσε σε μια σειρά από άλλα… απίθανα επιδόματα.
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται ότι τέτοιο επίδομα ουδέποτε υπήρξε, ότι οι σιδηροδρομικοί την τελευταία διετία έχουν υποστεί μειώσεις στις αποδοχές τους κατά 40% και ότι το εν λόγο δημοσίευμα εξυπηρετεί σκοπιμότητες, ενώ τονίζεται ότι παρά τον «πόλεμο» που έχει δεχθεί ο Σιδηρόδρομος τα τελευταία χρόνια, σήμερα δεν παράγει ελλείμματα. Παράλληλα, καλούν διοικήσεις ΟΣΕ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το υπουργείο μεταφορών να δημοσιοποιήσουν τους ισολογισμούς των εταιριών για του λόγου το αληθές.
Ε.Δ.  

 

 
Αθώοι  


Αθωώθηκαν τελικά σε δεύτερο βαθμό οι 17 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 6 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος για τη γνωστή υπόθεση του Δημοτικού Κήπου. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Χρήστος Μούρκας, ο οποίος ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κατέθεσε τους λόγους που δεν προκλήθηκε ζημία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αφού τα χρήματα του ενοικίου και εισπράττονταν κανονικά από τον ιδιώτη και προοριζόταν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από την τότε ΔΕΑΞ.
Ε.Δ.    

 

Προκαταρκτικές για τα καφέ-μπαρ  


Τα «τρεχάματα» των αυτοδιοικητικών στα δικαστήρια ωστόσο, δεν έχουν τέλος. Κλήση σε πέντε προκαταρκτικές για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν λάβει τα μέλη της πρώην Δημαρχιακής Επιτροπής (2009-2010) για μη χορήγηση ανάκλησης ή για καθυστερήσεις στην επιβολή ανάκλησης λειτουργίας σε καταστήματα λόγω βεβαιωμένων παραβάσεων, κυρίως σχετικά με παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και άλλες υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβάσεις.
Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πρόσφατα έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για τη δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται όταν καλούνται να ανακαλέσουν άδεια λειτουργίας καταστήματος, αφού η ζυγαριά στο αντίβαρο του νόμου έχει την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων σε καιρούς κρίσης. Μάλιστα, έχει συζητηθεί με παράπονο πολλές φορές η αδυναμία ανάθεσης αυτής της αρμοδιότητες σε υπηρεσιακούς παράγοντες.
Πράγματι, οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές γιατί τις αποφάσεις του αυτοδιοικητικού πρέπει να διέπει το αίσθημα δικαίου, ενώ ο υπάλληλος εφαρμόζει τον τύπο του νόμου, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες. Ο αυτοδιοικητικός λαμβάνει γι’ αυτό το λόγο και αυτό το τίμημα.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …