Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκκληση ζωής από 29χρονο ξανθιώτη

Έκκληση ζωής από 29χρονο ξανθιώτη

0
solidarity_1-empros

Πάσχει από λευχαιμία. Αναζητούνται πιθανοί δότες μυελού των οστών

Δείγματα συλλέγει καθημερινά το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, από 8 έως 11 πμ, μέχρι την Πέμπτη

Έκκληση ζωής απευθύνει 29χρονος ξανθιώτης που πάσχει από λευχαιμία και έχει απόλυτη και άμεση ανάγκη για μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η οικογένεια έχει έρθει σε επαφή με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης η «Αγάπη», ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί προκειμένου να ενημερώσει τους συμπολίτες και να βρει συμβατούς δότες.
Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαχρόνης έχει ενημερωθεί το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και εκεί καθημερινά από τις 8 έως τις 11 πμ συλλέγονται δείγματα αίματος, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο και θα διαπιστώσει ποιοι δότες είναι συμβατοί. Στο δείγμα του αίματος αποτυπώνεται η ιστική ταυτότητα και ελέγχεται η συμβατότητα με τον πάσχοντα. Μόνη προϋπόθεση είναι η λήψη του αίματος να γίνει το πρωί όταν προσερχόμενος στο νοσοκομείο είναι νηστικός.
«Οι πιθανότητες είναι από 1 στις 100 έως 1 στο 1.000.000 να βρεθεί συμβατός δότης και οι πιθανότητες αυξάνονται αν πρόκειται για ομοεθνείς», αναφέρει ο κ. Παπαχρόνης τονίζοντας ότι: «όσο περισσότερα δείγματα συγκεντρωθούν, τόσο αυξάνονται και οι ευκαιρίες να βρεθεί συμβατός δότης».
Ο καθένας μας μπορεί να προσέλθει εθελοντικά στο νοσοκομείο για να αυξήσει τις πιθανότητες να σωθεί ένας νέος άνθρωπος της πόλης μας. Δίνοντας λίγο χρόνο και λίγη από την ανθρωπιά μας μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη και πιο δεμένη, μια «ασπίδα» στη σκληρότητα των καιρών.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…