Σχόλια 18/05/2012

0
dora_samaras-empros

«Σώσον κύριε τον λαόν σου» με μεγάλη απήχηση στη βουλή…έως και ο Αλέξης ζήτησε φώτιση…με το καλό και η Αλέκα.. 

Η Ντόρα είπε το «ΝΑΙ» στο Σαμαρά  


Το πολυπόθητο «ναι» στο κάλεσμα Σαμαρά για τη δημιουργία κεντροδεξιάς παράταξης φαίνεται ότι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει μετά Βαΐων και κλάδων πίσω στο μπλε μαντρί.
«Προξενητές» στο πολιτικό αυτό συνοικέσιο είναι ο Γιάννης Μιχελάκης και ο γιός της κ. Μπακογιάννη, Κώστας, δήμαρχος Καρπενησίου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να μπουν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε εκλόγιμη φυσικά θέση, εκτός από την ίδια και οι τρεις πρώην βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ.
Όσο για τα σκληρά λόγια που ειπώθηκαν μεταξύ των πρώην διαζευγμένων, «σφουγγάρι», κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Σαμαρά.
Το ενωτικό κάλεσμα όμως απέρριψε ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος αντιπρότεινε τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και Δράσης (!).
Το ενδεχόμενο της επιστροφής της Ντόρας δημιουργεί όμως και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, από στελέχη που πιστεύουν ότι η Ν.Δ. πρέπει  να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία κι όχι σε πρόσωπα που έχουν απορριφθεί από τους ψηφοφόρους της παράταξης.   

 

Ό,τι ψηφίζεις παίρνεις  


Ότι οι εκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτό το γνωρίζουν όλοι, ή οφείλουν να το γνωρίζουν. Διότι παιχνίδια με τις εκλογές δεν γίνονται.
Το γνωστό «μετά από την απομάκρυνση από το Ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» στην περίπτωσή μας έχει απόλυτη εφαρμογή.
Γι’ αυτό, οφείλουμε ως ψηφοφόροι να επιδείξουμε την ανάλογη προσοχή!
Γιατί, ό,τι θα ψηφίσουμε αυτό θα βγει. Και μετά την ψηφοφορία κλάματα και οδυρμοί δεν έχουν νόημα. Γι’ αυτό προσοχή!
Ό,τι θα ψηφίσουμε αυτό θα πάρουμε και θα καθορίσει τη ζωή μας και την οικονομία τη δική μας και της νέας γενιάς.
«Ε»      

 

Με καμία κυβέρνηση  


Πριν απ’ τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ Ευρωλίγκας μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το κύπελλο με καμία κυβέρνηση.
Κι όμως ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο πραγματικά με καμία κυβέρνηση…
«Ε»      

 

Μούντζα  


«Έχω…μουντζώσει πολλές φορές τον εαυτό μου για την κυβερνητική στήριξη που έδωσα το Δεκέμβριο στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά είναι πολύ αργά πλέον…»         

 

Αιχμές κατά τρόικας από Κουτρουμάνη  


Αιχμές εις βάρος της τρόικας άφησε ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης καθηκόντων, στον υπηρεσιακό υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ο κ. Κουτρουμάνης, έκανε αναφορά σε “ακραίες και υπερβολικές απαιτήσεις της τρόικας”, που υποβάθμισαν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και για επώδυνα μέτρα που δεν αποτελούσαν επιλογές του υπουργείου αλλά της τρόικας. Την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε την πολιτική που εφαρμόστηκε για την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος.
Ωστόσο όμως, οι αποφάσεις της απερχόμενης κυβέρνησης στα εργασιακά θέματα, και κυρίως η ψήφιση του άρθρου 37 που κατέλυε τα εργασιακά δικαιώματα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των πολιτών και οδήγησε στην ελεύθερη πτώση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.            

 

Και τώρα τι;  


Ύψιστη υποχρέωση κάθε κομματικού σχηματισμού είναι να προασπίζεται το εθνικό συμφέρον.
Τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Ελλάδα ζήσαμε μια επικοινωνιακή δαντική κόλαση που υπονόμευσε κατάφωρα τα συμφέροντα του λαού μας και τη θέση της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη.
Όσα με κόπο έχτισε ο ελληνικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες κινδυνεύουν να χαθούν σε μια στιγμή από μικροκομματικά πείσματα και έναν ορυμαγδό ψευδαισθήσεων που βύθισαν τον δημόσιο διάλογο στα τάρταρα του αγοραίου λαϊκισμού. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες και θα τις αποδώσει ο ελληνικός λαός.
Μη νομίσουν κάποιοι ότι το καλαμπουράκι με τη ζουγκλοειδή τηλεοπτική αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και ό,τι είπαν δημόσια μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί και αποτιμηθεί στη συνείδηση των πολιτών.
Η ‘εμποροπανήγυρις’ των φτηνοτσαμπουκάδων και της διγλωσσίας έχει και το τίμημά της. Από το ξεδοντιασμένο ανέκδοτο: «οι Ευρωπαίοι θα μας παρακαλάνε για να μας δώσουν τα λεφτά» μέχρι την εθνική οδύνη υπάρχει μια πάρα πολύ μικρή απόσταση.
Αυτή την απόσταση τη διανύσαμε με υπομονή και αυταπάρνηση και τώρα καλούμαστε όλοι… να πληρώσουμε τον λογαριασμό.
Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες, έχουν ονοματεπώνυμο και τίθενται στην κρίση του ελληνικού λαού.
Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για διχαστικά μηνύματα και εκφοβισμούς, αλλά Δημοκρατία χωρίς λογοδοσία δεν υπάρχει.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά, οι εξυπνάδες δεν φτουράνε και όλοι θα τεθούμε ενώπιον των ευθυνών μας. Ένα ερώτημα θα βασανίζει εφεξής τον ελληνικό λαό: «Ποιοι παίξανε τη χώρα του στα ζάρια;».
Και αυτό σύντομα θα απαντηθεί από το ιστορικό πεπρωμένο…
Γ. ΟΥΝΤ.    

 

Πήραν το μάθημά τους…  


Μπρος το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλες ανακατατάξεις γίνονται στον κεντροδεξιό χώρο. Διωγμένοι από χρόνια όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης ή από μήνες όπως η Ντόρα Μπακογιάννη καλούνται να γυρίζουν στην γαλάζια πολυκατοικία. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη ζητώντας αυτοδυναμία και τώρα αναγκάστηκε όχι μόνο να τον χαμηλώσει αλλά και να βάλει νερό στο κρασί του ζητώντας πίσω τους εκδιωγμένους…
Αυτές οι εκλογές ήταν ένα μεγάλο μάθημα για τα …πρώην μεγάλα κόμματα!
Μ.Ξ.    

 

Τους απενοχοποίησε…


 Κάποιοι από το χώρο της λαϊκής δεξιάς υποστηρίζουν ότι η είσοδος της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή τους έχει …απενοχοποιήσει, εννοώντας βέβαια ότι όλοι αυτοί που τους είχαν κολλήσει την ταμπέλα του «ακροδεξιού», δεν μπορούν παρά ν’ αλλάξουν γνώμη βλέποντας πως λειτουργεί ένα πραγματικά ακραίο κόμμα. Και η αλήθεια είναι ότι η «Χρυσή Αυγή»  έχει δώσει δείγματα με το ντεμπούτο τους κιόλας…
Είναι γεγονός ότι η «Χρυσή Αυγή» ψηφίστηκε από 440.000 έλληνες ψηφοφόρους όμως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί έχουν ως ιδεολογία τον ναζισμό. Άρα ήταν μια ακραία απάντηση στην ακραία κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία με την μνημονιακή πολιτική.
Μ.Ξ.  

 

Τίποτα δεν είναι ίδιο  


Ορκίστηκε η Βουλή των –σχεδόν- 24 ωρών που έχει ως σημαντικότερη (και μοναδική) αποστολή της να διαλυθεί. Το κλίμα, ήταν βαρύ, όπως αναμενόταν και δε διαχώριζες νικητές και ηττημένους γιατί δεν υπήρχαν. Ποιος άλλωστε είναι βέβαιος ότι θα έχει άλλη μία ευκαιρία σε ένα μήνα;
Από τα ξεχωριστά της τελετής ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε εντός της αίθουσας και δεν αποχώρησε, όπως στις προηγούμενες εκλογές, θεωρώντας το θεσμό αναχρονιστικό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο φακός του φωτογράφου σε ένα από τα εκατοντάδες κλικ απαθανάτισε τον Αλέξη Τσίπρα να σκύβει μπροστά στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει με κάθε συμβολική ή ουσιαστική κίνηση ότι δε θυμίζει σε τίποτα το κόμμα του 3% και απευθύνεται σε ευρύτερες μάζες. Άλλωστε, τίποτα δεν είναι το ίδιο με την προηγούμενη φορά και με καμία προηγούμενη φορά. Τώρα μένει να δούμε αν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν την υπέρβαση ή αν η νοοτροπία δεν μπορεί να ξεφύγει τελικά από το 3%…
Ε.Δ.          

 

«Εγέρθητι»… κατά βούληση  


Δεν σηκώθηκαν από τη θέση τους, σύμφωνα με την προτροπή του υπηρεσιακού προέδρου της Βουλής Β. Πολύδωρα, οι «21» της Χρυσής Αυγής, κατά την ορκωμοσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών στο κοράνι και… εξήγησαν ότι: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα χριστιανική και ορθόδοξη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε να σηκωθούμε για κάτι που δεν πιστεύουμε. Στις μουσουλμανικές χώρες, αν δηλώσεις χριστιανός και τους ζητήσεις να σηκωθούν όρθιοι στο Ευαγγέλιο σε σκοτώνουν»! Πού είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας, του σεβασμού και της –τουλάχιστον- υπακοής στα ανώτερα θεσμικά όργανα των κατά τα άλλα αρχαιολατρών βουλευτών της Χρυσής Αυγής; Τι κι αν οι αρχαίοι Έλληνες δίδαξαν την ανωτερότητα και αποτέλεσαν το παράδειγμα που οι άλλοι ακολούθησαν; Και βέβαια αποτελεί μια πολύ «λογική» στάση να ζητάς από δημοσιογράφους να σηκωθούν στην είσοδο του δικού σου αρχηγού, αλλά να μη δέχεσαι να υπακούσεις στις προσταγές του Προέδρου της Βουλής…
Πάντως, για τους Θρακιώτες, η ορκωμοσία των μειονοτικών βουλευτών έχει πάντα μία πιο προσωπική αίσθηση.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…