Σχόλια 16/05/2012

0
tsipras_grafeio-empros

Κυβέρνηση με προσωπιΚΟτηΤΕΣ;
Θωμάς Βουγιουκλής    

Πήρε φόρα  


Τι λέτε; Μου πάει το πρωθυπουργικό γραφείο;  

 

 
 

 

Δημιούργημα τίνος;  


Ο ίδιος ο λαός δημιούργησε τον δικομματισμό με την ψήφο του και δημιούργησε το σάπιο πολιτικό σύστημα που αποκηρύσσει τώρα.
«Ε»    

 

Το λέει ο λαός  


«Μην πλησιάζεις γαϊδούρι από πίσω, κατσίκα από μπροστά και βλάκα από πουθενά».
Αν κάποιοι βλέπουν ομοιότητες με την πολιτική κατάσταση της χώρας την περίοδο αυτή, δεν έχουν και άδικο…
«Ε»    

 

Υπάρχουν και οι νέοι  


Ακούμε για τη διάσωση της χώρας από τα κόμματα, αλλά όχι και για τη νεολαία της. Για τις γενιές του σήμερα και του αύριο που μεγαλώνουν σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.
Για τη γενιά όχι πια των 600 ή 700 ευρώ, αλλά των…400. Που δικαιολογημένα είναι οργισμένη με την πολιτική και τους πολιτικούς, ειδικά των κυβερνήσεων που γνώρισε.
Ποιος θα αφουγκραστεί τα νέα παιδιά; Ποιος, επιτέλους, δεν θα τους δώσει απλώς ελπίδες, αλλά θα επικεντρωθεί στα προβλήματά τους;
Ποιος, όταν ένας στους δύο νέους βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της ανεργίας;
Όμως, οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Και μια χώρα που «πληγώνει» τα παιδιά της, υπογράφει μοιραία το θάνατό της.
«Ε»                

 

Θεσμικό  


Κύριε διευθυντά, «μπλόκαραν» οι θεσμικοί μας εταίροι 1 δις ευρώ στην Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας, κομπάζει μεγάλος ευρωπαϊκός διαδικτυακός τόπος.
Η Ελλάς λειτουργεί εντός των Συνταγματικών της επιταγών, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και στη χώρα δεν μπορούμε…να κάνουμε κάθε Κυριακή εκλογές μέχρι το αποτέλεσμα ν’ αρέσει στον κ. Σόιμπλε…
Γ. ΟΥΝΤ.    

 

Η ανέξοδη κριτική της Αριστεράς  


Επί χρόνια η Αριστερά στην Ελλάδα (Κομμουνιστική, Ριζοσπαστική, Ανανεωτική και λοιπές παρεμφερείς ή μη δυνάμεις) μπορούσε, εν πολλοίς, να λέει ό,τι θέλει, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, επενδύοντας κυρίως στην αντίδραση και στην άρνηση.
Με ένα ποσοστό, στις εθνικές εκλογές, που κυμαινόταν από 10% έως 15%, άρα με μηδενικές δυνατότητες κυβερνησιμότητας, τα περισσότερα στελέχη της Αριστεράς είχαν την πολιτική ευχέρεια, προεκλογικά και μετεκλογικά, να καταθέτουν εφικτές ή ανέφικτες προτάσεις για μια σειρά από θέματα, να πλειοδοτούν σε διεκδικήσεις, να ζητούν 1.400 ευρώ βασικό μισθό και να στηρίζουν ή να ανέχονται κάθε λογικό ή παράλογο συντεχνιακό αίτημα.
Επρόκειτο για μια αφ’ υψηλού και ανέξοδη κριτική, δηλαδή, που έμενε, εν πολλοίς, στο απυρόβλητο, για λόγους που όλοι, λίγο – πολύ, αντιλαμβάνονται. Πλέον, τα δεδομένα έχουν εν μέρει αλλάξει.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος έγκαιρα τις ανάγκες της πολιτικής συγκυρίας, ζήτησε ψήφο θετική και όχι διαμαρτυρίας, καλώντας, ταυτόχρονα, το σύνολο της Αριστεράς να συμπορευτεί, με στόχο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Παρά το εξ αρχής ανέφικτο της -στοχευμένης αυτής- πρότασης, λόγω της γνωστής, σταθερής και απολύτως σεβαστής θέσης του ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας έλαβε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων είτε ως έγκριση των θέσεων και προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είτε ως αποτέλεσμα της έκφρασης διαμαρτυρίας των πολιτών για τις κυβερνητικές επιλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έτσι, σήμερα πια, οι ευθύνες ενός σημαντικού τμήματος της Αριστεράς είναι πολύ μεγαλύτερες.
Μεγαλύτερη και εντονότερη, κατά συνέπεια, θα είναι και η κριτική που δέχεται και θα δέχεται εφ’ εξής. Αναπόφευκτα. Είτε ενοχλεί ορισμένους είτε όχι.
Διότι το σκηνικό άλλαξε. Η Αριστερά, πλέον, ένα τμήμα της έστω, δεν έχει τον ρόλο του απλού θεατή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, που μπορεί, από την ασφάλεια και την άνεση της κερκίδας, να τρώει, να πίνει και να λέει το κοντό του και το μακρύ του χωρίς συνέπειες.
Αλλά καλείται, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα να μπει στο γήπεδο, αργά ή γρήγορα, και να αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια αν όσα ισχυρίζεται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  
Γ. ΓΕΩΡΓ.    

 

Πάμε για νέες εκλογές  


Ο κύβος ερρίφθη, οι αρχηγοί συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχοντας δει όλα τα σενάριά του να «καίγονται» προκηρύσσει νέες εκλογές. Ωστόσο, στο διάστημα των διαβουλεύσεων πολλές ισορροπίες είδαμε να αλλάζουν και να ξεφεύγουν από τα αναμενόμενα.
Πλέον, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ ο Φώτης Κουβέλης που στήριξε κάθε αποδοτική προσπάθεια στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντίστοιχης με το αποτέλεσμα της κάλπης, δήλωσε προχθές ότι στις νέες εκλογές δε θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Ντόρα και Μάνος προχωρούν μαζί. Και πολλά θα δούμε να αλλάζουν ακόμη σ’ αυτές τις μέρες που ακολουθούν. Γιατί μπορεί να αποδειχθούν και λίγες και πολλές για κάποιους μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ε.Δ.    

 

Εμπρός Αλέξη…  


Εμείς έχουμε τον «πόνο» μας, τρομοκρατημένοι αν θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις, αν θα πτωχεύσουμε ή όχι, αν θα γίνει σήμερα ή αύριο, αν θα γυρίσουμε στη δραχμή… και το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για το “Sexy Alexi”, σημειώνοντας: «ένας μηχανόβιος, πρώην κομμουνιστής με σμιλευμένο σαγόνι, πυκνά μαύρα μαλλιά, φλογερά μάτια και γοητευτική φιλενάδα”, έχει σαγηνεύσει τους έλληνες, υποσχόμενος ότι μπορεί να επιτύχει εκείνο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν ακατόρθωτο: να βγάλει την Ελλάδα από το Μνημόνιο, χωρίς να τη βγάλει από το ευρώ…», ενώ στο εκτενές του τηλεγράφημα αναφέρεται στις ελπίδες που έχουν στηριχτεί από τους απογοητευμένους έλληνες στο πρόσωπό του, αλλά και τις αντιδράσεις που έχει δεχτεί, ακόμη και από τον πρώην μέντορά του. «Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σεξυ» λοιπόν, αλλά please πριν χαζέψει!
Ε.Δ.          

 

Αρχίστε πάλι τις συσκέψεις και τις διαβουλεύσεις στην Περιφέρεια  


Αγνόησε παντελώς το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, ο υπ. ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, υπογράφοντας την περιβαλλοντική μελέτη για τον νέο ΧΥΤΥ (χθεσινό ρεπορτάζ του «Ε»), ενώ αυτό δεν γνωμοδότησε λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Έτσι ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης εμφανώς ενοχλημένος δήλωσε ότι: «κανένα σχέδιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αν δεν έχει τη συγκατάθεση της κοινωνίας και των κατοίκων» και μάλιστα αναζητεί εναλλακτική λύση. Στο ίδιο κύματος και οι Οικολόγοι που εκπροσωπούνται από τον κ. Μακρή στο Π.Σ. Ζητούν το θέμα να ενταχθεί για Διαβούλευση στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας.
– Να υπενθυμίσω μόνο ότι το Σχέδιο Ολοκληρωμένης διαχείρισης της Περιφέρειας έχει ήδη 9 χρόνια από τότε που άρχισε όλη η διαδικασία και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε και τώρα που μπήκε το «νερό στ’ αυλάκι» οι τοπικοί μας άρχοντες δεν είναι σε θέση να πάρουν μια πολιτική απόφαση φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.
Ναι, αρχίστε πάλι τις συσκέψεις και τις διαβουλεύσεις και ψάξτε για εναλλακτικές λύσεις. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να ακυρώσετε κάτι γιατί φοβάστε μη χάσετε ψήφους. Μια ζωή τα ίδια…
Μ.Ξ.  

      

Tragic!!!


 Μετά το ναυάγιο και της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και  την αδυναμία τους να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με την εντολή που τους έδωσε ο ελληνικός λαός, είναι φανερό ότι οι επαναληπτικές εκλογές είναι μονόδρομος. Αυτό όμως που καταδεικνύεται από το πώς χειρίστηκαν τα μηνύματα της κάλπης οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ότι απέχουν παρασάγγας από την «κουλτούρα» της συνεργασίας και είναι ταμπουρωμένοι στα κομματικά μαγαζάκια τους. Αντί να προσπαθήσουν να βρουν ένα κοινό τόπο γι’ αυτό τον έρμο τον τόπο που βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας του αυτοί ενδιαφέρονται πως θ’ αυξήσουν τα ποσοστά τους.
Tragic!!!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…