Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επένδυση 16 εκ. ευρώ στη ΡΟΔΟΠΗ

Επένδυση 16 εκ. ευρώ στη ΡΟΔΟΠΗ

0

Το ΥΠΑΑΝ ενέκρινε  την ένταξη του επενδυτικού της σχεδίου στις διατάξεις του  νέου επενδυτικού νόμου με το ποσοστό της ενίσχυσης  40%

Η επένδυση έχει ολοκληρωθεί  και περιλαμβάνει νέες γραμμές παραγωγής και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού. Κυκλοφορούν νέα προϊόντα της

Απτόητη από την οικονομική κρίση δείχνει να είναι η ΡΟΔΟΠΗ και ο Όμιλος Σαράντη (ΤΥΡΑΣ ) που έχει εξαγοράσει το 2008 αφού παρά το δυσμενές επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται αυτή συνεχίζει να κάνει επενδύσεις της τάξης των 16 εκατομμύριων στη Ροδόπη και να εξαπλώνεται στις Βαλκανικές χώρες, όπως το νέο εργοστάσιο στην Ρουμανία που εγκαινιάστηκε το 2011, επένδυση 60 εκ. ευρώ. Παράλληλα με αποφασιστικά βήματα προχωρά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της θέσης της στην εγχώρια αγορά και στην Κύπρο κυκλοφορώντας νέα προϊόντα.

Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο για τη Ροδόπη αφού ολοκληρώθηκε η επένδυση
Όπως μας πληροφορεί ο διευθυντής του εργοστασίου ΡΟΔΟΠΗ κ. Παναγιώτης Παπαποστόλου, η επένδυση ύψους 15 – 16 εκ. ευρώ που περιλάμβανε νέες γραμμές παραγωγής, αγορά καινούργιων βυτίων διαλογής του γάλακτος, ψυγείων συντήρησης καθώς και άλλων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας για το εργοστάσιο της Ξάνθης έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ μόλις πριν από ένα μήνα, το ΥΠΑΑΝ ενέκρινε  την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του νέου επενδυτικού νόμου 3908/2011, με το ποσοστό της ενίσχυσης να ανέρχεται στο 40% (περίπου 4,4 εκατ. ευρώ) που θα χορηγηθούν με τη μορφή φοροαπαλλαγών ενώ ετοιμάζεται να κατατεθεί προς έγκριση και δεύτερο επενδυτικό σχέδιο. Ο κ. Παπαποστόλου αναφέρει ότι η ΡΟΔΟΠΗ από την εποχή που αγοράστηκε έχει 4πλασιάσει τον τζίρο της (το 2011 έκλεισε με τζίρο 34,5 εκ.) και έχει κερδίσει μεγάλα μερίδια αγοράς σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει αυξήσει επίσης και κατά 12% τις θέσεις εργασίας.

Νέα προϊόντα ΡΟΔΟΠΗ
Η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και η αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας σε ένα απώτερο στάδιο θα σημάνουν πιθανότατα και την αύξηση των ποσοτήτων πρώτης ύλης που η Ροδόπη θα απορροφά από τους παραγωγούς αν και ακριβείς αριθμοί σε αυτή τη φάση δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθούν.
Ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας, Σ. Καλούτσας σημειώνει ότι το 2012 η εταιρεία θα απορροφήσει 30 εκατ. λίτρα αγελαδινού και 8,5 εκατ. λίτρα αιγοπρόβειου γάλακτος.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι εκτός από μηχανολογικό εξοπλισμό, η εταιρεία επενδύει και σε καινούργια προϊόντα: Από τις αρχές του 2012, έκαναν ντεμπούτο στα ράφια των καταστημάτων το Βιολογικό Αγελαδινό Υψηλής Παστερίωσης  καθώς και το Κατσικίσιο Γάλα Υψηλής Παστερίωσης «Ροδόπη».
Σειρά πλέον παίρνει το Παραδοσιακό Κατσικίσιο Γιαούρτι της εταιρείας που, σύμφωνα με τον κ. Καλούτσα, θα κάνει πρεμιέρα στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…