Σχόλια 12/05/2012

0
tapaidiapezi-empros

Πρόσκληση Παπούλια στους πολιτικούς αρχηγούς: «Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε να κάνουμε μια κυβέρνηση της προκοπής!» 

 

Τα παιδία παίζει


Ο Παπούλιας δίνει εντολή στον Σαμαρά, ο Σαμαράς στον Παπούλια, ο Παπούλιας στον Τσίπρα, ο Τσίπρας την κρατάει λίγο και την δίνει στον Παπούλια, ο Παπούλιας στον Βενιζέλο, ο Βενιζέλος στον Παπούλια ο οποίος την κρατάει και…Τύφλα να’ χει η…Μπαρτσελόνα!!!
Θωμάς Βουγιουκλής  

       
Περί εξαγοράς ψήφων  


Το σπορ της εξαγοράς ψήφων στο νομό μας είναι γνωστό παλαιόθεν. Συμβαίνει τόσο στις δημοτικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές.
Μάλιστα η εξαγορά συνειδήσεων γίνεται οργανωμένα κι από ειδικούς διαμεσολαβητές που κατευθύνουν τα πράγματα.
Ο έχων λοιπόν το χρήμα υποψήφιος κάθε μορφής το κατευθύνει προς τον μεσάζοντα κι αυτός κάνει την κατανομή προς τα κάτω, εξαγοράζοντας τα αναλογούντα με το ποσόν άτομα.
Τραγικό; Πάρα πολύ. Μόνο που δεν γίνεται τίποτε για να σταματήσει από την πολιτεία η οποία ενώ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα κάνει πως δεν γνωρίζει τίποτε!
Δροσερό, Πούρναλικ, Κασκανές, είναι οι ευαίσθητες περιοχές των συναλλαγών αυτών. Συναλλαγές που όταν καταγγέλλονται πέφτουν στα μαλακά όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ οι κεφαλές (που βάζουν και το χρήμα), μένουν στο απυρόβλητο, άσχετα εάν γνωρίζουν όλοι για ποιους πρόκειται…
Περιμένουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι ώστε να σταματήσει αυτή η αισχρή ιστορία;
Όχι βέβαια. Διότι τα δικαστήρια μονίμως απαλλάσσουν όσους οδηγούνται ενώπιόν τους λόγω έλλειψης στοιχείων ή γιατί η βρωμιά είναι μεγάλη και κανείς δεν θέλει να μπλέξει με τους πολιτικούς…
«Ε»    

 

Επικοινωνιακά παιχνίδια  


Κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ξεπεράσει τα όρια της σοβαρότητας και «έχουν ξεφύγει».
Το φαινόμενο ζήσαμε τώρα με τις διερευνητικές εντολές. Όπου αντί σοβαρότητας, διαπιστώσαμε από κάποιους επικοινωνιακά παιγνίδια.
Όταν η αβεβαιότητα παραμένει, όταν η χώρα δέχεται τα χαστούκια κατά ριπάς από τους διάφορους ευρωπαίους πολιτικούς, όταν η οικονομία στενάζει, όταν η ανεργία αυξάνεται, όταν χάθηκε η αισιοδοξία και όταν το κράτος υπολειτουργεί, ενώ ακριβώς τέτοιες στιγμές θα έπρεπε να δουλεύει περισσότερο.
Κι όμως, εξάντλησαν το δικαίωμα της εντολής κάποιοι, για να κάνουν επικοινωνιακά παιγνίδια.
Κρίμα…
«Ε»    

 

Σημαντικό έργο αυτό της Σάρδεων  


Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα θα αποδειχθεί η διάνοιξη της Σάρδεων και η επέκτασή της μέχρι το Νοσοκομείο.
Κι αυτό θα φανεί όταν ολοκληρωθεί και δοθεί στην κυκλοφορία. Κι αυτό διότι θ’ αποτελέσει οδικό έργο αποσυμφόρησης από και προς την ορεινή περιοχή.
Χαιρετίζουμε ως εκ τούτου την υπογραφή της σχετικής απόφασης και αναμένουμε την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.
«Ε»  

 

Αβεβαιότητα  


Μία αχτίδα αισιοδοξίας φάνηκε την Πέμπτη το βράδυ και ολόκληρη την Παρασκευή για την απόφαση να συμφωνήσουν τα κόμματα και να υλοποιήσουν με συναίνεσή τους μία κυβέρνηση κοινής αποδοχής.
Πρόκειται για μια κατ’ αρχήν σύγκλιση θέσεων ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς που θα υποστηριχθεί και από τη Ν.Δ. μάλλον, ενώ όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την συμμετοχή του.
Κι αυτό το αρνητικό σημείο που γεννά αβεβαιότητες κατά πόσον τελικά θα υπάρξει διάθεση να βρεθεί μια λύσει για να γίνει μια κυβέρνηση κοινής αποδοχής.
Οι πρωτοβουλίες είναι στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχει την εντολή και είναι η τελευταία ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία για να κυβερνηθεί ο τόπος.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία και τώρα, τότε πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση και σε εκλογές.
«Ε»      

 

«Σωλήνας, πειραματικός»  


Ευτυχώς τα είδαμε όλα σε αυτές τις εκλογές! Άλλους που με τον ουτοπικό τους λόγο πίστευαν ότι συμμετέχουν… σε φοιτητικές εκλογές, άλλους που μυξόκλαιγαν ότι τα μικρά νησιά δεν έχουν παπάδες λόγω της ‘δαιμονισμένης’ τρόικας και άλλους που προσπάθησαν να ψελλίσουν το εθνικό διακύβευμα, αλλά χάθηκαν μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων.
Τώρα βέβαια οι εκλογές τελείωσαν και η χώρα εισήλθε στον πειραματικό σωλήνα των διερευνητικών εντολών, αλλά τα προβλήματα παραμένουν επί τάπητος. Οι Έλληνες αποφάσισαν για το τι «δεν θέλουν», εν τούτοις δεν είπαν ξεκάθαρα «τι θέλουν».
Η πρόδηλη κινούμενη άμμος γονατίζει κάθε σφριγηλή προσπάθεια, επιτείνει την ανασφάλεια και καταταλαιπωρεί την αισθητική του δημόσιου λόγου. Νομίζω ότι η κοινή γνώμη δεν έχει καταλήξει συνειδητά εάν θέλει να κυβερνηθεί και από ποιους.
Σε αυτό συμβάλλει η περιθωριοποίηση της κοινής λογικής, η σκοταδιστική παράνοια των άκρων και η δυσοσμία της οργής.
Ειλικρινά κουράστηκα από το ατελέσφορο του «είμαι αγανακτισμένος», την παιδική χαρά του εξοργισμένου, συλλογικού θυμικού, τον ατελή προσανατολισμό της χώρας. Σε αυτό το περιβάλλον ακόμη και εάν συσταθεί κυβέρνηση δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση θα λειτουργήσει και εάν θα είναι βιώσιμη.
Χρονικά περιθώρια για προγραμματικές συγκλίσεις δεν υπάρχουν ούτε για έστω έναν κοινό τόπο συναίνεσης. Δεν νομίζω να πείθεται κανείς από το αόριστο ευχολόγιο «προοδευτική κυβέρνηση αριστερών δυνάμεων».
Ελκτικές αφετηρίες για εθνική ανάταξη είναι δύσκολο να βρεθούν και είναι ακόμη δυσκολότερο να δοθούν πρακτικές κατευθύνσεις.
Ίδωμεν…
Γ. ΟΥΝΤ.    

Αλλάζει ο χάρτης της Ευρώπης;  


Μάλλον μουδιασμένα αντιμετωπίζουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών οι δανειστές μας, αφού το πολιτικό τακτ που τους έχει απομείνει δεν τους επιτρέπει να εκφράσουν μύχιες σκέψεις.
Ο διεθνής παράγοντας είναι καθοριστικός για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, το οποίο αποδεικνύεται σύνθετο και ως εκ τούτου πρέπει να επανεξεταστεί.
Σφάλματα στη διαχείριση της εθνικής μας αξιοπρέπειας έγιναν τόσο από τους δυσκοίλιους Γερμανούς όσο και από την εγχώρια ελίτ που τους πρώτους μήνες του Μνημονίου λειτούργησε εργολαβικά σε πολλές περιπτώσεις ως γραφείο Τύπου του κ. Σόιμπλε.
Η καθοριστικής σημασίας εκλογή Ολάντ ακόμη δεν αναπτύσσει δυναμική, αφού επιμελώς η Γερμανία τηρεί μια προσεκτική αναμονή. Ίσως η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια. Συστατικό στοιχείο των κυοφορούμενων αλλαγών αποτελούν οι στοιχημένες αγωνίες των πολιτών.
Το διεθνές περιβάλλον είναι ένα αμάλγαμα κοινών επιδιώξεων και συμφερόντων. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ξετυλίγεται και η πραγματικότητα των ελληνικών διερευνητικών εντολών και η συνεπακόλουθη προοπτική και κατεύθυνση του τόπου.
Γ. ΟΥΝΤ.

Τελικά δε μας ψεκάζουν!  


Από τα πρωτοφανή που «βλέπει» αυτή η χώρα είναι και η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, που διαψεύδει τα περί «ψεκασμού» των πολιτών, μετά από τα όσα κυκλοφόρησαν για πιθανότητα ρίψης χημικών ουσιών με σκοπό την «αποχαύνωση» και την ύπνωση των ατόμων που ζουν στη χώρα.
Το γενικό Επιτελείο Αεροπορίας παρέχει μάλιστα και επιστημονικές διευκρινίσεις για τα λευκά ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, καθώς και για τους ψεκαστήρες που έχουν μόνο μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται για ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Να με τι βρήκαν να ασχοληθούν!
Ε.Δ.  

 

 
Πού πάνε τα λεφτά  


Επειδή συχνά γεννάται η παρεξήγηση είναι καλό να διευκρινιστεί ότι όταν ο δήμος αναλαμβάνει ένα έργο για το οποίο χρηματοδοτείται από συγκεκριμένο ταμείο, αυτό δε σημαίνει ότι «πλουτίζει» τον κουμπαρά του δήμου για κατ’ επιλογή διάθεση των πόρων. Δηλαδή όταν ένα έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, τα χρήματα που δίνονται πρέπει να διοχετευτούν αποκλειστικά εκεί. Αυτό το λέμε, γιατί συχνά οι πολίτες αναρωτιούνται (και θυμώνουν) γιατί δίνονται τόσα χρήματα για συγκεκριμένα έργα και δεν προχωρούν άλλα πιο καίρια κατά τη γνώμη τους.
Ε.Δ.  

 

 
Κι άλλοι νέοι αγρότες έχουν πάρει δημόσια γη στο νομό μας


 Συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής δημόσιας γης σε νέους αγρότες και ήδη αρκετοί νέοι άνεργοι του νομού, πέραν των 11 πρώτων που πήραν τα μισθωτήρια από το τ. υπουργό κ. Σκανδαλίδη,  έχουν εκμισθώσει με το συμβολικό τίμημα που προβλέπει το πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ , γη και ετοιμάζουν καλλιέργειες. Μεγάλη προτίμηση έχουν δενδρώδεις καλλιέργειες καθώς και αμπελουργικές. Είναι μια λύση για τους νέους στους καιρούς μας μάλιστα που ένας στους δύο είναι άνεργος να στραφεί στον αγροτικό τομέα. Όχι βέβαια ότι  εκεί τα πράγματα είναι ρόδινα αλλά και οι επιλογές τους είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …