Σχόλια 10/05/2012

0
tsipras_angry-empros

Γιατί είναι δακρυσμένοι Σαμαράς και Βενιζέλος;
Γιατί μπήκε Τσίπρας στο μάτι τους…      

Προτάσεις χρειάζονται  


Από τη διαμαρτυρία στις προτάσεις πρέπει να πάει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι είναι δεύτερο κόμμα, έχει ευθύνες και θα πρέπει να σταματήσει μόνο να καταγγέλλει αλλά και να προτείνει ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, που εάν θα συνεχιστεί, θα τα τινάξει όλα στον αέρα, κυρίως στον οικονομικό τομέα.
«Ε»  

Ο Χαϊκάλης στη βουλή  


«Αναβαθμίστηκε» η βουλή σε επίπεδο προσώπων.
Πρώτα από τα διάφορα πρόσωπα της Χρυσής Αυγής που ασχολούνται μαζί τους όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, εντός και εκτός της χώρας και δευτερευόντως από κάποιους ηθοποιούς, Χαϊκάλης, Κοντογιαννίδης κλπ που εξελέγησαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι έχουν καβαλήσει -κι αυτοί – το καλάμι και δεν σταματούν να λένε μπούρδες δεξιά κι αριστερά.
«Ε»  

Πλάκες;  


Η «αριστερή» νεολαία έκανε την «πλάκα» της με τον Τσίπρα και η «δεξιά» νεολαία έκανε την «πλάκα» της με τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή. Τρελοκομείο!
VEN.KAR.

 

   
Απορία…  


Η δήλωση του κ. Στρατούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για δέσμευση των καταθέσεων για ανάπτυξη και μετά η διόρθωσή της για πάνω από 200.000€, προκάλεσε μίνι-κραχ στο Χρηματιστήριο. Χάθηκαν οικονομίες ετών.
Είναι αυτό αριστερή πολιτική;  

 

     
Η δήλωση Σγουρίδη  


Παλικαρίσια η δήλωση του Παναγιώτη Σγουρίδη που δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες.
Δήλωσε ευθέως ότι θα είναι στη λίστα των νέων εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, έστω και δεύτερος, για να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ.
Ας την διαβάσουν αυτή τη δήλωση αυτοί που πρέπει κι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Γιατί κάποιοι κάνουν ευχαριστήρια τα οποία τελικά στρέφονται κατά του ίδιου του κόμματος που εξελέγησαν.
Νέα ήθη εισάγουν κάποιοι που δείχνουν μια γενικευμένη νοοτροπία αριστερής αντίληψης. Επ’ αυτού όμως θα τα ξαναπούμε σύντομα.
«Ε»      

 

Η Ρουμανία επαναδιαπραγματεύθηκε…  


Η νέα ρουμανική κυβέρνηση, που πήρε εχθές ψήφο εμπιστοσύνης από το ρουμανικό κοινοβούλιο, κατάφερε κάτι για το οποίο εμείς εδώ στην Ελλάδα συζητάμε διαρκώς αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε έως τώρα. Επαναδιαπραγματεύθηκε και άλλαξε τους όρους  της συμφωνίας με το ΔΝΤ.
Συμφώνησε με το ΔΝΤ την αποκατάσταση μισθών και την ελάφρυνση των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων, που είχαν προκαλέσει κάθετη πτώση του βιοτικού επίπεδου.
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας είχαν προκαλέσει την καταψήφιση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ρουμανίας τον Απρίλιο και την αλλαγή ηγεσίας στη χώρα.
Όλοι πλέον παραδέχονται, ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ,  ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν ανέφικτο και καταστροφικό. Ο κος Τόμσεν έχει ήδη χρεωθεί την αποτυχία και θα απομακρυνθεί σύντομα.
Η επαναδιαπραγμάτευση λοιπόν δεν είναι μύθος, ούτε γραφικότητα. Είναι δυνατή, αρκεί να γίνει με σοβαρότητα, αξιόπιστα στοιχεία και επιχειρήματα.    

 

 
Έκοψε …ΣΥΡΙΖΑ τον δικομματισμό


 Ο λαός ψήφισε με περισσή σοφία σ’ αυτές τις εκλογές. Μόνο που δεν είμαι βέβαιη αν οι πολιτικοί έχουν λάβει τα μηνύματα της κάλπης και αυτό μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται. Η ψήφος της 6ης Μαΐου βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και πρώτα απ’ όλα…κόβοντας …ΣΥΡΙΖΑ τον δικομματισμό! Δίνει  ένα μικρό προβάδισμα στη ΝΔ τόσο ώστε να μην πάρουν τα μυαλά της αέρα με αυτοδυναμίες και άλλα τινά παρά το γεγονός ότι προνόησε υπέρ της ο νόμος Παυλόπουλου με το απίστευτο μπόνους των 50 εδρών ενώ με 2 μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πιο λίγες από τις μισές έδρες! Φέρνει στη δεύτερη θέση το ΣΥΡΙΖΑ και του δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσει, επιβραβεύοντας τις θέσεις του για μια αντιμνημονιακή πολιτική. Τιμωρεί το ΠΑΣΟΚ για την μνημονιακή πολιτική του και το στέλνει στον πάγκο κρατώντας το όμως μέσα στο παιχνίδι. Αυξάνει τη δύναμη του ΚΚΕ όμως όχι σημαντικά, μη υιοθετώντας εμμέσως την αντιευρωπαϊκή του πολιτική.  Τιμωρεί τον ΛΑΟΣ, βγάζοντας τον οριακά έξω από τη Βουλή για τις παλινωδίες του που το κατέστησαν αναξιόπιστο. Κλείνει το μάτι στους Ανεξάρτητους Έλληνες δίνοντας τους ένα καλό ποσοστό για να βοηθήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Το ίδιο κάνει και με τη ΔΗΜΑΡ. Όμως απ’ την άλλη πλευρά βάζει στη Βουλή μ’ ένα σεβαστό ποσοστό τη Χρυσή Αυγή. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι καθαρά ψήφος οργής και διαμαρτυρίας. Ως γνωστόν ο φόβος φυλάει τα έρμα… Γιατί δεν μπορεί ξαφνικά 400.000 έλληνες να έγιναν θιασώτες του ναζισμού!
Στο δια ταύτα: Μ’ αυτό το κατακερματισμό των κομμάτων ο ελληνικός λαός ζητά ένα και μόνο πράγμα: Κυβέρνηση συνεργασίας, κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέσα όμως από μια αριστερή οπτική. Πράγμα που σημαίνει ότι  πρέπει όλοι να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο διακυβέρνησης. Απομένει λοιπόν και οι πολιτικοί να επιδείξουν την ωριμότητα που απαιτείται και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ειδάλλως αν πάμε εκ νέου σε επαναληπτικές εκλογές και με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν εξαιτίας  της λίστας και των ανακατατάξεων στις έδρες εξαιτίας της απογραφής, είναι πολύ πιθανό να δούμε άλλα αποτελέσματα γιατί πλέον θ’ αλλάξει το διακύβευμα που θα είναι επειγόντως κυβέρνηση!  Δεν μπορεί η χώρα να παραμένει επί μακρόν ακυβέρνητη, δεν αντέχει πολιτική αστάθεια  ιδιαίτερα σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.
Μ.Ξ.    

 

Περσινά ξινά σταφύλια…


 Σε μερίδα τοπικών ΜΜΕ διέρρευσε και διαβάστηκε η απόρρητη επιστολή που έστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, στην προεκλογική περίοδο με τη θέση της αναφορικά με την υποψηφιότητα του Τσετίν Μάντατζη με το ΠΑΣΟΚ. Και ως γνωστόν όπως είχε γράψει τότε το «Ε», αυτή ήταν αρνητική για μια σειρά από λόγους, γεγονός που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την τωρινή σύνδεση του ψηφοδελτίου. Αναρωτιέμαι όμως:  Ποιους κύκλους εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση μιας απόρρητης επιστολής στη δεδομένη στιγμή που ούτως ή άλλως είναι σαν…»περσινά ξινά σταφύλια»; Φυσικά τον ίδιο τον κ. Μάντατζη προκειμένου να βγει δικαιωμένος για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αλλά…μήπως και άλλους …σχετικούς κύκλους που έχουν σκοπό να κρατούν «δεμένη την μειονότητα»; Και αν ναι τότε τα ΜΜΕ γιατί δεχτήκαν άραγε να παίξουν το παιχνίδι τους; Από καθαρά δημοσιογραφικό ενδιαφέρον;
Μ.Ξ.      

 

Ο Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει  


Βλέποντας κανείς τηλεόραση και τους βομβαρδισμούς σχολίων για τις εκλογές και τα φλέγοντα τεκταινόμενα ψάχνει κανείς να βρει την πολιτική μέσα στο «όργιο» του επικοινωνιακού παιχνιδιού. Βλέποντας ως ορατό το ενδεχόμενο νέων εκλογών, οι πολίτες προβληματίζονται για τη στάση που θα κρατήσουν, αφού είναι όλο και πιο έντονο το αίσθημα της ευθύνης στον καθένα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Ενώ ζυμώνεται το κεντροδεξιό μέτωπο και όσο πληθαίνουν οι κατηγορίες εναντίον όσων προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας στα «χέρια» του τη διερευνητική εντολή και μαζί το μέλλον της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βγει και να εξηγήσει ποιο μοντέλο οραματίζεται και πώς θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη «βάζοντάς» τα με τους ισχυρούς της ΕΕ. Και αυτό είναι καίριο για να μη χαθούμε… στη μετάφραση για μια ακόμη φορά.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…