Σχόλια 09/05/2012

0
tsipras_papoulias-empros

Στη νέα βουλή τα ΜΑΤ πρέπει να βρίσκονται μόνιμα παρατεταγμένα, όχι όμως απ’ έξω, αλλά από μέσα. Με τόσα λεβεντόπαιδα…  

Θα’ χουμε κυβέρνηση;  


Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και πλέον ακούγεται πάρα πολύ από πολλούς με αγωνία στο πρόσωπο.
Γιατί ναι μεν κάναμε τις εκλογές, όπως ζητούσε ο Σαμαράς, το ζητούμενο πλέον είναι να αποκτήσουμε και κυβέρνηση και η χώρα να προχωρήσει μπροστά.
Καλά τα λόγια τα μεγάλα και οι υποσχέσεις. Η ζωή όμως έχει άλλες απαιτήσεις και δεν περιμένει.
Ήδη η νέα διερευνητική εντολή δόθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποτυχία του Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.
Προφανώς το ίδιο θα συμβεί και με τον κ. Τσίπρα που εντός τριών ημερών θα έχει τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς και εάν αποτύχει κι αυτός, την διερευνητική εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος με ελάχιστες κι αυτός πιθανότητες επιτυχίας.
Άρα, ακυβερνησία, άρα οικουμενική κυβέρνηση και νέες εκλογές.
«Ε»      

Ήθελε εκλογές  


«Το γινάτι βγάζει μάτι» λέει ο λαός μας και έχει δίκιο.
Αυτή όμως την παροιμία την ξέχασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κύριος Σαμαράς και ήθελε οπωσδήποτε να γίνει πρωθυπουργός γι’ αυτό και ζητούσε επιμόνως να γίνουν εκλογές.
Εκλογές λοιπόν έγιναν και τα πράγματα είναι χειρότερα σήμερα απ’ ότι χθες.
Ήδη κατέθεσε τη διερευνητική εντολή μετά την αποτυχία συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα να φτιάξει κυβέρνηση.
-Δύσκολοι καιροί, πολύ δύσκολοι…
«Ε»  

Θα έχουν αντίκτυπο  


Οι βουλευτικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους, πέρα από τις διαφοροποιήσεις που προκάλεσε στα δύο μεγάλα κόμματα, θα επιδράσουν και σε κάθε επόμενη εκλογική αναμέτρηση σε τοπικό επίπεδο.
Η παρατήρηση αφορά τις δημοτικές εκλογές καθώς και της Περιφέρειας.
-Γιαννακίδης, Καραλίδης και Πούλιος, από πλευράς ΠΑΣΟΚ μάλλον θα πρέπει να προβληματίζονται αρκετά…
«Ε»  

       
Το προσυπογράφουμε  


Δύσκολη…Αυγή. Σαν μια από τις χειρότερες μέρες στην πολιτική ιστορία του τόπου χαρακτηρίστηκε από φίλους του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο, η προχθεσινή.
Δεν είναι μόνο η στρατηγική ήττα του κόμματος που από το 1974 κυριαρχεί στην πολιτική και άλλαξε την κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδος, φέροντας στο επίκεντρο των εξελίξεων τεράστια τμήματα του ελληνικού λαού, που βρισκόταν επί δεκαετίες στο περιθώριο.
Το χειρότερο όμως είναι ότι διαγράφονται δύσκολες μέρες, μιας και ο λαϊκισμός και οι εύκολες αλλά ανεφάρμοστες προτάσεις, δεν αφήνουν περιθώρια για τον ορθό λόγο και τα επιχειρήματα.
Η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τίθεται σε κίνδυνο, ακυρώνοντας μια πορεί ατριάντα και πλέον ετών, με τις αντιευρωπαϊκές κραυγές που ακούγονται από πολιτικούς και ΜΜΕ. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, του κόμματος που μας προστάζει «να σηκωθούμε όρθιοι για να μπει ο αρχηγός». Και μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά.
Ας όψονται αυτοί που του έστρωσαν το χαλί…Το παρήγορο είναι ότι το καινούριο θα γεννηθεί μέσα από τα ερείπια του παλιού…
Ο.Ε.  

Αντιμνημονιακοί  


Στο αντιμνημονιακό – αντι-Γερμανικό μέτωπο βλέπουμε εκτός από ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ επίσης και Χρυσή Αυγή, Καμμένο και ολίγον…ΛΑΟΣ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
VEN.KAR.

   
Να τον χαίρονται  


Ας θαυμάσουν όσοι, νέοι ή και μεγαλύτεροι, ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Ιδού ο εκπρόσωπός τους!
Πρόκειται για τον  Γιώργο Γερμενή, πρώην μέλος σκληροπυρηνικού black metal συγκροτήματος -με αναφορές στον Εωσφόρο- με το «καλλιτεχνικό» όνομα Καιάδας, νεοεκλεγέντα βουλευτή Αττικής.
Ένα από τα «λεβεντόπαιδα» που θα κάτσουν στα έδρανα της βουλής. Άραγε οι γιαγιάδες της Αθήνας που τον ψήφισαν ως ευγενικό Σαμαρείτη που τους συνόδευε στα ψώνια τους, έχουν δει το αληθινό του πρόσωπο;
Όσο για τους νέους που ψήφισαν από απολίτικη στάση ή από χαβαλέ, ταυτίζονται στ’ αλήθεια με την εικόνα αυτή;
Στις επόμενες εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν πολύ σύντομα. Καλύτερα  ας πάνε παραλία για να κάνουν το χαβαλέ τους…

   
Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα


 Μετά από 90 χρόνια από τότε που έφυγαν κυνηγημένοι από την πατρίδα τους την Κιουτάχεια οι γονείς και οι παππούδες τους, τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης πρόκειται να κάνουν ένα όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα! Θα μεταβούν στις 15 Μαΐου στην Κιουτάχεια και θα παραμείνουν ένα τετραήμερο μέσα στο οποίο θα λειτουργηθούν και θα τελέσουν δοξολογία στην εκκλησιά της Κιουτάχειας. Θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Προύσας και το οδοιπορικό θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΤ3 με την εκπομπή της «Αληθινά Σενάρια».
Μ.Ξ.  

 
Δεν πείστηκε  


Ο Νίκος Ανταμπούφης επέμεινε να μάθει γιατί άργησε τόσο η συνεδρίαση της επιτροπής ενστάσεων για τα αυθαίρετα αφού η αυτοψία έγινε το 2006 και τελικά η επιτροπή συνεδρίασε το 2012!
Τελικά, δεν πείστηκε και πολύ γι’ αυτό και ενημέρωσε και το Χρήστο Μούρκα ότι θα καταθέσει ερώτημα στην Πολεοδομία για να πληροφορηθεί τον αριθμό των υποθέσεων που έχουν καθυστερήσει σημαντικά, καθώς και για να πληροφορηθεί τους λόγους.
Ε.Δ.  

 
Γι’ αυτό υπάρχουν οι αιρετοί  


Κάπου νομίζω μπερδεύτηκε ο Δημήτρης Βορίδης, με όλο το θάρρος, όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την έλλειψη διακριτικής ευχέρειας στους συμβούλους σε ορισμένα θέματα, με το «φόβο» μάλιστα του Εισαγγελέα και της κατηγορίας παράβασης καθήκοντος σε περίπτωση απόκλισης. Κι όμως οι αιρετοί βρίσκονται στις θέσεις αυτές ως ελεγκτές της νομιμότητας, ακόμη κι αν ο νόμος χωλαίνει ή κρίνεται άδικος ορισμένες φορές. Διότι ο πολιτικός είναι αυτός που θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις και δεν μπορεί να επωμιστεί την ευθύνη μια υπηρεσία ή ένας υπάλληλος. Όπως άλλωστε είπε και ο Νίκος Ανταμπούφης: «το πώς ένας υπάλληλος χειρίζεται ή ερμηνεύει το νόμο οφείλεται και στην πολιτική κατεύθυνση που παίρνει».
Γι’ αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι των πολιτών είναι αυτοί που θα πάρουν και τις δύσκολες αποφάσεις και αυτοί που θα προσπαθήσουν να προστατέψουν τον πολίτη όταν διαπιστώνουν ότι αδικείται. Και αυτό βέβαια ενέχει και το περιβόητο «πολιτικό κόστος», όπως σχολίασε και ο Δημήτρης Μπένης.
Ε.Δ.    

Εκλογές και… νεύρα, πολλά νεύρα  


Η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είχε ομολογουμένως μία ένταση. Και βέβαια δεν έλειψαν και τα σχόλια στον απόηχο των εκλογών, όπως και σε κάθε συνάντηση συμβούλων στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης.
Πρώτα, λιγάκι μεταξύ Μπένη- Ανταμπούφη στο Κέντρο Πολιτισμού και στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου τα μέλη της συμπολίτευσης εικάζανε εσωτερικές συμφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη του Ν. Ανταμπούφη σε ανώτατη διοικητική θέση στην «νέα αριστερή κυβέρνηση»! Τελικά ο τελευταίος τους το… ανταπέδωσε όταν σχολίασε τον ερεθισμό που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, λέγοντας: «πολύ ευερέθιστοι είσαστε, μάλλον σας επηρέασε πολύ το αποτέλεσμα των εκλογών!».
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …