Σχόλια 04/05/2012

0
araliki-empros

Ο Λοβέρδος ζητά  την ποινικοποίηση της απροφύλακτης ερωτικής πράξης…μήπως έχει ξεφύγει;


Ε, δε θα χάσουμε και τον ύπνο μας!  


Εντάξει έχουμε εκλογές. Υποψήφιοι πάνε κι έρχονται. Τα καφενεία «βουίζουν» προεκλογικά. Οι πολίτες αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Τα ΜΜΕ και οι αναλυτές βρίσκονται σε «πυρετό». Αλλά εντάξει, μπορεί να κρίνεται το μέλλον της χώρας, μπορεί να μιλάμε για τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης ή και μεταπολεμικά, αλλά δε θα χάσουμε και τον ύπνο μας! Τουλάχιστον όχι όλοι…
Είναι να τους ζηλεύεις αυτούς τους δύο τύπους που, μεσημέρι Πέμπτης, την έχουν «πέσει» στη σκιά στην πλατεία Ελευθερίας. Η πόλη έχει ησυχάσει και τους αφήνει για λίγο να το απολαύσουν!
Ε.Δ.

Επιλογή ικανών γιατί υπάρχουν!  


Δεν δέχεται η στήλη την ισοπεδωτική αντίληψη κάποιων για τους υποψήφιους βουλευτές που δήθεν «όλοι ίδιοι είναι».
Όχι! Υπάρχουν ικανοί, υπάρχουν τίμιοι, και με γνώσεις και διάθεση προσφοράς. Και υπάρχουν λίγο-πολύ όχι μόνο σε ένα κόμμα αλλά και σε άλλα.
Χρειάζεται όμως ο ψηφοφόρος να ξεκαθαρίσει τι θέλει, τι ζητάει από τον βουλευτή του. Και όταν το αποφασίσει αυτό, τότε θα βρει και τους ικανούς που πλέον θα έχει και την ηθική δέσμευση να τους επιλέξει.
Τα άλλα λόγια, είναι δικαιολογίες μετά τις εκλογές και γκρίνιες που δεν έχουν θέση τότε.
Η επιλογή πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μην ψάχνουν μετά για δικαιολογίες.
«Ε»  

Δύσμοιρος τόπος  


Την Κυριακή έχουμε βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και των τριακοσίων βουλευτών από διάφορα κόμματα.
Και την εκλογή θα την κάνουμε εμείς οι ψηφοφόροι. Για τον τόπο μας όμως τα πράγματα δεν είναι ίδια όπως στις περισσότερες περιοχές.
Εδώ έχουμε μια ιδιομορφία η οποία είναι τελείως αρνητική αλλά και καθοριστική για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και της επιλογής – εν τέλει – των υποψηφίων.
Υπάρχει, δυστυχώς, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων, χαμηλού μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου, που εξαγοράζονται μέσω μιας συναλλαγής που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα.
Και την οποία συναλλαγή δεν ενδιαφέρεται κανείς να σταματήσει.
Κι έτσι, αυτή η μερίδα των ψηφοφόρων, καθορίζει και το ποιοι θα εκλεγούν ή έστω θα συγκεντρώσουν περισσότερους σταυρούς από άλλους υποψήφιους που δεν θέλουν να πέσουν χαμηλά εξαγοράζοντας συνειδήσεις.
Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και φέτος δυστυχώς.
-Είναι επομένως εκλογή αντιπροσωπευτική του νομού μας;
Κάθε άλλο. Είναι προσβολή προς τους υπόλοιπους που διαπιστώνουν ότι η δική τους η ψήφος εν τέλει, θεωρητικά, έχει την ίδια αξία με του Δροσερίτη, που όμως στην πράξη άλλο αποτέλεσμα φέρνει.
«Ε»            

 

Ο πατριώτης  


Να είσαι πατριώτης αλλά να μην το διατυμπανίζεις, γιατί τότε θυμίζεις «εθνικοφροσύνη» που την πληρώσαμε ακριβά, π.χ. Μικρά Ασία – Κύπρος.
VEN.KAR.      

 

Εθνική κυριαρχία  


Μιλούν για χαμένη εθνική κυριαρχία. Πότε υπήρχε; Όταν τα κόμματα λεγόντουσαν Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό; Ή την πιο πρόσφατη εποχή των Γιέσμεν ή της δικτατορίας;
VEN.KAR.      

 

Τα γιαούρτια  


Μας αρέσει τα γιαούρτια να τα τρώμε κι όχι να τα πετάμε στα δημόσια πρόσωπα.
VEN.KAR.      

 

Έξαλλος ο Ερντογάν με τους οίκους αξιολόγησης  


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξοργίστηκε με τον οίκο αξιολόγησης  Standard & Poor’s ο οποίος υποβάθμισε την οικονομία της χώρας του σε επίπεδο αστάθειας από ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για διακρίσεις.
“Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση. Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν”, είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.
“Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας αλλά ανέβασε αντίθετα την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική”, υπογράμμισε εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα την πολιτική του και την οικονομία της Τουρκίας.
Τόνισε παράλληλα ότι “δεν θα αναγνωρίζει πλέον τον SP ως αξιόπιστο θεσμό οικονομικών εκτιμήσεων».
Όσο και να αντιδρούν και να επικρίνουν οι ηγέτες χωρών πάντως, οι οίκοι δεν δείχνουν να ιδρώνει το αυτί τους….      

 

   
Προκλητικά προνόμια  


Ο εκλογικός νόμος που θα εφαρμοστεί στις 6 του Μάη με τις τροποποιήσεις Παυλόπουλου έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής από πολλούς ειδήμονες και συνταγματολόγους. Ωστόσο, ανάμεσα στα όσα ισχύουν, με βάση τον εκλογικό νόμο που θα εφαρμοστεί, αποτελεί προκλητικό προνόμιο, ο τρόπος ανάδειξης ως βουλευτών των πρώην πρωθυπουργών της χώρας.
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ένας πρώην πρωθυπουργός θα εκλεγεί βουλευτής όσες ψήφους κι αν πάρει εφόσον στην Περιφέρεια που θέτει υποψηφιότητα το κόμμα του λάβει έστω και μία έδρα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν υποψήφιοι που συγκέντρωσαν μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
Αυτό εκ των πραγμάτων καθιστά βέβαιη την εκλογή τους. Δίνει χαρακτήρα «διορισμού», όπως ανέφερε και έγκριτος συνταγματολόγος από το ΑΠΘ.
Γιατί αυτή η διάκριση; Ο λαός δεν πρέπει να είναι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αυτός που αναδεικνύει τους αντιπροσώπους του; Τι σημασία έχει που διετέλεσε κάποιος  πρωθυπουργός; Οι εξελίξεις φέρνουν αλλαγές και ειδικά στην παρούσα πολιτική συγκυρία αυτές είναι ραγδαίες και η διάκριση αυτή καθίσταται ακόμη πιο προκλητική.
Ε.Δ.    

 

Σε «χαμηλές πτήσεις» η συσπείρωση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


 Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορύφωσή του η προεκλογική «μάχη» και σύμφωνα με τα δεδομένα άλλων εκλογικών αναμετρήσεων θα’ πρεπε η συσπείρωση των κομμάτων να βρίσκεται στο ζενίθ της, σ’ αυτές τις εκλογές αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ που διενεργούν τα δύο κόμματα εξουσίας και  αυτό το φαινόμενο έχει σημάνει συναγερμό στα επιτελεία τους. Ο «πονοκέφαλος» στην Ιπποκράτους είναι έντονος και αφορά τις μαζικές διαρροές από τη «δεξαμενή» των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο «πονοκέφαλος» στη Συγγρού είναι οι διαρροές προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και σε «Χρυσή Αυγή». Σε «χαμηλές πτήσεις» και η συσπείρωση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στην Ξάνθη και αναμένεται να βγάλει πολλές εκπλήξεις η κάλπη…
Μ.Ξ.      

 

Έχουν ξεφύγει…tragic…


 Μέχρι και τις εύστοχες ατάκες από διαφημίσεις χρησιμοποιούν στην προεκλογική μάχη οι αρχηγοί των κομμάτων. Έτσι ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί «πολιτικούς απατεώνες» τον Σαμαρά – Βενιζέλο και να χρησιμοποιεί την ατάκα από διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας: «Έχουν ξεφύγει…».Τον δε Ευ. Βενιζέλο να αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό υβριστή» και να απαντά με άλλη επιτυχημένη ατάκα από το ην ίδια διαφήμιση: «Tragic»…
Ξέρουν καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας …
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…