Σχόλια 03/05/2012

0

Αλήθεια αυτοί οι εκατοντάδες ανεγκέφαλοι που πήγαν με πόρνες χωρίς προφύλαξη θα αποφασίσουν και για την τύχη της χώρας την Κυριακή;

Τέσσερις ημέρες;


Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Πάει, τα ψέματα τελείωσαν και φθάνει η ώρα της αλήθειας για τις βουλευτικές εκλογές.
Πέμπτη σήμερα, και την Κυριακή είναι η κρίσιμη ημέρα της ψηφοφορίας. Μία ψηφοφορία που θα κρίνει πολλά. Πάρα πολλά για το μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι ή οι περισσότεροι, να πάμε να ψηφίσουμε επιλέγοντας την παράταξη της προτίμησής μας.
Η αποχή δεν έχει νόημα, δεν βγάζει πουθενά και ας μην κρυβόμαστε, είναι μια απολίτικη στάση και συμπεριφορά.
Από την άλλη, οφείλουμε όλοι να πάμε την Κυριακή στις κάλπες με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Χωρίς οργή και διάθεση τιμωρίας αλλά με προβληματισμό για το αύριο της χώρας και των νέων του τόπου, για την πατρίδα που θέλουμε, οι περισσότεροι εάν όχι όλοι, να πάει μπροστά, να προκόψει, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μέσα στην Ευρωζώνη και το Ευρώ.
«Ε»    

 

Αγωνία και στις Νομαρχιακές  


Μαζί με τους υποψηφίους, μια άλλη ομάδα ανθρώπων που περνά δύσκολα όλη αυτή την περίοδο των εκλογών είναι και οι άνθρωποι που απαρτίζουν τις κομματικές διοικήσεις, οι γνωστές Νομαρχιακές.
Οι σκοτούρες και οι ευθύνες τους είναι το ίδιο μεγάλες, πολλές και σημαντικές και η αγωνίας τους να πάνε όλα καλά μέχρι τέλος είναι δεδομένη.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μεριμνούν για τους αντιπροσώπους στα εκλογικά κέντρα, για τους ετεροδημότες, για θέματα γραφειοκρατικά αλλά και καθημερινής πρακτικής ανάγκης για επίλυση.
Τρέχουν κι αυτοί, τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων, αγωνιούν για να πάνε όλα καλά, ακούν κάθε παράπονο από υποψηφίους και άλλους και περιμένουν με άγχος το αποτέλεσμα των εκλογών.
«Ε»  

 

 
Χωρίς ρουσφέτια  


Το’ χω ξαναγράψει: Τώρα που οι βουλευτές έχασαν τη δυνατότητα ρουσφετιών λόγω ανυπαρξίας δουλειών, τώρα γίναν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.
«VEN.KAR.»  

 

   
«Τιμωρία»  


Πολλοί δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για να τους τιμωρήσουν για την μνημονιακή τους πολιτική. Δεν καταλαβαίνουν ότι στην ουσία τιμωρούν τους ίδιους τους εαυτούς τους που εξέθρεψαν τόσα χρόνια αυτά τα δύο κόμματα.
«VEN.KAR.»    

 

«Πυρετός» στα γραφεία των υποψηφίων  


Λογικό, λογικότατο, τις ημέρες αυτές, οι εργαζόμενοι στα γραφεία των υποψηφίων κυρίως των μεγάλων κομμάτων να βρίσκονται σε υπερένταση.
Δουλειά στο φουλ μέχρι και ξενύχτια ακόμη για να προλάβουν να στείλουν επιστολές και διαφημιστικά, να σταυρώσουν τα ψηφοδέλτια, να τηλεφωνήσουν σε ψηφοφόρους και να τους «υπενθυμίσουν» να προτιμήσει τον εκλεκτό τους κι άλλα παρόμοια, γνωστά και επαναλαμβανόμενα.
Το νέο στοιχείο που μπήκε είναι τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων που στέλνονται αφειδώς σε γνωστούς και αγνώστους.
«Ε»    

 

Εκλογές με sms  


Τηλεφώνημα εκνευρισμένης αναγνώστριας δέχθηκε η εφημερίδα, για την πρακτική ορισμένων υποψηφίων να βομβαρδίζουν συνεχώς και αδιακρίτως με sms.
Μας είπε μάλιστα ότι τα δύο ανήλικα παιδιά της δέχονται συνεχώς μηνύματα από τον ίδιο υποψήφιο.
Πληρώνει ο υποψήφιος πανάκριβα για το πακέτο sms, αλλά δε γνωρίζει ότι τα περισσότερα πηγαίνουν άδικα, σε άσχετους αποδέκτες.
Καλή η χρήση των σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας, αλλά δεν είναι πάντα στοχευμένη σωστά και συνεπώς αναποτελεσματική.
Η παρουσίαση των θέσεων και των αντιλήψεων ενός υποψήφιου βουλευτή δεν μπορεί να συμπυκνωθεί σ’ ένα απλό μήνυμα στο κινητό.
Το επισημαίνουμε γιατί τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις εκλογές είναι ασφυκτικά και τα επικοινωνιακά λάθη ανεπίτρεπτα. Οι πολίτες πλέον δεν ανέχονται την προχειρότητα, ούτε τους μονολόγους…    

 

Αποχωρεί ο Γιούνκερ με κριτική σε Γερμανία και Γαλλία


 Με δριμεία κριτική εναντίον της Γερμανίας, κυρίως, αλλά και της Γαλλίας αποχωρεί από την προεδρία του Eurogroup ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ σε ομιλία του στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία σε ένα μήνα, κυρίως λόγω της στάσης των δύο αυτών κρατών στην κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη.
«Είναι μέρος του προβλήματος το να εμφανίζεται η Γερμανία ως η μοναδική ενάρετη χώρα του κόσμου, η οποία πρέπει διαρκώς να πληρώνει τον λογαριασμό για τους υπόλοιπους», τόνισε, κατηγορώντας τη Γερμανία ότι εμφανίζεται αδικαιολόγητα ως ο υποδειγματικός μαθητής, καθώς υπάρχουν επτά χώρες με μικρότερο χρέος, ενώ έκανε λόγο και για «προσβολή προς τα υπόλοιπα κράτη».
Επέκρινε όμως και τη Γαλλία για την διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι δεν του αρέσει να βλέπει δύο χώρες να φέρονται σαν να αποφασίζουν μόνες τους για τις τύχες της Ευρώπης.
Παρόλα αυτά στηρίζει τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπε ως διάδοχό του, διότι, όπως είπε, είναι «ο πιο Ευρωπαίος στο υπουργικό Συμβούλιο του Βερολίνου (!!!)»    

 

 
Τμήμα Τουρισμού  


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα μέλη της αντιπολίτευσης του ΕΒΕ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σχετίζεται με τον τουρισμό. Κυρίως ζήτησαν να μάθουν ποιος θα επιλέξει τους τουριστικούς προορισμούς της Ξάνθης που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, το οποίο και θα περιλαμβάνει φυλλάδια, ημερίδες κλπ προβλεπόμενα.
Με δεδομένο μάλιστα ότι και οι 3 συνδυασμοί είχαν στο πρόγραμμά τους προεκλογικά τη σύσταση τμήματος Τουρισμού στο ΕΒΕ Ξάνθης, η συνεργασία τους σε αυτή τη διαδικασία θα είναι κρίσιμη, αλλά και ενδεικτική για το κατά πόσο υπάρχει πρόθεση σοβαρής ενασχόλησης με την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.
Ε.Δ.  

 

Πρωτομαγιάτικα σκουπίδια  


«Πλημμύρισαν» βουνά, ποτάμια και θάλασσες από τους εκδρομείς την ημέρα της Πρωτομαγιάς, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά όλα τα σημεία που ενδείκνυνται για ψήσιμο και πικ νικ. Ωστόσο, βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο αναρωτιόταν κανείς τι σκουπίδι θα μείνει πίσω από εκείνους που επιμένουν να είναι ασυνείδητοι και να παρατάνε τα σκουπίδια τους χωρίς καμία μέριμνα για το φυσικό περιβάλλον και τους επόμενους εκδρομείς που θα βρεθούν στα ίδια σημεία.
Δυστυχώς, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την πρωτομαγιά, αφού σε όλα τα γνωστά σημεία που επισκέπτονται συνήθως οικογένειες και παρέες τα σκουπίδια απλώνονται και υποβαθμίζουν τη φυσική μας ομορφιά.
Βέβαια, όλοι δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια τους, αλλά και οι εθελοντές μας που δε τα παρατάνε και επιμένουν να καθαρίζουν τα σκουπίδια σε πείσμα όσων θέλουν να ρημάξουν τη φύση της Ξάνθης.
Δύο από αυτούς είδαμε τις προάλλες, τον Θάνο Μαυρουδή και το Γιώργο Κωτούλα, που πραγματοποίησαν τον περίπατό τους με παράλληλη συλλογή σκουπιδιών στο Μονοπάτι της Ζωής.
Ε.Δ.  

 

Το λευκό δεν είναι πάντως έγκυρη ψήφος  


Παρά τις πολιτικές και δικαστικές προσπάθειες που έχουν γίνει για να λογίζεται ως έγκυρη η λευκή ψήφος και άρα να προσμετράται για την κατανομή των εδρών, με βάση το σκεπτικό ότι αποτελεί έκφραση πολιτικής άποψης, η λευκή ψήφος αποκλείεται από την προσμέτρησή της στις έγκυρες με βάση τον ερμηνευτικό νόμο 3434/2006, παρόλο που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (6 προς 5) ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η λευκή ψήφος διακρίνεται από την άκυρη και αποτελεί ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι το εκλογικό μέτρο ευρίσκεται χωρίς να συμπεριληφθούν οι λευκές ψήφοι «θίγουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας και την ισότητα της ψήφου και είναι αντίθετες προς τις […] συνταγματικές διατάξεις». Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του ΑΕΔ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…