Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με τη νίκη επέστρεψαν και τα χαμόγελα

Skoda Ξάνθη: Με τη νίκη επέστρεψαν και τα χαμόγελα

0
proponisi_02-empros

Δεδομένη πλέον η παραμονή στη Super League και τη νέα χρονιά

Με… άνεση επτά βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού        

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ξανθιώτικη ομάδα, παράλληλα με την επιστροφή της ομάδας στις νίκες έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ήττες. Το «τρίποντο» που πήρε η Skoda Ξάνθη με την επικράτηση της (1-0) επί της Δόξας Δράμας σήμανε παράλληλα και την παραμονή στη Super League κατηγορία, η οποία έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί καθώς για να μπλέξει σε περιπέτειες σχετικά με τον υποβιβασμό θα πρέπει να γίνουν «τέρατα» στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν έως τη λήξη του πρωταθλήματος.
Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση οι παίκτες που αγωνίστηκαν την Κυριακή με τη Δόξα έκαναν χαλάρωμα και ασκήσεις αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Ενόψει του επόμενου αγώνα με το Λεβαδειακό εκτός έδρας επιστρέφει ο Κομεσίδης, ενώ ο Ντάνι θα εκτίσει την 4η και τελευταία ποινή της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στην 24η αγωνιστική, στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Εξάλλου όσο πλησιάζουμε στο ¨φινάλε¨ του πρωταθλήματος και εφ’ όσον εξασφαλισθεί η παραμονή, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που μέχρι τώρα είχαν λίγο, ή και καθόλου, αλλά και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.  
Η άνεση των επτά βαθμών  
Στην περασμένη (27η) αγωνιστική, και οι τρεις ομάδες που ήταν στους 29 βαθμούς κατάφεραν να κερδίσουν (Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος) με μεγαλύτερη νίκη βεβαίως του ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και απομακρύνθηκαν κατά επτά ολόκληρους βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αν ο Λεβαδειακός (30 β.) κερδίσει την ερχόμενη αγωνιστική την Ξάνθη στην έδρα του, τελειώνει κι αυτός και απομένουν Εργοτέλης(28β.), Παναιτωλικός(25β.) και Κέρκυρα(25β.) να παλεύουν για μία θέση στη Superleague.
O Eργοτέλης έχει το σχετικό αβαντάζ λόγω του +3 από τους άλλους δύο, αλλά και του θεωρητικά πιο βατού προγράμματος αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική που πάει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει την πεσμένη Δόξα Δράμας.
Αντίθετα, Παναιτωλικός και Κέρκυρα αναζητούν μίνιμουμ δύο νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και ο πρώτος έχει να παίξει με ΟΦΗ, Άρη και Παναθηναϊκό και οι νησιώτες με Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Άρη!  
«Κλείδωσαν» οι ομάδες των πλέι οφ με ερωτηματικό τις αδειοδοτήσεις  
Από τη στιγμή που Άρης και Αστέρας δεν κατάφεραν να νικήσουν την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό και στην Τρίπολη τον ΟΦΗ αντίστοιχα, η τετράδα των πλέι οφ (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) πολύ δύσκολα θα αλλάξει.
Παναθηναϊκός και Ατρόμητος (τυπικά χρειάζεται ένα βαθμό, αν ο Αστέρας κάνει τρεις νίκες…) είναι και μαθηματικά στην πρώτη τετράδα με τους Περιστεριώτες για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Μία νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα χρειαστούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (έχουν και οι δύο ένα ματς με την πεσμένη Δόξα) για να μην… μπλέξουν με Αστέρα Τρίπολης και Άρη, που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία της πρώτης και την εντός έδρας ήττα του δεύτερου.
Με δεδομένα βεβαίως τα προβλήματα αδειοδότησης των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον και η 6η θέση της βαθμολογίας που θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος ο Αστέρας Τρίπολης και ο Άρης που ισοβαθμούν στους 39 βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή αναμετρώνται στο «Κλεάνθης Βικελίδης».    

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr    

   

SUPER LEAGUE ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 64*
2. Παναθηναϊκός 60*
3. Ατρόμητος Αθηνών 48
4. Π.Α.Ο.Κ. 46
5. Α.Ε.Κ. 46
6. Άρης 39
7. Αστέρας Τρίπολης 39
8. Ο.Φ.Η. 34
9. Skoda Ξάνθη 32
10. ΠΑΣ Γιάννινα 32
11. Πανιώνιος 32
12. Λεβαδειακός 30
13. Εργοτέλης 28
14. Παναιτωλικός 25
15. Κέρκυρα 25
16. Δόξα Δράμας 15
* Δεν έχει ανακοινωθεί η οριστική απόφαση για την τύχη του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που διεκόπη κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1, με την αρχική απόφαση να αφορά μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών για τους «πράσινους» και την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης για Ολυμπιακό.

   

Η «μάχη» της παραμονής 28η αγωνιστική 29η αγωνιστική 30η αγωνιστική
Skoda Ξάνθη (32β.) Λεβαδειακός (εκτός) Πανιώνιος (εκτός) Εργοτέλης (εντός)
ΠΑΣ Γιάννινα (32β.) ΑΕΚ (εντός) Ολυμπιακός (εντός) ΟΦΗ (εκτός)
Πανιώνιος (32β.) Παναθηναϊκός (εκτός) Skoda Ξάνθη (εντός) Αστέρας Τρ. (εκτός)
Λεβαδειακός (30β.) Skoda Ξάνθη (εντός) Εργοτέλης (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός)
Εργοτέλης (28β.) Δόξα Δράμας (εκτός) Λεβαδειακός (εντός) Skoda Ξάνθη (εκτός)
Παναιτωλικός (25 β.) ΟΦΗ (εκτός) Άρης (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός)
Κέρκυρα (25β.) Ολυμπιακός (εκτός) ΟΦΗ (εντός) Άρης (εκτός)
Δόξα Δράμας (15β. – ήδη υποβιβάστηκε) Εργοτέλης (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …