Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προεκλογικά στέκια παντού, εκτός από την πλατεία

Προεκλογικά στέκια παντού, εκτός από την πλατεία

0
diakommatiki_ekloges-web

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη διανομή της υπαίθριας διαφήμισης στο δήμο Ξάνθης

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παραχώρησαν τα μισά από τα σταντ που δικαιούνται για να προβληθούν και τα νέα κόμματα    

Χαρακτήρα διεκπεραιωτικό είχε, χωρίς να λείψει όμως το χιούμορ και οι οξύνσεις, η διακομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο Ξάνθης, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων, ώστε να διανεμηθούν οι χώροι υπαίθριας διαφήμισης του δήμου Ξάνθης στους υποψήφιους συνδυασμούς για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.
Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα που έλαβαν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και από τα νέα κόμματα που δημιουργήθηκαν. Συγκεκριμένα, τις προτάσεις τους για τον τρόπο προβολής τους στην πόλη κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΔΗ.ΣΥ., Ανεξάρτητοι Έλληνες, Οικολόγοι- Πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ και Πειρατές.  
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έδωσαν σταντ για την προβολή νέων κομμάτων
Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, εξήγησε ότι με βάση τα ποσοστά από τα σταντ των στάσεων των αστικών λεωφορείων 20 δικαιούται το ΠΑΣΟΚ, 14 η ΝΔ, 3 το ΚΚΕ, 2 το ΛΑΟΣ, 2 ο ΣΥΡΙΖΑ και 1 οι Οικολόγοι. Ο ίδιος ωστόσο πρότεινε να παραληφθεί η διαδικασία, καθώς ποτέ δεν χρησιμοποιείται από τα κόμματα αυτός ο τρόπος διαφήμισης. Χαρακτηριστικά μάλιστα και χαριτολογώντας είπε: «εμείς θα κάτσουμε να ολοκληρώσουμε σήμερα αυτοί τη διαδικασία και ότι και αν αποφασίσουμε ο φίλος μου ο Φωτιάδης (Δημήτρης, που ήταν παρών στη συνεδρίαση) θα γεμίσει την πόλη σφυροδρέπανα!».
Με την πρόταση του δημάρχου συμφώνησε και ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας, γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ωστόσο είπε ότι αν υιοθετηθεί τελικά η άποψη της διανομής των χώρων το ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει 10 και θα διαθέσει τα άλλα 10 για την προβολή των νέων κομμάτων.
Σύμφωνος και με τα δύο σκέλη ήταν και ο Γιάννης Χρηστίδης από τη ΝΟΔΕ Ξάνθης, που παραχώρησε 7 από τα 14 σταντ.  
Τραπεζάκια και ομπρέλες σε Ηρώων- Βόγδου και πλατεία Ελευθερίας
Τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν από 1 το πολύ 2 σταντ για διαφήμιση, ωστόσο έδωσαν βαρύτητα στο να τοποθετήσουν τραπεζάκι ή μικρό περίπτερο σε κεντρικά σημεία της πόλης, κυρίως δίπλα στα γραφεία τους. Κάποιοι εκδήλωσαν την επιθυμία να τοποθετήσουν ταμπλό ή περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ άλλοι προτιμούν να παρεμβαίνουν προεκλογικά ενημερώνοντας τον κόσμο, με τραπεζάκι που θα μετακινείται συνεχώς.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να τοποθετήσει καλαίσθητο σταντ στις πλατείες των χωριών και οικισμών του δήμου Ξάνθης, ωστόσο απέκλεισε την περίπτωση να τοποθετηθεί έστω και μία καρέκλα εντός της κεντρικής πλατείας. «Μπορείτε να βάλετε τραπεζάκια και ομπρέλες στις οδούς Ηρώων και Βώβου, αλλά κανένας δε θα είναι στην πλατεία», τόνισε με αυστηρότητα ο δήμαρχος. Έτσι, τα μικρότερα κόμματα θα βάλουν ταμπλό και περίπτερα σε διάφορα σημεία από το Εργατικό Κέντρο ως και την ενοποιημένη πλατεία, ενώ παραδοσιακά το ΚΚΕ θα τοποθετήσει ξύλινο σπιτάκι στην πλατεία Ελευθερίας.  
Μικροεντάσεις στη σύσκεψη
Εντάσεις προέκυψαν μεταξύ του δημάρχου και των μικρότερων κομμάτων, ιδιαιτέρως του εκπροσώπου του κόμματος των Πειρατών όσον αφορά την ισότιμη και κατά τις δυνάμεις του καθενός προβολή στο δήμο, ενώ ζήτημα που επίσης προέκυψε ήταν το κατά πόσο οι «μικρότεροι» μπορούσαν να έχουν κάποιο σταντ το οποίο να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τις αντιδράσεις του εκπροσώπου των Πειρατών προκάλεσε η στάση του δημάρχου ότι, σύμφωνα με την ισότιμη κατανομή, οι πειρατές δεν δικαιούνται τίποτα, πολλώ δε μάλλον περίοπτη θέση για την προβολή τους. «Δεν μπορείτε να πάρετε χώρο γιατί είστε ανύπαρκτοι», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Στυλιανίδης  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …