Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πασχαλιάτικη γιορτή στο Ψυχολογικό

Πασχαλιάτικη γιορτή στο Ψυχολογικό

0
psyxologiko_pasxa3-empros

Πλούσιο μπαζάρ με τις δημιουργίες των παιδιών

Γιορτινό κλίμα και ευχές για τον ξανθιώτικο λαό από το Μητροπολίτη

Παραμονή της Μεγάλης Εβδομάδας, την τελευταίο μέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις πασχαλινές διακοπές πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης για τον εορτασμό του Πάσχα, παρουσία των παιδιών, των γονιών τους και φίλων, καθώς και εκπροσώπων των αρχών της πόλης.
Οι μαθητές του Ψυχολογικού θα επιστρέψουν στους δικούς τους για τις ημέρες των γιορτών και θα επιστρέψουν και πάλι στο σχολείο μετά από δύο εβδομάδες.

Πλούσιο μπαζάρ, με γιορτινά χρώματα και φαντασία
Στη γιορτή λειτούργησε το μπαζάρ του Ψυχολογικού Κέντρου με δημιουργίες των ίδιων των παιδιών που φτιάχνουν στα εργαστήριά τους. Το ίδιο μπαζάρ είχε «στηθεί» και στην κεντρική πλατεία μία εβδομάδα νωρίτερα με μεγάλη ανταπόκριση από τους ξανθιώτες.
Το μπαζάρ έδωσε μια πασχαλιάτικη και γιορτινή εικόνα στην εκδήλωση. Οι ίδιοι οι μαθητές πήραν την πασχαλιάτικη λαμπάδα τους και το σοκολατένιο αυγό, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ποικίλες δημιουργίες των παιδιών του Κέντρου.
Περίτεχνοι σελιδοδείκτες και κοσμήματα, μαζί με πλεκτά καλαθάκια στόλιζαν το τραπέζι του εργαστηρίου χειροτεχνίας, σε αυτό από το εργαστήριο πηλού υπήρχαν χρωματιστά σταχτοδοχεία και πιατέλες, στον τομέα του εργαστηρίου ξύλου έβρισκε κανείς καλαθάκια, αυγοθήκες και χαρτοπετσετοθήκες, ενώ επίσης διατίθεντο προς πώληση λαμπάδες που είχαν στολίσει και πάλι με μεράκι, χρώματα και πασχαλινά στολίδια τα παιδιά του Κέντρου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους κυρίως, αλλά και των γονιών τους.
Η προετοιμασία ξεκίνησε για τη δημιουργία όλων των κατασκευών αμέσως μετά το Πάσχα και σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή στις προσπάθειες του Κέντρου να αντλήσει κάποιους πόρους παράλληλα με τις κινήσεις συσπείρωσης των ξανθιωτών γύρω από τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευχές από το Μητροπολίτη
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο οποίος επαίνεσε τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να κατασκευάσουν όλες αυτές τις δημιουργίες, τονίζοντας ότι από την πλευρά των εκπαιδευτικών του κέντρου δίνεται βαρύτητα στη δημιουργική απασχόληση με σκοπό να καλλιεργηθούν οι δυνατότητες και οι ικανότητες των παιδιών. «Η δημιουργική απασχόληση κάνει το μυαλό των παιδιών να δουλεύει και παράλληλα χαρίζει τη χαρά της δημιουργίας, που γι’ αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντική μαζί με το συναίσθημα ότι είναι χρήσιμοι και την ανταμοιβή της επιβράβευσης», σημείωσε ο κ. Παντελεήμων, ο οποίος με την ευκαιρία της εκδήλωσης απηύθυνε τις ευχές του για Καλό Πάσχα: «Εύχομαι σε όλο το λαό μας υγεία, ειρήνη, ομόνοια, ομοψυχία στο Θεό και καλή Ανάσταση. Η Ανάσταση του Χριστού σημαίνει ότι στο πρόσωπό του νικήθηκε ο θάνατος, το κακό, το ψέμα, το σκοτάδι και άρα όλοι θα πρέπει να χαιρόμαστε όταν έχουμε εναποθέσει ελπίδες και ζωή μας στο Θεό».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…