Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παλιοί και νέοι φίλοι για το Γηροκομείο ΜΑΣ

Παλιοί και νέοι φίλοι για το Γηροκομείο ΜΑΣ

0
radiomarathonios_1

Ολοκληρώθηκε με διάχυτη την ανταπόκριση των ξανθιωτών ο Ραδιομαραθώνιος Αγάπης

Πάνω από 13.000 € συγκεντρώθηκαν. Θα παραμείνουν οι κουμπαράδες στα 11 καταστήματα της πόλης έως το τέλος Απριλίου

Το χθεσινό πρωινό, μέσα από τους πομπούς του Δημοτικού Ραδιοφώνου, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης από την Ξάνθη, μέσω της πραγματοποίησης του ραδιομαραθώνιου Αγάπης για τη στήριξη του Γηροκομείου. Διανύοντας τη δεύτερη χρονιά διοργάνωσής του, με τη νέα διοίκηση του Γηροκομείου, αποτελεί πλέον ένα θεσμό της πόλης, που φιλοδοξεί να κάνει μαζική έκκληση κοινωνικής συνοχής και ευαισθησίας προς τους ξανθιώτες κάθε Μεγάλη Τετάρτη. Το ραδιομαραθώνιο στήριξαν και φέτος τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς και τμήματα του Ερυθρού Σταυρού που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώνοντας για την εκστρατεία στήριξης του Γηροκομείου και  συλλέγοντας τον οβολό των ξανθιωτών. Μαζί, 11 καταστήματα της πόλης με δική τους πρωτοβουλία τοποθέτησαν κουμπαράδες στα καταστήματά τους για να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο για την ημέρα του ραδιομαραθώνιου, αλλά και μέχρι το τέλος Απριλίου. Χρηματικά ποσά συλλέγονται επίσης μέσω των τραπεζικών λογαριασμών, οπότε η συνολική εικόνα της ανταπόκρισης του κόσμου θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο, την ημέρα της διοργάνωσης του ραδιομαραθώνιου διάχυτη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και έως την ολοκλήρωσή του στις 4 το απόγευμα είχε συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνούσε τις 13.000 ευρώ.
Από τις 9 το πρωί βρέθηκαν στο στούντιο του δημοτικού ραδιοφώνου τα μέλη του ΔΣ του Γηροκομείου, μέλη των «Φίλων του Γηροκομείου», δημοσιογράφοι και άλλα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής με σκοπό να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των συμπολιτών και να δώσουν ένα βήμα να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο, το περιβάλλον των γερόντων της πόλης, οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η νέα διοίκηση και να δοθεί η διάσταση ότι το Γηροκομείο της πόλης αποτελεί το Γηροκομείο ΜΑΣ, το κοινωνικό δηλαδή ίδρυμα που στέκεται δίπλα στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, που αγκαλιάζει τις ανάγκες τους, φροντίζει τα προβλήματά τους και στέκεται αρωγός στις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι περνώντας στην τρίτη φάση της ζωής τους.
Οι συζητήσεις και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με δωρητές ανέδειξαν τη στήριξη που υπάρχει για το Γηροκομείο Ξάνθης, την εθελοντική βοήθεια εθελοντικών ομάδων που διοργανώνουν εκδηλώσεις ή απλά κάνουν παρέα στους τρόφιμους του Γηροκομείου, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για επιπλέον βοήθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος.
Ακόμη, ο ραδιομαραθώνιος απέδειξε την αλληλεγγύη των ξανθιωτών, αφενός μεν των σωματείων και συλλόγων που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη πλειονότητά τους, καθώς και άλλων πολιτών που ανταποκρίθηκαν με τον οβολό τους, από συνομήλικους των γερόντων του Γηροκομείου, έως μικρά παιδιά του δημοτικού που έδωσαν το χαρτζιλίκι τους για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.
Με τις ευχές τους για καλό Πάσχα, λίγο πριν τη λήξη της διοργάνωσης, όλοι οι συμμετέχοντας ευχαρίστησαν θερμά τον κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά για την επιλογή του να στηρίξει το Γηροκομείο, παρά τις δυσκολίες των καιρών και τα στενά οικονομικά περιθώρια του οικογενειακού ταμείου.

Το Γηροκομείο Ξάνθης έκανε νέους φίλους
Ο συντονιστής του ραδιομαραθώνιου αγάπης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γηροκομείου Σταμάτης Σταματιάδης, μετά τη λήξη του ραδιομαραθώνιου σημείωσε ότι οι πρώτες εντυπώσεις έχουν έντονη την ανταπόκριση και την ευαισθησία του κόσμου για το ευαγές ίδρυμα. Ενημέρωσε ότι το συνολικό ποσό θα είναι γνωστό περί τα τέλη του μήνα, ενώ με έμφαση τόνισε ότι: «να ‘μαστε καλά και ο ραδιομαραθώνιος Αγάπης θα αποτελέσει θεσμό για την πόλη κάθε Μεγάλη Τετάρτη από δω και μπρος».
Ο πρόεδρος του ιδρύματος Γιάννης Παπαχρόνης δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της διοργάνωσης: «Αρκετοί ξανθιώτες όλα αυτά τα χρόνια ούτως ή άλλως ήταν κοντά στο γηροκομείο. Ευελπιστούμε με αυτές τις κινήσεις και άλλος κόσμος να έρθει να γνωρίσει το γηροκομείο. Επιθυμούμε να κρατήσουμε τους παλιούς μας φίλους και να κάνουμε και νέους. Το γηροκομείο αγαπιέται από όποιον το έχει ζήσει από μέσα και γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλο τον ξανθιώτικο λαό, χριστιανούς και μουσουλμάνους, να έρθουνε είτε σαν επισκέπτες, είτε σαν αρωγοί ακόμη και σαν τρόφιμοι, αν και τους το απευχόμαστε». Τόνισε ότι το ΔΣ είναι ικανοποιημένο και ότι σκοπός του ιδρύματος δεν ήταν αποκλειστικά η συλλογή χρημάτων, αλλά και η προσφορά σε είδος και υπηρεσίες, πράγμα που έγινε, όπως είπε ο ίδιος.
Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόθεση του ΔΣ να παρέχει συνεχή ενημέρωση σε όλους τους δωρητές του Γηροκομείου, ενημερώνοντας ότι σε δύο μήνες περίπου θα κληθούν όλοι όσοι προσέφεραν στο ίδρυμα για να δουν και οι ίδιοι ότι τα χρήματά τους «πιάνουν τόπο». Σημείωσε δε, ότι το Γηροκομείο έχει και άλλα περιθώρια για φιλοξενία, αφού διαθέτει 65 κλίνες και έχει σήμερα 52 τρόφιμους, ενώ παρέχει και υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για 2-3 μήνες σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης και δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…