Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Οργισμένη αποχώρηση Τσαλίδη από τη ΝΔ

Οργισμένη αποχώρηση Τσαλίδη από τη ΝΔ

0
Tsalidis_3

Σκληρή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά

Πικρία και μένος για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο. «Η ΝΔ επαναφέρει τα ‘βαρίδια’ στην ενεργό δράση και συνεχίζει μικροκομματικά»    

Με επιστολή σε έντονους τόνους και σκληρό ύφος ο Φίλιππος Τσαλίδης γνωστοποιεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ότι αποχωρεί από το κόμμα, ενώ δεν προσπαθεί να κρύψει την οργή και την πικρία του για τον αιφνίδιο αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο.
Ο Φίλιππος Τσαλίδης του καταλογίζει μικροπολιτική συμπεριφορά και του προσάπτει τη «θλιβερή εικόνα» που παρουσιάζει η γαλάζια παράταξη. Απευθυνόμενος σε πρώτο ενικό, απευθύνει σαφείς αιχμές για τις επιλογές που έκανε η Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, στο σημείο που κάνει λόγο για «επαναφορά ‘βαριδίων’» και για «υποχρεώσεις σε υποστηρικτές». Ευθείες κατηγορίες όμως, αποδίδει για την επιλογή του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ Γιώργου Πετράκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Τέλος, δηλώνει ότι απογοητεύεται και δεν εμπιστεύεται ποια την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας να οδηγήσει τη χώρα σε ανάκαμψη γι’ αυτό και αποχωρεί.  
«Απεταξάμην» Τσαλίδη με θυμό για τη ΝΔ. Επιστολή στον Α. Σαμαρά
Κύριε Πρόεδρε της ΝΔ,
Ο αποκλεισμός μου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ έγινε αυθαίρετα και χωρίς να δοθεί σε μένα προσωπικά και στο λαό της Ξάνθης καμία εξήγηση. Έχοντας εκλεγεί βουλευτής το 2004, διατελέσει Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας το 2008-9, αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας (2011-σήμερα), αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999 (12η θέση), υπηρέτησα τον τόπο μου και την παράταξη με συνέπεια και αφοσίωση. Στη σημερινή συγκυρία που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά, πίστεψα ότι μπορούσα να συμβάλω μέσα από τη Βουλή για την ανόρθωση της χώρας και για να ξανανιώσουν οι πολίτες ότι οι πολιτικοί είναι δίπλα τους με εντιμότητα και ήθος. Ότι υπάρχει ελπίδα. Και πίστεψα ότι συμμεριζόσουν κι εσύ τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια οράματα. Δυστυχώς έσφαλα.
Αντί να αποκλείσεις από τα ψηφοδέλτια ακριβώς εκείνους που ο ίδιος πολλές φορές κατονόμασες ως “βαρίδια”, επανέφερες στην ενεργό δράση ακόμη και πρόσωπα που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποστρατεύσει. Αντί να δώσεις το μήνυμα της πραγματικής πανστρατιάς, αποδείχθηκες δέσμιος των “υποχρεώσεων” που ανέλαβες έναντι των υποστηρικτών σου κατά την αναρρίχησή σου στην προεδρία του κόμματος. Αντί για την ενότητα, προώθησες τη διαίρεση. Αντί για τη δικαιοσύνη, τη μεροληψία.
Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου είναι η πιο κρίσιμη και η πιο καθοριστική για τον τόπο από οποιαδήποτε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Και όμως, πορεύεσαι προς τα εκεί με μικροκομματικά και παλαιοκομματικά κριτήρια. Και, αλήθεια, με ποια πολιτικά κριτήρια συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, που υποτίθεται ότι δίνει το στίγμα της παράταξης, ένας άγνωστος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ από την Ξάνθη, ενώ αποκλείστηκε αντίστοιχα πρώην βουλευτής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης; Όταν τα ποσοστά της ΝΔ έχουν κατρακυλήσει τόσο χαμηλά, έχει την πολυτέλεια να αποκλείει στελέχη της;
Η θλιβερή αυτή εικόνα δεν αρμόζει σε κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη της μεγαλύτερης κρίσης. Είναι η εικόνα μιας παρέας, που δεν έχει διδαχτεί ούτε από τα λάθη του παρελθόντος, ούτε από τη δίκαιη αγανάκτηση του λαού. Η προσδοκία ότι επιτέλους κάτι μπορεί να αλλάξει διαψεύστηκε χωρίς να χρειαστεί να πάμε στις κάλπες. Και βεβαίως, διέψευσες και τη δική μου εμπιστοσύνη και την πίστη ότι αυτή η ΝΔ είχε τη βούληση και την ικανότητα να οδηγήσει την Ελλάδα σε ασφάλεια και ανάπτυξη.
Αποχωρώ από τη ΝΔ με οργή και λύπη. Δεν πρόκειται απλώς για προσωπική πικρία, παρόλο που δεν το κρύβω ότι υπάρχει κι αυτή. Πρόκειται για καθαρή πολιτική εκτίμηση ότι αυτή η ΝΔ οδεύει σε λάθος κατεύθυνση. Σε αυτή την ανεύθυνη και καταστροφική πορεία εγώ δεν θα είμαι συνοδοιπόρος. Γιατί θέλω να κυκλοφορώ με το κεφάλι ψηλά και να μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια.
Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Τσιλιγγίρη με Μπρατάκο

Θέματα πρωτογενή τομέα και υγείας για το νομό Ξάνθης ανέπτυξε ο βουλευτής στον υφυπουργό τ…