Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ληστές με κουκούλες και μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό

Ληστές με κουκούλες και μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό

0
ose_xanthis_2-web

Πήραν 5.875 ευρώ. Τους αναζητά η αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ληστές δεν έδωσαν την εντύπωση ότι θέλουν να κάνουν κακό στον υπάλληλο, παρά μόνο να πάρουν τα χρήματα    

Λίγο πριν τις 6 τα χαράματα του Σαββάτου δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης και με την απειλή μαχαιριών ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους δώσει τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο. Οι δύο δράστες πήραν το ποσό των 5.875 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας έφτασαν κατευθείαν στον τόπο της ληστείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, αντλώντας στοιχεία από την κατάθεση του θύματος.  
Φορούσαν κουκούλες και γάντια
Ο σιδηροδρομικός σταθμός δεν είναι συχνά ανοιχτός τόσο νωρίς το πρωί, ωστόσο κατ’ εξαίρεση υπάλληλος του ΟΣΕ πήγε νωρίτερα λόγω του δρομολογίου τουριστικού τρένου που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη στις 5 το πρωί.
Οι δύο άνδρες μπήκαν στο σταθμό από την είσοδο που βρίσκεται μπροστά στις γραμμές λίγα λεπτά αφότου έφτασε ο υπάλληλος, περίπου στις 5.45. Φορούσαν χακί στρατιωτικές κουκούλες που αφήνουν ακάλυπτα μόνο τα μάτια και ίδιο χρώμα γάντια. Κρατώντας ο καθένας από ένα μαχαίρι ζήτησαν από τον υπάλληλο τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο και αυτός τους έδωσε το ποσό που βρισκόταν εκεί, το οποίο προερχόταν από εισπράξεις εισιτηρίων (3.025 ευρώ) και ποσό για τα πάγια έξοδα της υπηρεσίας (2.850 ευρώ). Οι δράστες ζήτησαν από τον υπάλληλο να ανοίξει και το δεύτερο χρηματοκιβώτιο, ωστόσο ο τελευταίος δεν είχε το κλειδί κι έτσι χωρίς να πιέσουν περισσότερο τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας από το κράσπεδο που βρίσκεται πίσω από τις σιδηροδρομικές γραμμές για τις εκφορτώσεις και διαφεύγοντας με μηχανή.  
Ήθελαν τα χρήματα, όχι να κάνουν κακό…
Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο άνδρες ήταν νεαρής ηλικίας 20-25 χρόνων και μιλούσαν καλά ελληνικά. Η πρόθεσή τους δεν ήταν να προκαλέσουν κακό στο θύμα, παρά μόνο να πάρουν τα χρήματα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν προσπάθησαν να εκφοβίσουν ή να απειλήσουν τον υπάλληλο, όταν τους είπε ότι δεν είναι σε θέση να ανοίξει το δεύτερο χρηματοκιβώτιο της υπηρεσίας.
Ωστόσο, δεν έγινε σαφές αν οι δράστες είχαν σχεδιάσει τη ληστεία ή αν αυτή προέκυψε αργότερα εξαιτίας της παρουσίας του υπαλλήλου σε μια ασυνήθιστη ώρα. Πάντως, εφόσον είχαν εξοπλιστεί με τα μαχαίρια σημαίνει ότι ήταν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.  
Ποτέ πριν ληστεία στο σταθμό
Το περιστατικό προκαλεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους του ΟΣΕ, αφού μέχρι τώρα, αν και είχε γίνει διάρρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ξάνθης πριν 1 χρόνο, δεν είχαν έρθει αντιμέτωποι με ληστές. Οι ώρες εργασίας, η σκοτεινή περιοχή, παρά τις εκκλήσεις για επιδιόρθωση του φωτισμού στην περιοχή από την υπηρεσία, ο κόσμος που μετακινείται εξαιτίας της χαμηλής τιμής του εισιτηρίου, είναι παράγοντες που επιτείνουν αυτό το συναίσθημα στο προσωπικό.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…