Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Εμείς κι εμείς» στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

«Εμείς κι εμείς» στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

0
PASOK__2__04_2012-empros

Κεκλεισμένων των θυρών η συζήτηση. Ασκήθηκε κριτική και εκφράστηκε προβληματισμός για την πορεία του κόμματος

Προσκεκλημένος ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και  μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Σε στενό κομματικό κύκλο και σε κλειστή συγκέντρωση έγινε η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης,  την Πέμπτη 26 Απριλίου  στις 8 το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Παρόντες οι 5 υποψήφιοι κύριοι: Π.  Σγουρίδης, Δ. Σαλτούρος, Δ. Δόντζος, Μ. Μπουρχάν και η κα Φατμέ Καπζά, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Α. Τσαρτσάρας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης, οι δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου κύριοι, Τσολακίδης και Χατζηευαγγέλου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης κ. Πούλιος καθώς και άλλα στελέχη και μέλη της Νομαρχιακής. Επίσημος προσκεκλημένος ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης Νίκος, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και σε εκλόγιμη θέση (3ος) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Η εκδήλωση  είχε διττό στόχο καθώς πέραν της παρουσίασης του ψηφοδελτίου ήταν και μια πολιτική διαδικασία προετοιμασίας για τις εκλογές αλλά και προετοιμασίας της σημερινής εκδήλωσης στην Κομοτηνή όπου στις 7.30 το απόγευμα μιλά ο πρόεδρος  ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα είπαν στα μουλωχτά… 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε τοποθέτηση των παρευρισκόμενων για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης αλλά γενικότερα και για το εκλογικό κλίμα και πώς αυτό διαμορφώνεται σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Στους δημοσιογράφους δεν επετράπη να παρακολουθήσουν τη συζήτηση όμως σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης είπε ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο ισχυρό και αυτό θα επιτυγχάνονταν με την συμμετοχή και του Τσετίν Μάντατζη σ’ αυτό όπως και του Μπαράν Μπουρχάν. Ανέφερε δε ότι κατέθεσε την πρόταση αυτή επίσημα στο κόμμα και στον ίδιο τον πρόεδρο. Ο κ. Μπαράν Μπουρχάν πληροφόρησε τους συντρόφους  του ότι υπάρχει διαρροή ψήφων από την μειονότητα προς τα αριστερά αφήνοντας να εννοηθεί ότι γι’ αυτό ευθύνεται και ο Μάντατζη που παρότι είπε ότι θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ κάνει «παιχνίδια» υποστηρίζοντας τον υποψήφιο στο ΣΥΡΙΖΑ (Ζεϊμπέκ) και τον υποψήφιο της ΔΗΣΥ (Τουρκές). Να σημειώσουμε ότι εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την πορεία του κόμματος και για την επόμενη μέρα ενώ δεν έλειψαν φωνές αυτοκριτικής.

Δηλώσεις Ανδρουλάκη: Εδώ μας οδήγησε ο άκρατος λαϊκισμός
Ο κ. Ανδρουλάκης σπούδασε και έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ξάνθη ενώ επί χρόνια διατέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ. Μιλώντας στο «Ε» για το κλίμα αλλά και το διακύβευμα των εκλογών τόνισε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα και δικαίως γιατί τα τελευταία χρόνια άλλαξε άρδην η ζωή όλων των ελλήνων. Το θέμα είναι να δούμε τι μας οδήγησε εδώ για να μην ξαναεπιστρέψουμε.  Εγώ πιστεύω ότι σ’ αυτή την κατάσταση μας οδήγησε ένας άκρατος λαϊκισμός που υπερίσχυσε του ορθού λόγου και του ρεαλισμού μετά το 2004. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει,  να το καταδικάσουμε όχι επιλέγοντας ένα χειρότερο λαϊκισμό, όπως αυτόν που εκφράζουν τα κόμματα των άκρων με το να ισχυρίζονται ότι πρέπει να φύγουμε απ’  την Ευρώπη κι απ’ το ευρώ. Προτείνουν έναν εναλλακτικό δρόμο ο οποίος οδηγεί στην καταστροφή … Πιστεύω ότι ο Βαγγέλη Βενιζέλος μπορεί να έχει την πολιτική πρωτοβουλία μετά τις εκλογές, να φτιάξει μια κυβέρνηση προωθητικού προσανατολισμού που θα μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει η χώρα σήμερα. Αν όμως επιβραβευτεί ο λαϊκισμός των κομμάτων που λένε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος χωρίς να τον περιγράφουν,  τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από’ ότι σήμερα».

Ανάπτυξη χωρίς λεφτά δεν γίνεται…
Ο κ. Ανδρουλάκης επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση Καραμανλή τονίζοντας ότι : «όταν ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μια όαση οικονομική και ότι η διεθνής κρίση δεν την αγγίζει όταν το εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών,  ήταν 15% το μεγαλύτερο παγκοσμίως, αν τότε έπαιρνε μέτρα ίσως να μην φτάναμε στο μνημόνιο» Παράλληλα όμως άσκηση και κριτική στη κυβέρνηση Παπανδρέου του 2009: «Αν μετά το 2004 είχαμε συνεχίσει τις διαθρωτικές αλλαγές στην χώρα και η χώρα δεν είχε ακυβερνησία και αν και εμείς δεν χάναμε χρόνο τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης του 2009 τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».
Τέλος σημείωσε ότι τώρα που τα πράγματα δείχνουν ν’ αλλάζουν στην Ευρώπη θα είναι  τραγικό λάθος σ’ αυτή τη δεδομένη στιγμή να ταυτιστούμε με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και ότι αυτό που προέχει είναι:  Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε τα χρήματα που θα πέσουν στις τράπεζες το επόμενο διάστημα να πάνε εκεί που πρέπει για να γίνει ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς λεφτά δεν γίνεται …».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ υπό διαμόρφωση: Πολιτικές αντιπαραθέσεις στο debate των υποψήφιων προέδρων

Διάθεση ενότητας, αλλά και ουσιαστικές διαφορές αναδείχθηκαν στην τηλεμαχία της Τετάρτης Ω…