Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Γ. Καρατζαφέρης: «Ψήφος με τη λογική, όχι με θυμό»

Γ. Καρατζαφέρης: «Ψήφος με τη λογική, όχι με θυμό»

0
karatzaferis_1-empros

Ως υποψήφιος του νομού επισκέφθηκε την Ξάνθη το Σάββατο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

«Δύο κόμματα σε συσκευασία ενός», είπε για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. «Φωτοτυπία», χαρακτήρισε το κόμμα του Π. Καμμένου. Αμφισβήτησε τη νηφαλιότητα των αντιμνημονιακών κομμάτων

«Πάω στην Ξάνθη για να τους τονώσω το ηθικό», είπε στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για το νομό της Ξάνθης. Λίγη ώρα αργότερα παρέθεσε σύντομη συνέντευξη Τύπου στην πόλη μας, όπου, με χιούμορ, σημείωσε ότι: «είμαι υποψήφιος στην Ξάνθη γιατί στις προηγούμενες εκλογές ήμουν στη Ροδόπη» και διευκρινιστικά ανέφερε: «θέλω να δώσω το μήνυμα ότι η ακριτική Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη στοργή και φροντίδα». Σε άλλο δε σημείο αλληγορικά ανέφερε: «η γάγγραινα ξεκινάει πάντα απ’ τα άκρα. Από λάθη παραλείψεις και ανομήματα έχουν αφήσει την ακριτική αυτή περιοχή να υποστεί τα πρώτα συμπτώματα της γάγγραινας».

Η στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έφτασε στην Ξάνθη αργά το μεσημέρι. Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε εκτενώς στο «οδοιπορικό» των Μνημονίων και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους πρωταγωνιστές των διαβουλεύσεων. Τόνισε ότι για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας οι προϋποθέσεις που έθεσε ήταν: «όχι περικοπές μισθών-συντάξεων, όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι ξεπούλημα, όχι λαθρομετανάστες». «Εμείς δεν αλλάξαμε στάση. Εγώ δεν έφυγα από αυτό που συμφωνήσαμε. Αυτοί έφυγαν, κατά πώς τους υπέδειξε η κ. Μέρκελ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξηγώντας τη στάση που τήρησε το κόμμα κατά τις κρίσιμες εξελίξεις για την υπογραφή του PSI. Προσθετικά, σχολίασε επί αυτού: «αυτοί με ‘λέγαν ακραίο πριν έξι μήνες και μετά με παρακαλούσαν να κάνουμε κυβέρνηση. Αυτό ήταν μεγάλη νίκη».

Για τα «παιδιά» του: Βορίδη και Άδωνι
«Παιδιά του» χαρακτήρισε τους δύο βουλευτές του που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας με «ναι σε όλα» το Μνημόνιο ΙΙ. Είπε για το Μάκη Βορίδη και για τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες τους προτιμώντας τον φιλελευθερισμό.

Σημείωσε ωστόσο, ότι στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ ανά την Ελλάδα βρίσκονται 210 νέα πρόσωπα που ήρθαν στο κόμμα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Φωτοτυπία» ο Πάνος Καμμένος
Σχετικά με τους ισχυρισμούς της παρουσίας του ίδιου στη Θράκη προκειμένου να ανακόψει την πορεία του κόμματος του Πάνου Καμμένου και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θέτει υποψηφιότητα στον Έβρο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε: «Τι σχέση έχω εγώ με τον Καμμένο; Είναι σαν το γνήσιο με τη φωτοτυπία. Πάντα το γνήσιο έχει μεγαλύτερη αξία. Μη βάζετε στο μυαλό σας τέτοια πράγματα».

Το «παιχνίδι» των δημοσκοπήσεων
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποβάθμισε την αξία των δημοσκοπήσεων που μέχρι και την τελευταία έδιναν στο κόμμα του οριακό ποσοστό εισόδου στη Βουλή. «Πριν 3 χρόνια οι ίδια εταιρίες μου έδιναν 3%, αλλά πήρα 7,5%. Άρα δε με ανησυχούν. Ήξερα ότι θα πάω κόντρα στην τρόικα και θα με τιμωρήσουν. Ήξερα ότι θα με πολεμήσουν, το είχα πει», σημείωσε.

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας ακόμη ορατός
Για αποτυχία του PSI και ορατό κίνδυνο χρεοκοπίας μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μεταφέροντας τα λόγια της Κριστίν Λαγκάρντ ότι η θέση της χώρας μας είναι ακόμα επισφαλής. «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει η Ελλάδα πάνω, κοροϊδεύουνε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις «κωλοτούμπες» Σαμαρά ως προς τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε για τη στήριξη των μέτρων.

Ωστόσο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε, αναφορικά με την αστάθεια της χώρας, ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη σχεδίου Β’. «Το μόνο κόμμα με σχέδιο Β’ είμαστε εμείς. Προτείνουμε ότι εφόσον βρεθούμε σε ανάγκη, να έχουμε δύο νομίσματα, ευρώ για τις διεθνείς συναλλαγές και ευρωδραχμή μόνο για εσωτερική κυκλοφορία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό έγινε το 1932 Γερμανία και σώθηκε η χώρα».

«Ζητήσαμε η τροπολογία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων να αφορά όλη την ΑΜΘ»
Στο ερώτημά μας για την κρισιμότητα και την προοπτική της Περιφέρειάς μας ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην επίμαχη τροπολογία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων που αφορά σε μειωμένο πρόστιμο προς τους μουσουλμάνους της Ξάνθης και της Ροδόπης. «Αυτό δημιουργεί ανισορροπίες. Εμείς είπαμε να εφαρμοστεί σε όλη την ΑΜΘ αλλά δε το δέχθηκαν. Το λάθος αυτό να έρθουν να το διορθώσουν αυτοί που το ψήφισαν».

Τουρκία και αρχή της αμοιβαιότητας
Για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε τη θέση του κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ως κράτους- μέλους, υιοθετώντας το μοντέλο της μερικής συνεργασίας με τη γείτονα χώρα. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό ρόλο, σε μια Μεσογειακή Ένωση όπως ο ίδιος την οραματίζεται.

Αναφορικά με το καθεστώς της περιοχής της Θράκης και την ύπαρξη της μειονότητας, επεσήμανε: «Δεν θέλω ούτε αντιπαλότητες, ούτε πολέμους με τη γείτονα χώρα. Θέλω να με σέβονται, όπως εγώ. Και εν τέλει θα ήθελα να πω προς την Τουρκία: το καθεστώς που απολαμβάνουν έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης να το απολάμβαναν και οι Έλληνες της Ίμβρου», ενώ πρόσθεσε όσον αφορά στο πάγιο αίτημα της μειονότητας για εκλογή των μουφτήδων: «Πάνω απ’ όλα η αρχή της αμοιβαιότητας. Να βγάλουμε κι εμείς όποιον θέλουμε πατριάρχη κι όχι απαραίτητα Τούρκο υπήκοο και να συζητήσουμε».

«Η διαχείριση της κρίσης θέλει μυαλό, όχι τσαμπουκά»
Προτάσσοντας την αδυναμία ελιγμών από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν υπογράφοντας το Μνημόνιο ΙΙ και παρουσιάζοντας ως μη νηφάλιες τις αντιμνημονιακές φωνές, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε τη στήριξη στις επικείμενες εκλογές.

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Είναι δύο κόμματα σε συσκευασία του ενός», δήλωσε, εξηγώντας ότι έχουν τα χέρια τους δεμένα. Σχετικά δε με τις μετεκλογικές συνεργασίες σχολίασε: «είναι βέβαιο ότι θα τις αναζητήσουν. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να το εφαρμόσουν αυτό. Μετά από ένα μήνα έρχονται «βαριά» πράγματα, 14, 5 δισ. ευρώ μειώσεις δαπανών. Οι μισθοί θα εξισωθούν με της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Το λέει μέσα. Θα γίνει ζούγκλα η Ελλάδα. Την πτώχευση δε τη φοβάμαι καθόλου, τρέμω όμως τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής».

Λέγοντας όλα αυτά, από την Ξάνθη ο Γιώργος Καρατζαφέρης έστειλε το μήνυμα: «Θέλει μυαλό, όχι τσαμπουκά αυτή τη στιγμή. Καλός ο θυμός, αλλά ο κόσμος στην κάλπη να πάει με τη λογική. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορούν να κυβερνήσουν, αφού έδεσαν πισθάγκωνα τα χέρια τους. Μπορούν να είναι «επιβάτες» στο λεωφορείο, αλλά όχι «οδηγοί».

Οι υποψήφιοι της Ξάνθης


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΧΜΕΤ ΕΡΓΥΝ του ΑΛΗ
ΜΠΙΜΠΙΡΗ ΟΛΓΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ


Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…