Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Στέγη Επιστημόνων» το δημαρχείο

«Στέγη Επιστημόνων» το δημαρχείο

0
dimarxio_xanthi_001-empros

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακαίνισή του. Περί το τέλος Αυγούστου εκτιμά ο δήμαρχος ότι θα μπει ανάδοχος

Προχωρά η ανακατασκευή του νέου δημαρχείου. Ως εναλλακτική επιλογή το κτίριο της πρώην υπερνομαρχίας αν δεν …προλάβουν τις ημερομηνίες
 
Την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αστική Αναγέννηση» του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση της τάξης των 2. 250.000 ευρώ το έργο της ανακαίνισης του διατηρητέου κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημαρχείο Ξάνθης. Στο μεταξύ το έργο της μετατροπής του πρώην κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος προχωράει με ρυθμούς χελώνας και κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός στη δημοτική αρχή για το πού θα στεγαστεί έως ότου τελειώσει το νέο δημαρχείο απ’ την στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου του νυν δημαρχείου.  
Τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες
Πρώτη επιλογή είναι το κτίριο της Υπερνομαρχίας της οδού Καπνεργατών που είναι πρόσφατα ανακαινισμένο  και στο ένα τμήμα  του στέγαζε την Ενιαία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ως γνωστόν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» έχει περιέλθει στην κυριότητα του δήμου και έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να στεγάσει υπηρεσίες του δήμου. Σαν εναλλακτική επιλογή υπάρχει όμως όπως σημειώνει ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης: «Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου του δημαρχείου. Συνήθως αυτοί οι διαγωνισμοί είναι χρονοβόροι και πιστεύω ότι θα πάει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί το νέο δημαρχείο αφού οι εργασίες προχωρούν με καλό ρυθμό. Δεν συμφέρει να έχουμε δυο μετακινήσεις…»  
Τέλος Αυγούστου ο ανάδοχος …αν όλα κυλήσουν ομαλά
Στο τέλος Αυγούστου εκτιμά ότι θα μπει ανάδοχος στο έργο και ο υπεύθυνος προγραμματισμού του δήμου Ξάνθης κ. Πέτρος Παυλίδης. Να σημειώσουμε ότι πρέπει πρώτα το θέμα να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή η οποία και θα καταρτίσει του όρους του διαγωνισμού. Ακολουθεί η δημοσίευση και όλη η σύννομη διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού: «Εκτιμώ ότι το κτίριο της οδού Μαυρομιχάλη θα πρέπει να εκκενωθεί περί τα τέλη Αυγούστου αν η διαδικασία του διαγωνισμού κυλήσει ομαλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις», σημειώνει ο κ. Παυλίδης.  
Στέγη επιστημόνων στο νυν δημαρχείο
Για «Στέγη Επιστημόνων» προορίζεται το σημερινό δημαρχείο μετά την ανακαίνισή του. Συγκεκριμένα όπως μας πληροφόρησε ο κ. Παυλίδης ως προς τη χρήση θα παραχωρηθεί στην επιστημονική κοινότητα με το βασικό της άξονα το ΤΕΕ και θα λειτουργεί ως μια δομή που θα παρέχει συμβουλευτικού χαρακτήρα  υπηρεσίες από την επιστημονική κοινότητα.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…