Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Μια ρουσφετολογική αντισυνταγματική τροπολογία»

«Μια ρουσφετολογική αντισυνταγματική τροπολογία»

0
Xathosman-empros

Ο λόγος για την τροπολογία για έκπτωση προστίμου κατά 80% στα αυθαίρετα μόνο της μειονότητας

Την έφερε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Χατζηοσμάν. Αντισυνταγματική και ψηφοθηρική τη χαρακτηρίζει ο Π. Σγουρίδης

Ένα βήμα για την κατάργηση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη επί του πρακτέου επιχειρείται με την τροπολογία που έφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Οσμάν Χατζηοσμάν στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου για τον Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε επί της αρχής την Πέμπτη το βράδυ.
Ο κ. Χατζηοσμάν, επικαλούμενος το άρθρο 4, παράγραφος 1, του ελληνικού Συντάγματος, σε συνάρτηση με το άρθρο 116, παράγραφος 2, προσπαθεί να επιβάλλει τροπολογία, ευνοϊκής μεταχείρισης των μουσουλμάνων πολιτών έναντι των χριστιανών ζητώντας την έκπτωση κατά 80% του προστίμου που πληρώνουν τα μέλη της μειονότητας για αυθαίρετες κατοικίες κτίρια μαγαζιά!  Παρουσιάζει την μειονότητα, ως ομάδα ελλήνων πολιτών, που θα πρέπει να τύχουν θετικών μέτρων, όπως αυτό της καταβολής του προστίμου μόνο σε ύψος 20%, έναντι των άλλων Ελλήνων. Και το ερώτημα είναι: Αυτό δεν αντίκειται στο σύνταγμα και στο άρθρο 4, παρ. 1, το οποίο και επικαλείται και το οποίο  αναφέρει ότι: «Οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου»;

sgouridis_01Σγουρίδης: «Αντισυνταγματική, εκ του προχείρου και για ψηφοθηρικούς λόγους»
Κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει το θέμα ο π. βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης υπογράμμισε ακριβώς την αντισυνταγματικότητα της προτεινομένης τροπολογίας: «Θεωρώ ότι αντίκειται στο σύνταγμα. Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας διαμένουν σε πολυκατοικίες μαζί με χριστιανούς διαμένουν σε χωριά μαζί με χριστιανούς. Μ’ αυτή την τροπολογία επέρχεται ένας διαχωρισμός που καταστρατηγεί την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δηλαδή οι μεν μουσουλμάνοι  θα πληρώνουν 20% του προστίμου και οι χριστιανοί στο διπλανό διαμέρισμα 100% . Πρόκειται για μία τροπολογία που έγινε εκ του προχείρου και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Αν  ψηφιστεί θα καταπέσει στα δικαστήρια λόγο της αντισυνταγματικότητας και δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …