Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Καταγγελίες για «παρέες και «αυλικούς» στο δήμο Αβδήρων

Καταγγελίες για «παρέες και «αυλικούς» στο δήμο Αβδήρων

0
Tsitiridis-web

Έντονη κριτική Τσιτιρίδη για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής

Παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν απευθείας αναθέσεις σε σύζυγο δημοτικού του συμβούλου. «Όλα είναι σύννομα» απαντά ο Τσολακίδης

Μια σειρά στοιχείων του δήμου Αβδήρων που μιλούν για απ’ ευθείας αναθέσεις για αγορά κλιματιστικών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του δήμου τον τελευταίο χρόνο από κατάστημα συζύγου Δημοτικού Συμβούλου του δήμου με ποσά που ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ, έβγαλε στο φως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιωργος Τσιτιρίδης στηλιτεύοντας τον τρόπο λειτουργία της δημοτικής αρχής: «Η «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ»  του Δημάρχου Αβδήρων έγινε «ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ» πορεία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσιτιρίδης, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε θέμα που αφορά τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ.

Τσιτιρίδης: «Η «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ»  του Δημάρχου Αβδήρων έγινε «ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ» πορεία»
Έντονη κριτική ασκεί ο κ. Τσιτιρίδης στον κ. Τσολακίδη θέτοντας θέμα νομιμότητας και ηθικής αλλά και  κάνοντας λόγο για εύνοια των «αυλικών» του και της «παρέας» του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: « Ο Δήμαρχος Αβδήρων και η «παρέα του» έχοντας  ως πρωταρχικό στόχο, όπως δηλώνουν, το συμφέρον του Δήμου Αβδήρων και τη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου μας, έχουν αναθέσει απευθείας τον τελευταίο χρόνο στη σύζυγο Δημοτικού Συμβούλου του (μέλους της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης) τα εξής χρηματικά ποσά:
Ο Δήμαρχος Αβδήρων : 6032 ευρώ
Ο πρώην Δήμαρχος Σελέρου και Αντιδήμαρχος Αβδήρων : 5168 ευρώ (οφειλές πρώην Δήμου Σελέρου).
Η Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ Δήμου Αβδήρων : 9124 ευρώ
Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αβδήρων : μέχρι 12300 ευρώ για το έτος 2012
Είναι νόμιμο και ηθικό κ. Τσολακίδη να αναθέτετε απευθείας  στη σύζυγο Δημοτικού Συμβούλου σας είκοσι με τριάντα χιλιάδες ευρώ περίπου, όταν οι επαγγελματίες του Δήμου μας υπάρχουν ημέρες που δεν κάνουν τζίρο ούτε ένα ευρώ;
Είναι στα πλαίσια της πολιτικής που πρεσβεύετε κ. Δήμαρχε Αβδήρων, να παραμένει στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων και να αναθέτει χιλιάδες ευρώ σε εκδότες και συγγενικά πρόσωπα  Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης σας, σύμβουλος σας ενώ έχει καταδικασθεί σε 18μηνη ποινή φυλάκισης και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο για παράβαση καθήκοντος;
Τελικά αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχετε κάνει το Δήμο Αβδήρων ένα Δήμο για να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των συμβούλων και των «αυλικών» σας και όχι ένα Δήμο ίσων ευκαιριών για όλους τους δημότες όπως προεκλογικά δεσμευόσασταν».

tsolakidis_3-webΤσολακίδης: «Είναι νόμιμο…στηρίζω τους επαγγελματίες του δήμου»
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης απαντώντας στο «Ε» για όλα αυτά που του καταλογίζει ο κ. Τσιτιρίδης σημειώνει ότι όλα είναι σύννομα και έγιναν στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρηματιών του δήμου: «Έχουμε ως στόχο να στηρίζουμε τους επιχειρηματίες του δήμου μας .Επειδή δηλαδή ό σύζυγός της είναι δημοτικός σύμβουλος πρέπει να κλείσει το κατάστημά της; Έχουμε προμηθευτεί διάφορα υλικά και απ’ άλλα μαγαζιά του δήμου. Όλα έγιναν με σύννομο τρόπο», σημειώνει ο κ. Τσολακίδης.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…