Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Κάηκαν μηχανάκι και αυτοκίνητο σε πιλοτή

Κάηκαν μηχανάκι και αυτοκίνητο σε πιλοτή

0
kammeno_mixanaki_04_2012-empros

Βάσιμα πιθανολογείται εμπρησμός

Άλλες δύο πυρκαγιές εντός της εβδομάδας σε δασική έκταση στο Ιωνικό και μονοκατοικία στην περιοχή «Πέρα Αμπέλια» του δήμου Ξάνθης
 
Κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες προκλήθηκε πυρκαγιά σε μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο σε πιλοτή οικοδομής και μαζί με αυτό, που κάηκε ολοσχερώς, προκλήθηκαν ζημιές και σε αυτοκίνητο που βρισκόταν δίπλα.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, στις 22.30 περίπου στην οδό Καβάλας 7 και για την κατάσβεση απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα όχημα και 3 άνδρες.
Η Πυροσβεστική κάλεσε τους μάρτυρες στο πλαίσιο της Προανάκρισης και με βεβαιότητα σχεδόν πιθανολογεί ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και όχι φυσικής αιτίας, αφού ήταν σταθμευμένο και με σβηστή μηχανή. Ευελπιστεί δε, ότι η διαδικασία θα δώσει επιπλέον στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αν και γνωρίζει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια μιλάνε οι εμπλεκόμενοι, όταν πρόκειται για προσωπική αντιπαράθεση.

3 πυρκαγιές στο νομό
Άλλα δύο περιστατικά πυρκαγιών απασχόλησαν την Πυροσβεστική τις προηγούμενες μέρες.
Μία φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή του Ιωνικού το μεσημέρι της Τετάρτης. Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 150 στρέμματα δασικής έκτασης με ξερές φτέρες, αλλά η εξάπλωσή της ανακόπηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής (3 οχήματα και 14 πυροσβέστες), αλλά και από τα χλωρά δέντρα στην περιοχή. Και σε αυτή την περίπτωση το ενδεχόμενο πρόκλησης της πυρκαγιάς από φυσική αιτία δεν θεωρείται πολύ πιθανό και μία από τις εκτιμήσεις έχει να κάνει με την πρωτοβουλία κάποιου βοσκού με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως βοσκοτόπι. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε κάποιο μαντρί στην περιοχή κι έτσι η πιθανότητα περιορίζεται σε κάποιο τσομπάνο που διασχίζει την περιοχή με τα πρόβατά του.
Η δεύτερη πυρκαγιά σημειώθηκε την ίδια μέρα το βράδυ, γύρω στις 11 μμ, σε μονοκατοικία στα προάστια της Ξάνθης στην περιοχή «Πέρα Αμπέλια». Οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν το σπίτι ως εξοχικό και η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την αποχώρησή τους από το σπίτι αυτό. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μικρής κλίμακας, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε από πέντε άνδρες της Π.Υ. με 2 οχήματα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…