Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ησυχία στα αγωνιστικά – αναταραχή εκτός γηπέδου!

Ησυχία στα αγωνιστικά – αναταραχή εκτός γηπέδου!

0
paiktes-empros

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΠΑΕ Skoda Ξάνθη – xanhifans με σκληρά λόγια εκατέρωθεν

«Ήμαρτον, έχουμε και οικογένειες» λένε οι παίκτες προς τους φιλάθλους – «ξεχνάτε γρήγορα» απαντούν οι xanthifans      

 
Τι κι αν νίκησε μετά από οκτώ αγωνιστικές και εξασφάλισε – σχεδόν και μαθηματικά – την παραμονή στη Super League; Η Skoda Ξάνθη φαίνεται ότι δεν ησύχασε για φέτος καθώς προέκυψε μία επιπλέον… αναταραχή.
Για την ακρίβεια δεν πρόκειται για ένα νέο «συμβάν», αλλά όπως φαίνεται είναι η συνέχεια μίας «κόντρας» ανάμεσα στο μεγαλομέτοχο της ξανθιώτικης ΠΑΕ και μερίδα φιλάθλων, αυτή τη φορά με τους παίκτες παίρνουν σειρά και να αναφέρονται στο σύλλογο φιλάθλων «xanthifans» χαρακτηρίζοντας τους κάποιο τρόπο ως… αντιπάλους.
Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους κύκλους των Ξανθιωτών φιλάθλων για όσα διαδραματίζονται, ενώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών δεν προέκυψε «εν θερμώ» και μετά τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας, αλλά ήδη υπήρχαν σκέψεις για να υπάρξει μία τέτοιου είδους αντίδραση από το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τις αποδοκιμασίες που είχαν ακουστεί από τις κερκίδες.  
Έγγραφη διαμαρτυρία παικτών προς μερίδα φιλάθλων  
Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα της αναρτήθηκε ανακοίνωση με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών, στην οποία μεταξύ άλλων κάνουν αναφορά σε ¨μικρή μερίδα φιλάθλων¨ που αποδοκίμαζαν τους ίδιους. «Ήμαρτον, έχουμε και οικογένειες» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα τους δεν γνωρίζουν το… μέλλον τους, αφού προσθέτουν ότι «έχουμε δώσει και την ψυχή μας για την ομάδα, άσχετα αν κάποιοι από εμάς δεν θα είμαστε εδώ το καλοκαίρι που θα έρθει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ:
«Μία πολύ μικρή μερίδα των xanthifans μας αποδοκίμασαν και δεν είναι η πρώτη φορά που στοχευμένα, ατομικά και ομαδικά γίνεται αυτό.
Εμείς και στα 8 παιχνίδια που χάσαμε, προσπαθήσαμε, δώσαμε και την ψυχή μας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Άσχετα αν κάποιοι από εμάς δεν θα είμαστε εδώ το καλοκαίρι που θα έρθει, για την ομάδα έχουμε δώσει και την ψυχή μας και το μυαλό μας και θα συνεχίσουμε να το δίνουμε μέχρι το τελείωμα αυτού του Πρωταθλήματος. Και το κάνουμε όλοι μας αυτό τόσο ευσυνείδητα γιατί υπηρετούμε μια ομάδα που αποπνέει υγεία και μόνο υγεία. Αυτούς τους λίγους που μας βρίσανε, τους αφήνουμε στην κρίση του καλύτερου φίλαθλου κοινού που υπάρχει στην Ελλάδα, και αυτό είναι της Ξάνθης. Το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι:
«Ήμαρτον. Έχουμε και οικογένειες. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της ομάδας αυτής. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από κάποιους ελάχιστους, που δεν θα έχουν την χαρά να δούνε την ομάδα στην Β’ Εθνική
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ».  
Αντιδρούν οι «xanthifans»  
Η αναφορά των ποδοσφαιριστών στο σύλλογο τους, εξόργισε τα μέλη των «xanthifans» οι οποίοι απάντησαν στις κατηγορίες των ποδοσφαιριστών με δική τους ανακοίνωση. Αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Πόσο φθηνοί είσαστε (σ.σ. αναφερόμενοι στους ποδοσφαιριστές), πόσο λίγο μας ξέρετε, πόσο γρήγορα ξεχνάτε και πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμη; Εμείς δεν θέλαμε να γίνει το παραμικρό, όχι γιατί μας σταματήσατε εσείς, αλλά διότι δεν ήταν στις προθέσεις μας όσο παράξενο και εάν ακούγεται αυτό. Δεν θέλαμε να είμαστε εμείς αυτοί στους οποίους θα φορτώνατε κάθε αποτυχία σας.
Εσείς όμως μάλλον μεγαλώσατε με την καχυποψία μέσα σας, κυνηγώντας δράκους και ξεχάσατε γρήγορα κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς αγαπάμε αυτή την ομάδα και δεν θέλουμε το κακό της. Και την αγάπη μας αυτή την έχουμε δείξει άπειρες φορές, εσείς όμως το εκμεταλλεύεστε αυτό.
Και ρωτάμε: Τον εγωισμό σας πότε θα τον ρίξετε; Πότε θα ξεστραβωθείτε;
Δέκα χρόνια προσπαθούμε να ξυπνήσουμε το φίλαθλο κίνημα στην πόλη μας και θεωρούμε ότι καταφέραμε πάρα πολλά κάνοντας πολλούς να αλλάξουν ομάδα και πολλούς να γυρίσουν ξανά στο γήπεδο». Η ανακοίνωση των xanthifans καταλήγει:
«Και ενώ τελικά πήραμε την απόφαση να πάμε στο γήπεδο και να υποστηρίξουμε την ομάδα, είδαμε όλη την ιδιωτική αστυνομία του γηπέδου να είναι επικεντρωμένη στο να μας ¨περιορίσει¨. Εκείνη την στιγμή και η τελευταία ελπίδα στο να φωνάξει κανείς υπέρ της ομάδας χάθηκε.
Αυτή την εκκωφαντική σιγή που επικρατούσε στο γήπεδο έχουμε σκοπό να την τηρήσουμε και στον επόμενο αγώνα με τον Εργοτέλη και εάν δεν αλλάξει κάτι και του χρόνου.
Ρωτήστε τον Αρχηγό, ρωτήστε τον γενικό αρχηγό, ρωτήστε πως θα τους φαινόταν να παίζουν σε ένα μουγκό γήπεδο και τι φτερά τους δίνει όλο αυτό το σκηνικό;
Ή θέλετε λοιπόν να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο παροτρύνοντας την ομάδα ή να απέχουμε από αυτό κάνοντας κάθε εντός έδρας παιχνίδι να φαίνεται με παράσταση κουκλοθέατρου.
Βάλτε τα λοιπόν κάτω ως ΠΑΕ και πάρτε τις αποφάσεις σας».
Παράλληλα οι «xanthifans» διαμαρτύρονται για τον αυξημένο αριθμό ανθρώπων security στην κερκίδα τους και για τηλεφώνημα που δέχθηκαν πριν τον αγώνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης η οποία διαβίβασε ότι υπήρχε εντολή από την ΠΑΕ να συλληφθεί όποιος τολμούσε να βρίσει τον Χρ. Πανόπουλο!  
Μία σχέση αγάπης και… μίσους  
Το προχθεσινό ήταν ένα ακόμη «επεισόδιο» στην κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και τους Ξανθιώτες φιλάθλους, ειδικότερα τους «xanthifans». Οι εξελίξεις σε αυτή τη σχέση… αγάπης και μίσους είναι αποθαρρυντικές καθώς όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, κερδισμένος δεν βγαίνει κανείς ενώ οι χαμένοι είναι πολλοί. Η κόντρα διογκώνεται και η ρήξη φαίνεται ότι είναι οριστική, εκτός κι αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή και βρεθεί ένας «κώδικας» επικοινωνίας. Εξάλλου, αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις σχέσεις ομάδων – φιλάθλων με μία φράση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι… «εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε…».  
Ρεπό χθες  
Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα της ομάδας περιλάμβανε χθες ρεπό, ενώ σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στις προπονήσεις για την προετοιμασία ενόψει του κυριακάτικου εκτός έδρας αγώνα στη Λιβαδειά. Από το μας με τους Βοιωτούς θα απουσιάσει ο Σπύρος Βάλλας που συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και θα χάσει τα επόμενα δύο παιχνίδια (Λεβαδειακό, Πανιώνιο), αλλά και ο Ντάνι που θα εκτίσει την 4η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Επίσης ο Φλίσκας έφτασε σε «απαγορευμένο» αριθμό καρτών και θα απουσιάσει από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την 29η αγωνιστική. Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του Δημήτρη Κομεσίδη που εξέτισε την μία αγωνιστική τιμωρίας εξ’ αιτίας της αποβολής του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.    

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…