Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γιορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού

Γιορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού

0
Karalidis_stefani-empros

Για πρώτη φορά φέτος γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. «

Πρέπει εμείς πρωτίστως ν’ αγαπήσουμε την πατρίδα μας και να σταθούμε αντάξιοι στις περιστάσεις», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Μια ημέρα με πολλά επίκαιρα μηνύματα
 
Γιορτάστηκε χθες, Πέμπτη 19 Απριλίου και για πρώτη φορά φέτος, μ’ όλες τις δόξες και τις τιμές που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του υπ. εσωτερικών η Παγκόσμια Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε από το υπουργείο και γιορτάζεται πρώτη φορά φέτος εις ένδειξη τιμής στον πρωτεργάτη του κινήματος του Φιλελληνισμού Λόρδο Μπάυρον καθώς η 19ης Απριλίου είναι η μέρα του θανάτου του.  
Εορτασμός με δόξα και τιμή
Ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης γιορτάστηκε στην Ξάνθη όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο με τις ακόλουθες εκδλώσεις. Ήτοι: Επίσημη έπαρση της Σημαίας με απόδοση τιμών, επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά την δοξολογία, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από την κ. Στοϊλα της Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ, ενώ στις 11 π.μ. έγινε κατάθεση στεφάνων από Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης τον Στρατηγό Διευθυντή Δ΄Σ.Σ. κ. Τσέλιο και την ηγεσία των σωμάτων Ασφαλείας.  Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα του Δ’.Σ.Σ ενώ μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων ακολούθησε δεξίωση στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης.  
Μια ημέρα με πολλά επίκαιρα μηνύματα
Στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, σημειώνοντας ότι το μήνυμα της Ημέρας που έχει σαν αποδέκτη τη χώρα μας σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας της είναι επίκαιρο παρά ποτέ: «Ο Φιλελληνισμός είναι ένα κίνημα Αλληλεγγύης για την Ελλάδα που αναπτύχθηκε την περίοδο της επανάστασης του 1821. Άνθρωποι του πνεύματος όπως ο Λόρδος Μπάιρον αγάπησαν τη χώρα μας και θυσίασαν τη ζωή τους γι αυτή. Αυτή η Ημέρα είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ τώρα που χώρα μας περνά τόσο δύσκολες στιγμές. Πρέπει όμως πρωτίστως εμείς οι ίδιοι ν’ αναλογιστούμε την κρισιμότητα των στιγμών,  ν’ αγαπήσουμε την πατρίδα μας και να σταθούμε αντάξιοι στις περιστάσεις και παράλληλα να δεχτούμε το Κίνημα Αλληλεγγύης προς τη χώρα μας που έχει πάρει διαστάσεις σε διεθνές επίπεδο».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…