Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα …σιωπηλά πάει η DIANA Βουλγαρία

Στα …σιωπηλά πάει η DIANA Βουλγαρία

0
DIANA-web

Με ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησαν από το Δεκέμβριο του 2011 την άδεια χρήσης του σήματος στο εργοστάσιο του Μπέλοβο Βουλγαρίας

«Νιώθουμε πραγματικά ότι μας κοροϊδεύουν…», λένε οι εργαζόμενοι αιτιολογώντας τον προπηλακισμό του διευθυντή

Ένα νέο στοιχείο έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας DIANA που λειτουργεί προς επίρρωση των ισχυρισμών τους ότι η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο Όμιλος Ζερίτη είναι κατ’ επίφαση και προσχηματική και ότι απλά ο όμιλος θέλει να κλείσει το εργοστάσιο της Ξάνθης και να μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο εργοστάσιο του ομίλου στο Μπέλοβο της Βουλγαρίας, προφανώς λόγω μικρότερου μισθολογικού κόστους και άλλων ευεργετημάτων που παρέχει η γείτονα χώρα.

Παραχώρησαν τη χρήση του σήματος της DIANA στο Μπέλοβο   
Το νέο στοιχείο που περιήλθε στα χέρια τους μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 5 Απριλίου είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 2/12/2011 που υπογράφουν μέλος της οικογένειας Ζερίτη και ανώτατο στέλεχος της εταιρείας καθώς και στέλεχος της  χαρτοβιομηχανίας στο Μπέλοβο Βουλγαρίας. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι παραχωρείται η άδεια χρήσης του σήματος της DIANA και ότι η χαρτοβιομηχανία στη Βουλγαρία «δικαιούται εκμετάλλευση, παραγωγή και εμπορία ομοίων προϊόντων στην Ελλάδα και εκτός αυτής», ενώ σαν αντάλλαγμα δίνεται 0,2% επί της καθαρής αξίας είσπραξης επί των πωλήσεων. Η παραχώρηση αυτή είναι αορίστου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι παράγονται προϊόντα με το σήμα της DIANA στη Βουλγαρία και κατά συνέπεια ότι κυκλοφορεί τόσο καιρό μ’ αυτό το σήμα αν δεν είναι στοκ στις αποθήκες των πολυκαταστημάτων,  είναι νέες παραγγελίες εισαγωγής από τη Βουλγαρία, δεδομένου ότι το εργοστάσιο της Ξάνθης είναι κλειστό από το Σεπτέμβριο ενώ και πιο μπροστά υπολειτουργούσε.

Εξαπατημένοι νιώθουν οι εργαζόμενοι…
Η μεταφορά των δραστηριοτήτων της DIANA,  ως πιθανό ενδεχόμενο ήταν λίγο πολύ γνωστή στους εργαζομένους και στη συζήτηση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο τέθηκε ως ερώτηση από τον δικηγόρο τους, Θανάση Ξυνίδη στον γενικό διευθυντή του Ομίλου κ. Σιδερίδη που είναι και διευθυντής του εργοστασίου της Βουλγαρίας. Όμως ο κ. Σιδερίδης δήλωσε άγνοια και αυτή ήταν η αφορμή που εξοργίστηκαν οι εργαζόμενοι: «Νιώθουμε πραγματικά ότι μας κοροϊδεύουν. Συνεχώς προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο λέγοντας δήθεν ότι περιμένουν αγοραστές. Το εργοστάσιο έκλεισε, μας χρωστούν δεδουλευμένα, αυτοί συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στη Βουλγαρία και επιπλέον ζητούν να συμμετέχει η διοίκηση στην εκποίηση της πτωχευτικής περιουσίας. Όλα δικά τους και μεις μένουμε 120 άτομα στο δρόμο…», τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Θεμιστοκλής Στράτος. Να σημειώσουμε επίσης ότι μπορεί ο όμιλος Ζερίτη να έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης για την Χαρτοβιομηχανία DIANA που λειτουργεί από το 1980 κάνοντας χρήση των αναπτυξιακών νόμων όμως νέα επένδυση των υιών Ζερίτη μέσω της εταιρείας Φωτοβολταϊκά Τοπείρου Θράκης έχει ήδη εγκριθεί και ετοιμάζεται να εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο 1.100 στρεμμάτων το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην πτωχευτική περιουσία.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…