Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προπηλακισμοί εναντίον του Διευθυντή της DIANA

Προπηλακισμοί εναντίον του Διευθυντή της DIANA

0
DIANA-web

Επεισοδιακή η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της DIANA

Τον φυγάδευσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ απ’ την πίσω πόρτα κεντρικού καφέ. «Μούσι» ο Σουηδός που θα’ ρχόταν για αγοραστής

Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση του γενικού διευθυντή της εταιρίας DIANA κ. Σιδερίδη αμέσως μετά την κατάθεσή του κατά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας που ορίστηκε μετά από αναβολή στις 5 Απριλίου. Μια ομάδα εργαζομένων με την αποχώρησή του από το δικαστήριο κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του περικυκλώνοντας τον, προπηλακίζοντάς τον φραστικά και πετώντας κέρματα, εκφράζοντας όλη την οργή και την αγανάκτησή τους τόσο γι αυτά που υποστήριξε στο δικαστήριο τα οποία θεωρούν ψευδή όσο και για την εν γένει στάση της εταιρείας την οποία επίσης θεωρούν ανέντιμη καθώς και για το γεγονός ότι παραμένουν 7 μήνες απλήρωτοι. Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση 10 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ για να φυγαδευτεί από την …πίσω πόρτα του καφέ piazza όπου κατέφυγε καθώς οι εργαζόμενοι επέμεναν.  
Επεισοδιακή η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της DIANA
Κατά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης οι εργαζόμενοι άσκησαν παρέμβαση και δια των δικηγόρων τους κας Χρυσούλας Βερβερίδου και Θανάση Ξυνίδη κατέθεσαν τις θέσεις τους οι οποίες συνίστανται στα εξής δύο βασικά σημεία: α)Στο γεγονός ότι θεωρούν και παρουσιάζουν επιχειρήματα ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη, ότι την πτώχευση την έχει προκαλέσει ο ιδιοκτήτης για τους δικούς του λόγους και δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής της θέσης και β)αρνήθηκαν να συναινέσουν στο αίτημα της εταιρείας να συμμετέχει η διοίκηση κατά τη διαδικασία αποτίμησης και διανομής της πτωχευτικής περιουσίας. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σιδερίδης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τα χρέη της εταιρείας δεν είναι 30 εκ. ευρώ όπως αρχικά αναφερόταν στην αίτηση πτώχευσης αλλά 45 εκ. ευρώ προκειμένου να καταδείξει ότι ήταν αναπόφευκτη η πορεία της πτώχευσης. Αυτό καθώς και άλλα στοιχεία που έδωσε ο μάρτυρας κατά την κατάθεσή του τα οποία οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «ψευδή» προκάλεσαν την οργή τους που εκφράστηκε με τους προπηλακισμούς εις βάρος του, ενέργεια που έτυχε της συμπαράστασης του κόσμου που παρακολουθούσε καθώς τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πόλης.  
«Μούσι» ο Σουηδός
Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Μαρτίου οπότε και είχε οριστεί η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης ο κ. Ζερίτης δια του δικηγόρου της εταιρείας ζήτησε αναβολή με την αιτιολογία ότι την προσεχή Τρίτη επρόκειτο να έρθει υποψήφιος αγοραστής από μεγάλο σουηδικό Όμιλο. Το ίδιο επιβεβαίωσε στο «Ε» και ο διευθυντής της εταιρίας στην Ξάνθη κ. Χαραμπόγλου. Όμως όσο τον είδαν αυτοί τον Σουηδό άλλο τόσο τον είδαν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι και θεωρούν ότι ήταν ένα ακόμη ψέμα του προέδρου της εταιρείας για να κερδίσει χρόνο αφού κανείς…Σουηδός δεν έκανε την εμφάνισή του.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…