Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Χωρίς εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Χωρίς εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

0
sgouridis_saltouros_Bourxan_dontzos

Σγουρίδης, Σαλτούρος, Δόντζος, Μπουρχάν, Καπζά οι υποψήφιοι. Δεν δέχτηκαν τον Μάντατζη

«Δεν θα είμαι υποψήφιος με άλλο κόμμα»,  δηλώνει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηρίξει και τον Τουρκές που κατεβαίνει με το ΔΗΣΥ

Λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Απριλίου αναρτήθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την Ξάνθη στην κεντρική ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (www.pasok.gr) μαζί με όλα τα υπολειπόμενα ψηφοδέλτια νομών ανά τη χώρα που παρέμειναν ανοιχτά από την πρώτη ανάρτηση της 13ης Απρίλιου. Στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης δεν υπάρχουν εκπλήξεις και η σύνθεσή του είναι αυτή ακριβώς που δημοσιεύτηκε σε δύο ρεπορτάζ του «Ε» Ήτοι: ΔΟΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ, ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΠΖΑ  ΦΑΤΜΕ.  
Εκτός ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ ο Μάντατζη
Όπως είναι φανερό στην Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο του  κόμματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κυριάρχησε η άποψη ότι δεν συμφέρει στο ΠΑΣΟΚ η επιστροφή του κ. Τσετίν Μάντατζη παρά το γεγονός ότι δεν θεωρείται αμελητέα η δύναμή του και η επιρροή του στο χώρο της μειονότητας. Όπως φάνηκε ο πρόεδρος δεν υπέκυψε και στις …δημαρχιακές «σειρήνες» που ζητούσαν τη συμμετοχή του Μάντατζη ως απαραίτητη για την επιτυχημένη πορεία του κόμματος στο νομό. Αντίθετα πρυτάνευσε η άποψη αυτών  – όπως για παράδειγμα της Νομαρχιακής Επιτροπής – που πιστεύουν και το κατέθεσαν ότι ο κ. Μάντατζη είναι περισσότερο… ζημιά για το ΠΑΣΟΚ παρά όφελος κρίνοντας από τη στάση του την οποία χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως ασταθή και επισφαλή. Επίσης αυτό που δεν λέγεται αλλά …ψιθυρίζεται στο ΠΑΣΟΚ είναι η πληροφορία που είχαν ότι ο κ. Μάντατζη επιδίωκε να εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα να προσχωρήσει στο DEB αφήνοντας χωρίς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ την Ξάνθη και βάζοντας ένα μειονοτικό κόμμα από την πίσω πόρτα στη Βουλή. Ο ίδιος ο κ. Μάντατζη αρνείται κάτι τέτοιο όμως το ενδεχόμενο αυτό έγειρε απ’ την άλλη πλευρά…  
Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στους 5 νομούς της περιφέρειας
Να σημειώσουμε ότι για το νομό Δράμας έχουν αναρτηθεί τρία ονόματα υποψηφίων. Επικοινωνήσαμε με τον γραμματέα της Ν.,Ε. ΠΑΣΟΚ Δράμας κ. Κοτρίδη Σπύρο οποίος μας πληροφόρησε ότι επικοινώνησε με τα κεντρικά του κόμματος και έχει την πληροφόρηση ότι οι υποψήφιοι θα είναι 5 και τα άλλα δύο ονόματα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα. Έτσι λοιπόν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ των 5 νομών της περιφέρειάς μας έχουν ως εξής:  
ΡΟΔΟΠΗ


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ  ΑΧΜΕΤ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΙΤΣΟΥ  ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ
ΚΑΡΑ ΧΟΥΣΕΪΝ ΙΣΜΑΗΛ ΣΕΡΠΙΝ  


ΚΑΒΑΛΑ


ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΕΒΡΕΚΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΝΤΟΡΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  


ΕΒΡΟΣ


ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΕΝΤΑΡΗ – ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ
ΤΑΡΤΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ
ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ  


ΞΑΝΘΗ


ΔΟΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ
ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΠΖΑ  ΦΑΤΜΕ  


ΔΡΑΜΑ


ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ
ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ  


Ανοιχτή επιστολή του Π. Σγουρίδη  


«Αγαπητοί φίλοι,
από το 2009 μέχρι σήμερα πέρασαν τρία χρόνια. Τα πιο δύσκολα χρόνια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Τρία χρόνια, που σαν αρμαγεδώνας, άλλαξαν τη ζωή όλων μας προς το χειρότερο. Ήταν χρόνια δύσκολων οικονομικών και πολιτικών χειρισμών με λάθη και καθυστερήσεις.
Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Στις 6 Μάη καλούμαστε να στηρίξουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, χρειάζονται άνθρωποι έμπειροι και αποδεδειγμένα ικανοί.
Σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια στρατεύομαι, με την παράταξη που ποτέ δεν εγκατέλειψα σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές της. Σας είναι γνωστό ότι ποτέ δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας και πάντα ήμουν δίπλα σας ,δίπλα  στην Ξανθιώτικη οικογένεια. Σας καλώ και πάλι στο δύσκολο αυτό δρόμο να πορευθούμε  μαζί. Πίστη στον εαυτό μας. Πίστη στον τόπο μας.
Θα δουλέψουμε σκληρά  σήμερα, για το αύριο των παιδιών μας.
Δικός σας
Παναγιώτης Σγουρίδης»

Τι δήλωσε στο «Ε» ο Μάντατζη αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για την Ξάνθη


Λίγο μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ o κ. Τσετίν Μάντατζη ευχήθηκε «Καλή επιτυχία» σ’ όλους τους μειονοτικούς βουλευτές του νομού και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι με κανένα κόμμα υποψήφιος. Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει όπως δήλωσε τον κ. Μπουρχάν αλλά και τον κ. Τουρκές για τον οποίο λέει ότι είναι φίλος του και του έδωσε τις ψήφους του για να εκλεγεί και τις δύο φορές: «Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχτηκε την υποψηφιότητά μου. Έτσι δεν πρόκειται όπως άλλωστε είχα δηλώσει να είμαι υποψήφιος με άλλο κόμμα. Εγώ όπως είπα στον πρόεδρο θα το στηρίξω. Παράλληλα όμως με τον κ. Μπουρχάν και ο κ. Τουρκές είναι υποψήφιος με το ΔΗΣΥ. Ο κ. Τουρκές είναι φίλος μου…Εγώ για να εκλεγώ πήρα όλες τις ψήφους του κ. Τουρκές και του κ. Μπουρχάν. Αφήνω λοιπόν τους ψηφοφόρους μου να αποφασίσουν κατά συνείδηση και εύχομαι «Καλή επιτυχία» σ’ όλους τους μειονοτικούς βουλευτές του νομού».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…