Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

0
syriza_panel

7 ονόματα για το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο

Ρεαλιστικός ο στόχος της εκλογής βουλευτή από το ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, αναφέρει ο γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Καλιαμπάκας

Προεκλογική ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με κύρια ζητήματα την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και την οργάνωση της πορείας προς τις εκλογές για τα μέλη της τοπικής οργάνωσης.
Στη συζήτηση, που παρά την απουσία των φοιτητών αλλά και μελών της Νομαρχιακής, είχε αρκετό κόσμο, τέθηκαν τα υποψήφια άτομα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο, οι προτάσεις για οργανωτικά θέματα, καθώς και το βασικό πρόταγμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά και τοπικά.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν και τα ονόματα όσων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορούσαν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι για διάφορους προσωπικούς λόγους και νομικά κωλύματα και οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν στα ονόματα των:
Νίκου Καλιαμπάκα (επαγγελματία),Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Φαρμοκοποιού), Μαρίας Λουκοπούλου (Εκπαιδευτικού), Μαρίας Μπατζακίδου-Καρανάσιου (Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού), Εβίτας Κεχαγιά (Φαρμακοποιού), Γιώργου Παρασκευόπουλου (συνταξιούχου συνδικαλιστή και Αντώνη Κοσμίδη (επαγγελματία) για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Ο Αντώνης Κοσμίδης αυτοπροτάθηκε κατά τη λήξη της συνέλευσης.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι τώρα, σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες όσων συμμετείχαν και στις προηγούμενες εκλογές ως υποψήφιοι, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλά (συγκεντρώνοντας 3.456 ψήφους) στις εκλογές του 2009 και με βάση την καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ τους, όπως σημειώνει ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκος Καλιαμπάκας.
Ο Χασάν Μαλκότς αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, αλλά να στηρίξει ενεργά τον ΣΥΡΙΖΑ και την υποψηφιότητα του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν για να υπάρξει συσπείρωση σε ένα πρόσωπο από τη μειονότητα.
Η Μαρία Λουκοπούλου, μάλλον τελικά δε θα προτιμηθεί, προκειμένου η ίδια να επικεντρωθεί στους αγώνες και τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης.
Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, εφόσον οι εκλογές προκηρυχθούν για τις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα σε κεντρική εκδήλωση του κόμματος.

Ιστορική ευκαιρία για την εκλογή βουλευτή από την Αριστερά
Άλλωστε αυτό που είχε και κεντρικό ρόλο στη συζήτηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς να εκλέξει δικό της βουλευτή στην Ξάνθη. Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Καλιαμπάκας: «ο στόχος είναι ρεαλιστικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 3ο κόμμα και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και παρουσιάζει αύξηση στα δημοσκοπικά του ποσοστά πανελλαδικά».
Ειδικά για τον Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος έλαβε και τις περισσότερες ψήφους από το συνδυασμό στις προηγούμενες εκλογές ο Ν. Καλιαμπάκας τόνισε: «πρόκειται για ένα στέλεχος της Αριστεράς στην Ξάνθη που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και έχει να επιδείξει σταθερή θέση για τη μειονότητα και καθαρό πολιτικό λόγο, χωρίς να επιδοθεί σε καιροσκοπισμούς».

Πρόταγμα των εκλογών: ανατροπή του συστήματος
Ο Νίκος Καλιαμπάκας, όπως έκανε σαφές και στη συνάντηση, εξήγησε ότι το πρόταγμα των φετινών εκλογών δεν είναι η διεκδίκηση ενός μεγάλου ποσοστού για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, η αναχαίτιση μιας νέας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η ενίσχυση των υποστηρικτών του αντιμνημονιακού μπλοκ της Αριστεράς. «Εμείς δε λέμε να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, αλλά να φτιάξει τα πράγματα, δηλαδή να πάρει το ρόλο ρυθμιστή, όπως έχει αναφέρει εύστοχα και ένας σύντροφος», σημείωσε ο Νίκος Καλιαμπάκας, διευκρινίζοντας τέλος ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες παρουσιάζουν συνοχή και έχει πλέον εξομαλυνθεί η κατάσταση μεταξύ των δυνάμεων της συνεργασίας.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…