Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αγωνιστική, αντιμνημονιακή ψήφο ζητά το ΚΚΕ

Αγωνιστική, αντιμνημονιακή ψήφο ζητά το ΚΚΕ

0
kke_1-2012-empros

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στην Ξάνθη

Κάλεσμα αγώνα για ισχυρό ΚΚΕ απηύθυναν όλοι οι υποψήφιοι

Τους υποψηφίους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του παρουσίασε το ΚΚΕ στην Ξάνθη σε κομματική εκδήλωση παρουσία μελών και φίλων του που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτης 25 Απριλίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Η παρουσίαση των υποψηφίων
έγινε από το στέλεχος του κόμματος και επί 30 και πλέον έτη υποψήφιος βουλευτή και διατελέσαντα νομαρχιακό σύμβουλο κ. Δημήτρη Φωτιάδη. Όπως ανέφερε,  πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό και αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας με συμμετοχή εκπροσώπων της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και της επιστημονικής διανόησης. Ο κ. Φωτιάδης σημείωσε ότι υπάρχει μια δυναμική του ΚΚΕ και ότι υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις από άλλους χώρους που έχουν συστρατευτεί για την εξάπλωση της εκλογικής καμπάνιας και της διάδοσης της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση, για την πάλη για λαϊκή οικονομία και εξουσία ώστε να περάσει σ’ όλο τον κοινωνικό ιστό. Ο ίδιος ο κ. Φωτιάδης επικαλέστηκε λόγους υγείας για την μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο τόνισε όμως ότι θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στην Ξάνθη. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η ανάγνωση του βιογραφικού του κάθε υποψηφίου με παράλληλη κατάθεση του στίγματος της υποψηφιότητάς του από τον ίδιο.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Ξάνθη
ΒΟΥΖΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Μικροεπαγγελματίας. Γεννήθηκε το 1979 στην Νιγρίτα Σερρών. Σπούδασε Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Λονδίνο όπου αποφοίτησε το 2001 Είναι μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ στο Νομό Ξάνθης.
Μ’ ένα ιδιαίτερα ισχυρό αγωνιστικό παλμό ο κ. Βουζαράς κατέδειξε ως υπαίτιους για τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που «εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου αλλά και των καπιταλιστών της Ε.Ε. απομύζησαν τον λαό περιστέλλοντας τα εργασιακά δικαιώματα και τον οδήγησαν στην φτώχεια εφαρμόζοντας μια μνημονιακή πολιτική και υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας. Περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και απηύθυνε κάλεσμα σ’ όλους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και μαζί του τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον της λαϊκής τάξης. 

2.ΕΦΕΝΤΗ ΧΑΣΑΝ: Οικοδόμος. Γεννήθηκε στον Κένταυρο Ξάνθης το 1963. Είναι  παντρεμένος κι έχει 4 παιδιά. Τελείωσε την τεχνική Σχολή και από το 1982 εργάζεται ως οικοδόμος, ένας κλάδος που πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία, πράγμα που αναγκάζει πολλούς όπως και τον Χασάν να αναζητούν δουλειά εκτός Ελλάδας.
Ο κ. Χασάν έκανε λόγο για «πόλωση που επιχειρείte από τα κόμματα στην μειονότητα με στόχο πάντα την υφαρπαγή ψήφων. Εμείς ξέρουμε καλά ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτε ο Χριστιανός από τον μουσουλμάνο. Και οι δυο βιώνουν την ανεργία και τη φτώχεια. Τα προβλήματά μας είναι κοινά. Και αν η μειονότητα έχει παραπάνω προβλήματα ευθύνονται αυτοί που φρόντισαν να την έχουν πάντα στο περιθώριο».

3.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ: Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός. Γεννήθηκε το 1966 στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη κι έχει 2 παιδιά. Σπούδασε Σχολή Νηπιαγωγών στη Θεσ/νίκη όπου αποφοίτησε το 1987. Είναι μέλος του Συλλόγου Γυναικών, μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης.
«Θέλουμε να συμβάλουμε σε ένα ισχυρό ΚΚΕ για να μπορέσει να ξεθαρρέψει ο εργαζόμενος που του έχουν κόψει το μισθό, ο συνταξιούχος που του έχουν κόψει τη σύνταξη. Οι πολιτικές επιλογές των δύο μεγάλων κομμάτων μας έχουν καταδικάσει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί μέχρι τα βαθιά γεράματα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Καραγιαννίδου.

ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Επίκουρος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Είναι παντρεμένος κι έχει 3 παιδιά. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση  στο φοιτητικό κίνημα. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Δ.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης (παράρτημα Ξάνθης) της ΕΕΔΥΕ. Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ξάνθης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο κ. Κολλάρος χαρακτήρισε ως «πολιτικά ρετάλια» κόμματα και πολιτικούς που κυριαρχούν σε  Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφερόμενος ιδιαιτέρως και στις γαλλικές εκλογές: «Μας λένε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν κοιτά στην Ευρώπη. Εμείς λέμε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο που κοιτάει την Ευρώπη, την κοιτάει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ζητάει απ’ τους λαούς να σηκωθούν ν’ αφήσουν τα ρετάλια πιο πέρα γιατί αν συνεννοείσαι με ρετάλια το…κοστούμι ποτέ δεν θα σε χωράει καλά…», ήταν η απάντηση του κ. Κολλάρου στην ερώτηση «Γιατί ΚΚΕ;»

5. ΠΥΡΓΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1979. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Σερρών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΚΚΕ. Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο κ. Πυργελής ανέπτυξε τις προγραμματικές θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία, τα εργασιακά και τα εθνικά θέματα. Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που το ΚΚΕ δεν δέχεται τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ή την ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι τους χωρίζει μια άβυσσος ιδεολογική και ότι τα λεγόμενα αριστερά κόμματα έχουν χάσει την ταυτότητα και τον αυτοπροσδιορισμό τους και παραπαίουν. Τέλος απηύθυνε κάλεσμα για αγώνα πόρτα –  πόρτα γιατί μόνο αν βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ από την κάλπη θα υπάρχει ελπίδα για τον εργαζόμενο και την λαϊκή οικογένεια.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…