Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αυτοκτόνησε ο επίτιμος πρόεδρος αιμοδοτών Καβάλας

Αυτοκτόνησε ο επίτιμος πρόεδρος αιμοδοτών Καβάλας

0
karampina-empros

Ψυχολογικά αίτια οδήγησαν στο απονενοημένο βήμα τον άλλοτε δραστήριο συνταξιούχο δάσκαλο

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει το μεσημέρι της Πέμπτης, στο παρκάκι της γειτονιάς του στην πόλη της Καβάλας, ένας 78χρονος συνταξιούχος δάσκαλος, συνταράσσοντας την τοπική κοινωνία και δίνοντας έναν ακόμη πιο δραματικό τόνο στην ενέργειά τους, μετά την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία του Συντάγματος την ίδια εβδομάδα. Ο αυτόχειρας αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στη θωρακική περιοχή, αφήνοντας πίσω τα δύο παιδιά του και τα εγγόνια του, ενώ η σύζυγός του είχε αποβιώσει πριν πολύ καιρό.
Πρόκειται για τον 78χρονο που είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου Εθελοντών- Αιμοδοτών Καβάλας, για την προσφορά του και τη δραστήρια επί μακρό παρουσία του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης, ο οποίος στη συνέχεια εμφάνισε συμπτώματα μελαγχολίας και κατάθλιψης που τον ανάγκασαν να νοσηλευτεί πολλές φορές στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, παρά τα όσα κυκλοφόρησαν σε πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης ο 78χρονος συνταξιούχος δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πίσω αναφέρει ότι την απόφασή του έλαβε για να μη γίνει βάρος στα παιδιά του και να μην τους ταλαιπωρεί με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. “Προτιμώ να πεθάνω από τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, τα παιδιά μου, την γυναίκα μου, τα αδέρφια μου. Να μου φυλάτε τα 5 εγγόνια μου, τα οποία λατρεύω. Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο”, ήταν τα τελευταία του λόγια που άφησε σε χαρτί, πριν κατευθυνθεί προς το πάρκο των Πεντακοσίων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Καβάλα.
Εν τω μεταξύ, άλλος ένας 75χρονος συνταξιούχος, κάτοικος, Βόλου έδωσε τέλος στη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου, δένοντας ένα σκοινί σε κλαδί πεύκου, στο λόφο της Γορίτσας. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…