Σχόλια 28/04/2012

0
Tsartsaras-empros

Την Κυριακή του παραλύτου θα ψηφίσουμε με παράλυτη σκέψη;
Θωμάς Βουγιουκλής  

Τρέχει με χίλια ο Τσαρτσάρας  


Ούτε να φάει ούτε να κοιμηθεί έχει χρόνο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας την περίοδο αυτή.
Είναι σε μια συνεχή κινητικότητα πότε στον κάμπο, πότε στα ορεινά, πότε σε συναντήσεις στα γραφεία της Νομαρχιακής με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ λύνοντας πρακτικά αλλά ουσιαστικά προβλήματα του εκλογικού αγώνα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το φορτίο της νομαρχιακής κάθε κόμματος αλλά περισσότερο του γραμματέα αυτής είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο.
Και ο Τσαρτσάρας όντας φιλότιμος, δεν θέλει ν’ αφήσει τίποτε στην τύχη, παρότι διαθέτει πείρα ιδιαίτερα μεγάλη εκλογικών αναμετρήσεων.
«Ε»

Έρχεται ο Μιχελάκης  


Την Κυριακή 29 Απριλίου θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μιχελάκης.
Ο κ. Μιχελάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 17:45 και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης στις 19:15.
«Ε»    

 

Νέοι υποψήφιοι  


Κάποιοι νέοι υποψήφιοι πλασάρουν την ηλικία τους σαν «ύψιστο αγαθό» έχοντας ελάχιστη εμπειρία πολιτικής και κοινωνικών αγώνων.
ΝΕΟΣ είναι αυτός που κάτι έχει να πει συγκεκριμένα, κάτι να προτείνει, και όχι να επαναλαμβάνει ωραιοποιημένες ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ.
VEN.KAR.  

 

Η Γ. Ανδρέου  


Τον δικό της τίμιο και καθαρό αγώνα δίνει στις βουλευτικές εκλογές η Γεωργία Ανδρέου.
Με επισκέψεις, ομιλίες και συναντήσεις. Ακούει, καταγράφει, προτείνει λύσεις και ζητάει την στήριξη της Ν.Δ. στις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου.
Κι αυτή η στάση και συμπεριφορά της βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους Ξανθιώτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
Η Γεωργία Ανδρέου έχει το χάρισμα να κερδίζει τους ανθρώπους γιατί είναι απλή, ειλικρινής και αληθινή.
Και η σημερινή και αυριανή πολιτική σκηνή, ακριβώς αυτά θέλει. Έχει κουραστεί από λόγια μεγάλα και υποσχέσεις, από ανθρώπους που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, που δήθεν τα γνωρίζουν όλα ενώ δεν έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία διοίκησης.
Οι Ξανθιώτες και οι Ξανθιώτισσες στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα ξεφύγουν από τη δέσμευση και θα αναδείξουν νέους ανθρώπους στη βουλή για να υπηρετήσουν το συμφέρον της Ξάνθης, της Θράκης και της χώρας κι όχι το δικό τους και των κολλητών τους.
Ήρθε η ώρα για να γίνει πράξη το αίτημα αυτό!
«Ε»    

 

 
Ο Δημ. Δόντσος  


Δεν είναι καινούριος στην τοπική πολιτική σκηνή ο Δημήτρης Δόντσος.
Απεναντίας μάλιστα. Από το 1990 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά, από κοινοτικός σύμβουλος, εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος δήμου Ξάνθης και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
Έχει δηλαδή μια συνεχή παρουσία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της τοπικής σκηνής. Τώρα θέτει υποψηφιότητα ως βουλευτής, πάντα με το ΠΑΣΟΚ, προσδοκώντας να προσφέρει και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, λόγω ακριβώς της συνεπούς πορείας του όλα αυτά τα χρόνια.
Βασικό σύνθημά του: «Μαζί μπορούμε…Να πετύχουμε, Να ελπίζουμε. Γιατί οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε».
«Ε»    

 

 
Αναφορά στο Σάββα Μετοικίδη  


Στο σαφές νόημα της πράξης του Σάββα Μετοικίδη αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Ανταμπούφης, κάνοντας λόγο για ένα εκπαιδευτικό που έφυγε πλήρης αγώνων για την εκπαίδευση, τους μαθητές και την πατρίδα μας. «Θλίβομαι για το Σάββα Μετοικίδη, αλλά η πράξη του καταδεικνύει το μέγεθος της βαρβαρότητας των σημερινών συνθηκών ζωής», σημείωσε ο ίδιος ενώ συλλυπητήρια εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την οικογένεια του εκλιπόντος.
Ε.Δ.

 

   
Κρατήθηκε ο Γ. Κολλάρος  


Παρών, αλλά… ήσυχος ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Γιώργος Κολλάρος εξαιτίας των περιορισμών προβολής που έχει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.
Έκανε νοήματα στον πρόεδρο και το γραμματέα να διαβάσουν τη δήλωση που κατέθεσε γραπτώς, άλλοι σύμβουλοι προθυμοποιούνταν να την αναγνώσουν, αλλά μάταια, ξεχάστηκε η δήλωση και η διαδικασία προχώρησε με ταχείς ρυθμούς.
Ε.Δ.

 

     
ΕΒΕ στην Πόλη  


Αποδέχθηκαν την πρόταση του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης τα 4 επιμελητήρια της Θράκης και συμμετείχαν σε στρογγυλά τραπέζια που οργάνωσε ο εκεί φορέας, ο οποίος τους προσκάλεσε και τους πλήρωσε για να παραβρεθούν στις επιχειρηματικές συζητήσεις. Από την Ξάνθη πήγαν περίπου 12 μέλη του ΕΒΕ- επιχειρηματίες με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ιρφάν Χατζηγκενέ.
Το ενδιαφέρον προσανατολίστηκε κυρίως στις τουριστικές επιχειρήσεις, εξαιτίας των εξελίξεων με τη βίζα των Τούρκων, αλλά και στις εξαγωγικές μονάδες προς Τουρκία (ζώα, χειροποίητες πίτες κλπ).
«Όταν υπάρχει τέτοια προσφορά από άλλη χώρα αλίμονο αν δεν αξιοποιείται. Έστω και μία συμφωνία να επιτευχθεί είναι συμφέρον για τον τόπο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων.
Ε.Δ.  

 

Τον Θόδωρο Αγγελόπουλο τίμησε χθες η Google


 Με γαλάζιο χρώμα στην κεντρική της σελίδα, το ελληνικό έψιλον και ένα σκίτσο με τη φιγούρα του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου που τόσο αναπάντεχα έφυγε,  η μηχανή αναζήτησης, η γνωστή μας Google,  απότισε χθες φόρο τιμής με αφορμή την 77η επέτειο από την ημέρα της γέννησής του.
Μ.Ξ.

Περασμένα μεγαλεία…


 Σε στενό …οικογενειακό κύκλο έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Ήταν μόνο οι υποψήφιοι, τα κομματικά στελέχη και κάποια πάλαι ποτέ μέλη. Έλειπαν οι …φίλοι…έλειπε η αισιοδοξία και το άλλοτε ακμαιότατο ηθικό που χαρακτήριζε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ, ότι έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του, γι αυτό και οι υποψήφιοί του είναι «μουδιασμένοι». Κάποτε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έπεφτε καρφίτσα τώρα τα λένε μοναχοί τους…και από πρώτο κόμμα έμεινε …απόκομμα. Περασμένα μεγαλεία!
Μ.Ξ.

Έκλεψαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ


 Χωρίς νερό είναι τα χωριά του πρώην δήμου Σελέρου. Όχι δεν ευθύνεται κάποιο φυσικό φαινόμενο όπως την προηγούμενη φορά με τις καταστροφικές πλημμύρες και τους κεραυνούς που είχαν καταστρέψει τους μετασχηματιστές στης ΔΕΗ στα αντλιοστάσια. Αυτή τη φορά δεν φταίνε οι κεραυνοί αλλά κάποιοι…πονηροί που έκλεψαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ προφανώς για να τους πουλήσουν…
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …