Σχόλια 27/04/2012

0
ellinika_prointa-web

Ετοιμάζονται για ανοικτές συγκεντρώσεις τα «μεγάλα» κόμματα. Μοιράζουν ήδη κράνη στους οπαδούς…    

Για τις φακές ο λόγος  


Μας προτρέπουν ν’ αγοράζουμε οι καταναλωτές ελληνικά προϊόντα και αυτό είναι απόλυτα σωστό.
Όταν όμως βρεθεί κανείς στο Μάρκετ, με έκπληξη θα διαπιστώσει πως τα περισσότερα όσπρια, αν όχι όλα, είναι εισαγόμενα!!
Μάλιστα, οι φακές έρχονται από το μακρινό Καναδά, εάν είναι δυνατόν. Και δεν υπάρχουν ελληνικά όσπρια, έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια όπως και άλλα είδη.
Κατήντησε η χώρα μας από παραγωγός, να γίνει εισαγωγέας και μεταπράτης. Γι’ αυτό η γεωργία μας εξαφανίστηκε, γι’ αυτό όλα είναι εισαγωγής όπως κρέας, γάλα, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και λάδι και κρασί, αν έχετε το θεό σας!!
Όλο αυτό το εισαγωγικό οικοδόμημα είναι δημιούργημα της πολιτικής μας ανεγκεφαλιάς για τις επιδοτήσεις και την εύκολη και άκοπη γεωργία και κτηνοτροφία.
Έτσι φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα δυστυχώς…
«Ε»    

 

Ο Τσαλίδης  


Ομολογουμένως η επιστολή Τσαλίδη προς Σαμαρά ήταν το κάτι άλλο.
Κατ’ αρχάς το πρώτο πρόσωπο που δίνει άλλη διάσταση. Και δεύτερο και ουσιαστικότερο, το περιεχόμενο. Φωτιά και λαύρα!
Ποιος είδε τον Τσαλίδη και δεν φοβήθηκε! Δήλωση έξω από τα δόντια και με επίγνωση του περιεχομένου αυτής και της χρονικής συγκυρίας που έγινε.
Ο Φίλιππος Τσαλίδης μίλησε σταράτα και καθαρά. Με πικρία και αγανάκτηση ως προς τα πεπραγμένα Σαμαρά (και του κύκλου του) ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου τοπικά της Ν.Δ. και στη συνέχεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε και αυτό το θεώρησε μειωτικό για την προσωπικότητά του, ενώ ευθαρσώς δηλώνει ότι ο Σαμαράς ενώ δήλωνε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει ν’ απαλλαγεί από τα «βαρίδια», τελικά τα επανέφερε στην ενεργό δράση, εννοώντας προφανώς τον Αλ. Κοντό και την εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Συμπέρασμα: Μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής προς Σαμαρά του Τσαλίδη, ο ίδιος δηλώνει ότι έχει διαψευσθεί από τον Σαμαρά και έχει χάσει την εμπιστοσύνη και την πίστη του στη Ν.Δ. και αποχωρεί από αυτήν γιατί εκτιμά πως με τον Σαμαρά οδεύει προς λάθος κατεύθυνση σε ανεύθυνη και καταστροφική πορεία.
«Ε»      

 

Ισχύει για τον Σγουρίδη  


«Δεν κλείνει την πόρτα ποτέ σε κανέναν και δεν έχει να κρύψει τίποτα».
Συμπολίτης μας πήρε τηλέφωνο και μας ανέφερε την παραπάνω φράση, ως ενδεικτική, εκτός των άλλων, για την πολιτική και ανθρώπινη συμπεριφορά του Παναγιώτη Σγουρίδη.
Είναι γεγονός ότι η παραπάνω εκτίμηση συν αρκετές άλλες, πως χαρακτηρίζουν τον πολιτικό βίο του πρώην αντιπροέδρου της βουλής.
Μ’ αυτά όλα ως ηθικά εφόδια και στοιχεία της πολιτικής του διαδρομής, απευθύνεται εκ νέου προς τους πολίτες του νομού.
«Ε»    

 

Μάχη για το Δροσερό!  


Άρχισε η βρώμικη μάχη για τους ψηφοφόρους του Δροσερού και άλλων «ευπαθών» ομάδων σε διάφορες περιοχές του νομού.
Πρόκειται για μια βρώμικη «μάχη» που έχει να κάνει με την εξαγορά συνειδήσεων και η οποία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα χωρίς διακοπή και χωρίς ντροπή από μερίδα πολιτευτών, δυστυχώς…
«Ε»    

 

Θέλουμε 1920 και 1933;  


Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές και ο προβληματισμός της Κοινής Γνώμης είναι διάχυτος. Προβληματισμός για το τι θα ψηφίσει ο νεοέλληνας την Κυριακή 6 Μαΐου.
Δεν είναι αρμοδιότητα της στήλης να προτείνει κόμματα και παρατάξεις. Αυτό είναι δικαίωμα επιλογής των αναγνωστών μας.
Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως εκλογές με οργή και αγανάκτηση το 1920 έφεραν την Μικρασιατική καταστροφή, ενώ το 1933 στη Γερμανία, έφεραν τον φασισμό και τον Χίτλερ.
Είναι φρόνιμο να το θυμούνται αυτό οι Έλληνες.
«Ε»    

 

Θα υπάρξει αντίκτυπος  


Είναι προφανές ότι όλη η ιστορία με την αποχώρηση Τσαλίδη και με τον τρόπο που έγινε πως θα δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία τοπικά.
Σε ποιο βαθμό κι επίπεδο δεν είμαστε σε θέση να το εκτιμήσουμε τόσο εμείς όσο και οποιοσδήποτε άλλος.
Όμως πρόβλημα θα υπάρξει σίγουρα, αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Όπως σημαντικό πρόβλημα θα δημιουργήσει το περιεχόμενο της επιστολής στην εικόνα του ίδιου του Σαμαρά την οποία ο Τσαλίδης αποδόμησε χωρίς ενδοιασμούς.
Είναι ως εκ τούτου βέβαιο πως ο Τσαλίδης όσο θα είναι ο Σαμαράς στη Ν.Δ. δεν θα έχει καμία σχέση μαζί της.
Πιθανόν δε να σταματήσει την ενασχόλησή του και με την πολιτική, αηδιασμένος για το παρασκήνιο.
-Θα δείξει…
«Ε»  

 

«Έφυγε» ο Πέτρος Μεταξάς  


Σε ηλικία 76 χρόνων, έφυγε από τη ζωή ο επί χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πέτρος Μεταξάς, δάσκαλος στο επάγγελμα.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενικός και με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό. Δούλεψε στον σύλλογο ακούραστα αλλά τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπωρούσε ο καρκίνος. Τον πάλεψε αλλά τελικά νικήθηκε.
Η ξανθιώτικη γη τον πήρε μαζί της χθες Πέμπτη και στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν πάρα πολλοί Ξανθιώτες, τιμώντας τον άνδρα για τον χαρακτήρα και την προσφορά του.
«Ε»    

Από την Ολλανδία με αγάπη…  


Ένα πολύτιμο δωράκι μας έστειλαν οι Ολλανδοί εταίροι μας για να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε το μεγαλύτερό μας πρόβλημα, τη φοροδιαφυγή.
Πρόκειται για μια λίστα με περίπου 120 ονόματα ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών αναψυχής, που εμφανίζεται να έχουν έδρα στην Ολλανδία την οποία έστειλαν αιφνιδιαστικά, πριν από μερικές ημέρες, στο ΣΔΟΕ οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας.
Η λίστα αυτή στάλθηκε με πρωτοβουλία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ολλανδίας, χωρίς να τους το ζητήσουν οι αντίστοιχες ελληνικές αρχές. Και μάλιστα οι Ολλανδοί έστειλαν πλήρη φάκελο για την κάθε περίπτωση, με παραστατικά, άδειες κ.λπ. για την απόκτηση αυτών των σκαφών.
Στελέχη του ΣΔΟΕ δήλωσαν ότι «πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που δεν θα μπορούσαμε να τα εντοπίσουμε μόνοι μας και μας ανοίγουν νέους ορίζοντες στις έρευνές μας…» και ήδη έχουν ξεκινήσει διασταυρώσεις με τις δηλώσεις και τα πόθεν έσχες για να διαπιστώσουν αν κρύβονται υποθέσεις φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοηθούν όσο μπορούν να τακτοποιήσουμε τα ασυμμάζευτα του οίκου μας; Μας δίνουν έτοιμα στο πιάτο τα στοιχεία. Ας τα αξιοποιήσουμε επιτέλους…      

 

Το στοίχημα του Ψαριανού  


Ο Γρηγόρης Ψαριανός μας είπε ότι έβαλε στοίχημα ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα πάρει διψήφιο νούμερο σε αυτές τις εκλογές. Δε μας είπε βέβαια σε τι συνίσταται το στοίχημα, αλλά πάντως η αισιοδοξία του είναι φανερή.
Για το νομό της Ξάνθης ευχήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά να πάρει την τρίτη έδρα του νομού, ωστόσο εξήγησε ότι και μόνο που θα σπάσει το 2-1 στην κατανομή των εδρών –έστω και να την καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ- πρόκειται για μικρά βήματα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος.
Ε.Δ.    

 

Κανένα παράπονο…  


Δεν πρέπει να έχει παράπονο ο κ. Μαζαράκης. Όλο το προσωπικό της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας μεταφέρθηκε στον ΟΑΕΔ. Μαζί βέβαια και όλες οι υποχρεώσεις των δύο οργανισμών. Εντάξει, μπορεί τα προβλήματα να στοιβάζονται από τις εκκρεμότητες που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά… ευτυχώς υπάρχει και το δυναμικό!
Η πραγματικότητα βέβαια είναι «λιγάκι» διαφορετική. Η Εργατική Εστία δε διαθέτει υπαλλήλους, ενώ από τους 12 της Εργατικής Εστίας 3 κυρίες λείπουν με άδεια λοχίας, μία διαμένει σε άλλη περιοχή και δεν έχει έρθει ακόμη, 4 άτομα προσωρινά και με άνωθεν εντολή εργάζονται για τα ζητήματα του ΟΕΚ!
Πάντως, ο κ. Μαζαράκης τονίζει ότι «ακόμη και μισός υπάλληλος είναι πολύτιμος στον ΟΑΕΔ Ξάνθης», αναφερόμενος στο οριακό σημείο που έχει φτάσει ο φόρτος εργασίας του οργανισμού.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…