Σχόλια 26/04/2012

0
andreou_3-empros

Με σκληρό «Φιλιππικό» εξάψαλμο κατά Σαμαρά αποχώρησε ο Τσαλίδης    

Μία εκλεκτή υποψηφιότητα  


Μια υποψηφιότητα που ξεχωρίζει στα ψηφοδέλτια κυρίως των μεγάλων κομμάτων είναι της κυρίας Γεωργίας Ανδρέου.
Άτομο με υψηλό επίπεδο γνώσεων Πανεπιστημιακού επιπέδου, με αρχές και ήθος, με κοινωνική προσφορά και καταξίωση από την τοπική κοινωνία.
Μητέρα, εργαζόμενη αλλά με ενδιαφέρον για τα κοινά μεγάλο κι αυτό αποδεικνύεται από την πολυσχιδή δράση της χρόνια τώρα και την αποδοχή της κοινωνίας στο πρόσωπό της.
Με όλα αυτά τα εφόδια και τον ευγενικό και προσηνή χαρακτήρα της κατέρχεται στον εκλογικό στίβο διεκδικώντας την προτίμηση των ψηφοφόρων.
Οι οποίοι σταθμίζοντας σωστά και κρίνοντας ώριμα θα την επιλέξουν ως εκπρόσωπό τους στην προσεχή βουλή. Και το αξίζει.
«Ε»  

Η επιλογή  


Οι ψηφοφόροι του νομού, στην παρούσα φάση των βουλευτικών εκλογών, έχουν μια σημαντική ευθύνη.
Αυτήν της επιλογής των αρίστων από κάθε κόμμα. Και υπάρχουν οι άριστοι. Αρκεί να ψάξει κανείς με ανοιχτά μάτια και ανοιχτό νου.
Πρέπει να μην φοράει τις παρωπίδες της προσωπικής ωφέλειας και μικροσυμφέροντος.
Οφείλουν οι ψηφοφόροι να το κάνουν αυτό διότι μόνον έτσι θα αναβαθμισθεί ο ρόλος, η λειτουργία και η αποστολή του βουλευτή και κατ’ επέκταση του κοινοβουλίου.
-Τους αρίστους λοιπόν!
«Ε»    

 

 

36 κόμματα  


Πού βρέθηκαν, 36 συνολικά ζωή να’ χουν κόμματα σε ζωή σε όλη την Ελλάδα;
Σε έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν την πατρίδα!
Χιλιάδες υποψήφιοι που θα βάλουν στο λούκι συγγενείς και φίλους για να τους βοηθήσουν, ενίοτε και οικονομικά.
Πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πολιτική είναι στο αίμα του Έλληνα, κι αυτό φαίνεται από το ενδιαφέρον που δείχνει για τις εκλογές στις οποίες συμμετέχει με διάθεση και ενθουσιασμό όχι μόνο ως υποψήφιος αλλά και ως απλό μέλος κάποιας παράταξης ή υποψήφιου.
«Ε»  

 

Δεν θέλουν ντιμπέιτ  


Μιλούν για τον διάλογο οι πολιτικοί και την ανάγκη συνεργασιών. Οι οποίες βέβαια γίνονται με διάλογο.
Όταν όμως το ένα κόμμα – ΝΔ – αποκλείει τον διάλογο μέσω του ντιμπέιτ, με διάφορες δικαιολογίες, ε, τότε, μάλλον κάτι άλλο κρύβουν οι άνθρωποι.
Και είναι προφανές. Δεν επιθυμούν να εκτεθούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και ν’ αποφύγουν έτσι τις κακοτοπιές.
Το κάνει δε στην παρούσα φάση ο αρχηγός της Ν.Δ…
«Ε»      

 

Θλίψη  


Μπλόκο σε 6 επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα «παγώνουν» για μετά τις εκλογές.
Μια ζωή Ελλάδα! μια ζωή κατεβασμένα μολύβια λόγω εκλογών σ’ αυτήν την χώρα. Όταν οι επενδύσεις χρειάζονται, όταν η ανεργία τρέχει, όταν οι νέοι φεύγουν.
Μάλιστα, απέφυγε να υπογράψει ως συναρμόδιος υπουργός ο Σταύρος Δήμας, υπουργός Εξωτερικών, ενώ είχαν ήδη υπογράψει οι υπόλοιποι υπουργοί.
Οι επενδύσεις είναι ύψους 5,6 δις ευρώ και έμειναν πίσω ποιος ξέρει για πόσους μήνες ακόμη.
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί (μερίδα τους) που αντί να βοηθούν τις επενδύσεις τις σαμποτάρουν.
-Θλίψη και μόνον θλίψη…
«Ε»  

 

Ο αγώνας του Σγουρίδη  


Τον δικό του αγώνα μαζί με άλλους συνυποψηφίους του δίνει σ’ αυτές τις εκλογές ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Βέβαια έναντι των υπολοίπων υπερέχει αισθητά ως προς την εμπειρία, τις γνώσεις για θέματα του νομού, ενώ είναι δοκιμασμένος στη λύση προβλημάτων και θεμάτων της περιοχής μας.
Άνθρωπος και πολιτικός που υπηρέτησε τον τόπο με εντιμότητα, έχοντας πάντα την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή σε όλους, χωρίς διακρίσεις, βοηθώντας πάντα στη λύση των προβλημάτων, γεγονότα που έχει εκτιμήσει ήδη ο Ξανθιώτικος λαός και τα έχει κατατάξει καιρό τώρα στα υπέρ του.
Ακόμη, εκείνο που χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη Σγουρίδη είναι ότι γνωρίζει και συμμετέχει στην πραγματική οικονομία κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό.
«Ε»      

 

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα εισαγωγών-εξαγωγών  


Νέα μεγάλη μείωση κατά 27,4% σημείωσε τον Φεβρουάριο εφέτος το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, με αποτέλεσμα στο α΄ δίμηνο να καταγράφεται μείωση κατά 28,6%.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των εισαγωγών, λόγω του δραστικού περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης, ενώ παρατηρείται παράλληλα και επιβράδυνση ανά μήνα στον ρυθμό αύξησης των ελληνικών εξαγωγών.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε σε 1.080,0 εκατ. ευρώ, έναντι 1.487,6 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 27,4%.  

 

   
Το… προστατευόμενο είδος  


Θλίψη γεννά το γεγονός των συνεχών τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Σχεδόν μια γενιά αρκούδες χάνεται ετησίως στους δρόμους. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και άλλες δύο νεαρές αρκούδες που χτυπήθηκαν το βράδυ της Κυριακής από διερχόμενα οχήματα με συνέπεια να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.
Πάντως, αν και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει από το 2007, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εγκρίθηκε τελικά η ένταξη της πράξης “Τοποθέτηση ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης στο τμήμα “Σιάτιστα-Κορομηλιά” του Κάθετου Άξονα 45 “Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή” και σε τμήματα του κυρίου άξονα της Εγνατίας οδού, από Παναγιά έως Σιάτιστα”, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας”.
Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει το στάδιο προετοιμασίας των τευχών δημοπράτησης του έργου που εκτιμάται να γίνει αρχές ή τα μέσα καλοκαιριού.
Για να δούμε…
Ε.Δ.    

 

Ηττοπάθεια ή ρεαλισμός;  


Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλεί το ΠΑΜΕ προκειμένου να οργανωθεί από τώρα απεργία για να δοθεί, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «αγωνιστική απάντηση» αμέσως μετά τις εκλογές.
Για τη στάση αυτή του ΚΚΕ κάποιοι θα έλεγαν ότι αποτελεί ένδειξη ότι το κόμμα δεν έχει αυταπάτες. Γνωρίζοντας ότι την 7η Μαΐου θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση συνεχίζει το έργο του με συνέπεια.
Άλλοι θα έλεγαν ότι πρόκειται περί ηττοπάθειας, αφού: «τι εκλογές πας να κάνεις, αν από μόνος σου κατατάσσεσαι σε 2η– 3η κλπ θέση;», ενώ η στάση αυτή του ΚΚΕ ίσως αποτελεί και μία επιβεβαίωση όσων συχνά υποστηρίζονται, ότι δηλαδή το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θέλει την εξουσία, θέλει μόνο να βρίσκεται απέναντί της και να την πολεμά.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…