Σχόλια 23/04/2012

0
panigiria-empros

«Ψηλώνει» σημαντικά το μέχρι πρότινος «κοντό» σχήμα της η ΝΔ με την είσοδο του Κριτσίνη στην πεντάδα!
 
Τελικά σώθηκε η SKODA  


Αφού μας έβγαλε την ψυχή, για άλλη μια χρονιά, η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, η SKODA, κατάφερε τελικά να σωθεί!
Και να συνεχίσει την πορεία της στην Α΄ κατηγορία με την ελπίδα την νέα περίοδο να έχει μια πιο σωστή και αξιόλογη διαδρομή.
Αυτό για να γίνει βέβαια απαιτεί κάποιες ενέργειες και αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από την ΠΑΕ. Και η λήψη των αποφάσεων αυτών είναι συνάρτηση των οικονομικών δεδομένων, ας μην το ξεχνάμε αυτό.
-Ες αύριο τα σπουδαία λοιπόν; Το ελπίζουμε…
«Ε»  

 

   
Ξεκίνησαν  


Με τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιότητα χθες και ΔΗΜΑΡ, ΝΔ και λοιπούς προχθές, το εκλογικό τοπίο ανοίγει πλέον και επίσημα.
Με τους υποψηφίους να ξεκινούν τον σύντομο αγώνα τους που σίγουρα θα τους κάνει να τρέχουν σε ρυθμούς απίστευτους για να προλάβουν τον σχεδιασμό των επαφών και ομιλιών σε πόλη και χωριά.
Οι μνηστήρες λοιπόν στην αφετηρία. Και μάλιστα αρκετοί. Θα προσπαθήσουν, αλλά θα τερματίσουν τελικά μόνο τρεις. Το ποιοι θα είναι αυτοί οι τρεις, θα το αποφασίσει ο Ξανθιώτικος λαός που θα ψηφίσει.
«Ε»    

 

Θα τρελαθούμε τελείως;  


Από τη μια μεριά ο δικομματισμός και το κυνήγι της αυτοδυναμίας επικίνδυνων αρχηγίσκων που όλοι μαζί μας οδήγησαν στην κρίση που βιώνουμε.
Και απ’ την άλλη με αντιμνημονιακή «σύμπραξη» «αριστεροδεξιοπατριωτών», χωρίς κοινές αρχές και πρόγραμμα αλλά με γιαούρτια, μούντζες και ανυπακοή.
Άντε διαλέξτε τώρα!
VEN.KAR.  

 

   
Ακόμη να καταθέσει προσφορά ο Παπαδόπουλος


 Ακόμη περιμένουν τον Ηλία Παπαδόπουλο στη ΣΕΚΑΠ να καταθέσει προσφορά όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει. Το πράγμα τραβάει πολύ και όλο αυτό είναι σε βάρος της καπνοβιομηχανίας που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή. Αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει κίνδυνος η ΣΕΚΑΠ να πωληθεί …κοψοχρονιά αφού ουδείς άλλος από τους 7 μνηστήρες που είχαν εξ’ αρχής δηλώσει ενδιαφέρον, ανανέωσε το ενδιαφέρον του μετά την αποχώρηση του Ινδού και την νέα πρόσκληση της ΑΤΕ προς αυτούς! Στο μεταξύ η εταιρεία χάνει καθημερινά μερίδια αγοράς και έτσι η προσφορά του Παπαδόπουλου δεν αναμένεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Στην περίπτωση αυτή η ΑΤΕ είναι με την πλάτη στον τοίχο γιατί δεν προλαβαίνει να προκηρύξει νέο διαγωνισμό αφού μέχρι τις 30 /6 έχει συμβατική δέσμευση με την Ε.Ε. να απεμπλακεί από την εταιρεία και κατά συνέπεια υπάρχει περίπτωση να συρθεί να συναινέσει στην πώληση ακόμη και αν η προσφορά δεν είναι ικανοποιητική. Απ’ την πλευρά της ΣΕΚΕ δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα αφού εξ αρχής φάνηκε ότι …έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια για την εταιρεία του Παπαδόπουλου.
Μ.Ξ.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ…


και αισιοδοξούν ότι θα πάρουν ξανά την πρωτιά στο νομό! Τώρα κατά πόσο αυτό είναι απλά ευσεβής πόθος παρά ρεαλισμός και σωστή εκτίμηση της πραγματικότητας είναι άλλο θέμα…Πάντως θεωρούν ότι η συσπείρωση θα ανέλθει σε υψηλά επίπεδα όσο πλησιάζει η 6η Μαΐου και είναι περισσότερο εμφανής σε ηλικίες άνω των 45 ετών. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του το εντοπίζει το ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες 30 – 45 ετών που είναι αυτή η ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί καίρια από την ανεργία. Αυτό που επίσης γνωρίζουν είναι ότι διαπιστώνεται μια τάση φυγής στα λεγόμενα μικρά κόμματα κυρίως από την μειονότητα που κι’ αυτό οφείλεται στην υψηλή ανεργία. Επίσης δεδομένη θεωρούν την πολυδιάσπαση και τη διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» καθώς και δικούς τους προς τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά παρόλα αυτά μιλούν για διψήφιο ποσοστό  που μάλιστα θα έχει πρώτο αριθμό το 3. Και αυτά λένε έμπειροι άνθρωποι που έχουν φάει τις εκλογές με το κουτάλι…Εμείς πάντως κρατάμε μικρό καλάθι!
Μ.Ξ.

Χωρίς τον Μάντατζη το ΠΑΣΟΚ


 Ανακοινώθηκε (επιτέλους) το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την Ξάνθη και όπως διαπιστώσαμε τα ονόματα είναι αυτά που είχαμε δημοσιεύσει. Δεν υπήρξε καμιά έκπληξη όπως πχ. τύπου Τσαλίδη. Ο Μάντατζη δεν είναι στο ψηφοδέλτιο παρά τα όσα ακούστηκαν ή διαμείφθηκαν…Όπως έμαθα, αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να τον «κόψουν» είναι ότι …πήραν μυρουδιά ότι πάει να τους παίξει άσχημο παιχνίδι. Δηλαδή να εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής και μετά να προσχωρήσει στο μειονοτικό DEB ώστε να μπει αυτό από την πίσω πόρτα στην Βουλή. Αυτό λένε ότι φοβήθηκαν στα κεντρικά και γι’ αυτό επέλεξαν ν’ απαλλαγούν από τον κ. Μάντατζη.
Μ.Ξ.

Ένα μίνι…ΕΣΠΑ


 Ένα ακόμη μίνι ΕΣΠΑ έχει στη διάθεσή της να διαχειριστεί η περιφέρειά μας. Πρόκειται για 180 εκ. ευρώ τα οποία της δίνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης σαν ανταποδοτικό όφελος επειδή έχουν εκχωρήσει ενταγμένα έργα της περιφέρειας σε τομεακά προγράμματα του υπουργείου προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τομεακά έργα. Όπως μάθαμε αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και άλλωστε προβλέπεται από τους κανονισμούς. Έτσι εξοικονόμησε η περιφέρεια ΑΜΘ ένα …bonus της τάξης των 180 εκ. ευρώ…Υπενθυμίζουμε ότι το μερίδιο της περιφέρειας μας από το ΕΣΠΑ ήταν 600 εκ. ευρώ και αυτά έχουν εξαντληθεί…οπότε τα 180 μας έρχονται …λουκούμι!
Μ.Ξ.

 

     
Οι πιο αναποφάσιστοι  


Ενδιαφέρον παρουσιάσει το προφίλ των αναποφάσιστων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αφού, όπως συζητείται ευρέως, αυτοί είναι που θα καθορίσουν τους νικητές και τους χαμένους των εκλογών.
Προκύπτει λοιπόν ότι οι πιο αναποφάσιστοι βρίσκονται στις περιφέρειες ΑΜΘ, Ηπείρου και Κρήτης, είναι γυναίκες ηλικίας 25 έως 35 και είναι άνεργες ή αυτοαπασχολούμενες.
Ε.Δ.    

 

Παιδεύτηκαν και μας παίδεψαν…  


…αλλά το ολοκλήρωσαν τελικά το ψηφοδέλτιό τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι υποψηφιότητες «κλείδωσαν» με αλλαγές της τελευταίας στιγμής και ενώ είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα στην ιστοσελίδα του κόμματος.
Αυτός όμως που πρωταγωνίστησε στη συζήτηση και μας μπέρδεψε λιγάκι είναι ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος, παρόλο που παραδέχθηκε τις επαφές του με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και ενώ έχει συμπεριληφθεί μειονοτικός υποψήφιος, πράγμα που αποτέλεσε ιδιαίτερα κρίσιμη δική του απαίτηση, αφήνει αμφιβολίες για το κόμμα που τελικά θα στηρίξει.    

 

Ανασύνταξη και… «πυρ»  


«Αναζωπυρωμένος» εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Σε αυτό δεν οφείλονται μόνο τα δημοσκοπικά ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα πανελλαδικά, ούτε μόνο στην προοπτική ανάδειξης βουλευτή από τους κόλπους της Αριστεράς. Ο γραμματέας Ν.Ε. Νίκος Καλιαμπάκας αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαφωνίες ανάμεσα στις συνιστώσες δυνάμεις και την αποχώρηση των ανανεωτικών. Ωστόσο, εξήγησε ότι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, αλλά και η αναγκαιότητα να βγουν στην πρώτη γραμμή μέλη που δεν είχαν έως τότε οργανωτικό ρόλο, ήταν καίρια σημεία και βοήθησαν στην τόνωση του ηθικού και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμφάνιση με νέα δυναμική.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…