Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Στη 2η θέση οι παίδες της Ασπίδας

Μπάσκετ: Στη 2η θέση οι παίδες της Ασπίδας

0
aspida_sima

Δεν τα κατάφεραν στο ματς – «τελικό» με την Ένωση Καβάλας

Πρωταθλητές οι άνδρες της ξανθιώτικης ομάδας στη Β’ κατηγορία        

Δεν τα κατάφερε τελικά να στεφθεί πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα παίδων της Ασπίδας, καθώς στο τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος ηττήθηκε εντός έδρας από την Ένωση Καβάλας με σκορ 52-53.
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε την Κυριακή στο «Φ. Αμοιρίδης», οι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές αν και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και βρέθηκαν πολύ κοντά στην επιτυχία, ¨λύγισαν¨ στο τέλος και γνώρισαν την ήττα από την ομάδα της γειτονικής μας πόλης.
Η «Ασπίδα 2001» μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα και πήρε το προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο με σκορ 11-05. Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου κύλησαν στον ίδιο ρυθμό με την «Ασπίδα 2001» να προηγείται 16-07 αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, τα χαμένα ριμπάουντ και τα πολλά λάθη επέτρεψαν στον αντίπαλο να ψαλιδίσει γρήγορα την διαφορά και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 22-23.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κάκιστο για την ξανθιώτικη ομάδα, που αδυνατούσε να βρει το δρόμο για το καλάθι αλλά και στην άμυνα συνέχιζε να χάνει πολλά αμυντικά ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στην Ένωση, που φυσιολογικά προηγήθηκε 31-37. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και το άγχος των Ξανθιωτών ξέφυγαν ακόμη και με 11 πόντους. Οι γηπεδούχοι όμως, όπως μας έχουν συνηθίσει όλη την χρονιά, δεν τα παράτησαν και με ασφυκτική πίεση και τρέξιμο κατάφεραν να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα και 3” πριν το τέλος με ένα τρίποντο του Πετκίδη έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (52-53) αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να τους χαρίσει την νίκη.
Ο προπονητής της «Ασπίδας 2001» Κώστας Ιωαννίδης, μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος και περήφανος για την φετινή προσπάθεια των παιδιών και τόνισε ότι το άγχος και η πίεση ήταν οι ανασταλτικοί παράγοντες που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της.
Πολλά συγχαρητήρια πάντως αξίζουν τόσο στο ξανθιώτικο συγκρότημα για την εκπληκτική πορεία και τις εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, αλλά και στην Ένωση Καβάλας για την μεγάλη νίκη και την πρόκριση, στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου πλέον πρωταθλήματος όπου προκρίθηκε κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 52-53
Δεκάλεπτα: 11-05, 11-18, 09-14, 21-16
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης 1, Γεωργιάδης 3, Κουτρουβέλης, Τσίλογλου, Καργίδης, Τσολακίδης, Πετκίδης 18(1), Χατζηαντωνίου 4, Μπουραζάνης 2, Βαλασίδης 11(1), Θεμιστοκλής, Πιστόλας 13(1).  
Πρωταθλήτρια η ανδρική ομάδα της Ασπίδας  
Πρωταθλήτρια στέφθηκε η ανδρική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης στην Β’ κατηγορία ανδρών και κέρδισε άξια την άνοδό της στην Α’. Στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά αλλά επέτρεψε στον αντίπαλο στα τελευταία λεπτά να πιστέψει ότι μπορεί να κλέψει την νίκη. Τελικά η ψυχραιμία και οι σωστές επιλογές στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρισαν την νίκη στην ξανθιώτικη ομάδα με 75-72.
Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στον τελικό του κυπέλλου (δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής), όπου η Ασπίδα θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας Αγία Βαρβάρα και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.    
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …