Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ορκωμοσία στην Πολυτεχνική: 100 νέοι μηχανικοί

Ορκωμοσία στην Πολυτεχνική: 100 νέοι μηχανικοί

0
orkomosia_04_2012-empros

«Χρώμα» αγωνίας για το αύριο και στην τελετή. Συγκίνηση από γονείς και φίλους

Ο κοσμήτορας της σχολής βράβευσε την 6μελή ομάδα φοιτητών που διακρίθηκαν στη μαθηματική ολυμπιάδα της Ν.Α. Ευρώπης
 
Εκατό πτυχιούχοι μηχανικοί από τα πέντε τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης ορκίστηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στην αίθουσα του αμφιθέατρου «Καραθεοδωρής», η οποία γέμισε λουλούδια, χαμόγελα και συγκίνηση για την επιτυχία των νέων επιστημόνων.
Στην τελετή μίλησαν ο κοσμήτορας Χρήστος Κουτσουρλής και ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Βλάσης Χρυσάνθου εκ μέρους όλων των προέδρων και αμφότεροι συνεχάρησαν τους φοιτητές τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τη συνολική εμπειρία που αξιοποίησαν στο έπακρο.
Ιδιαίτερα ζωντανός ήταν και ο λόγος του πρωτοσύγκελου Παντελεήμονος ο οποίος εμψύχωσε τους πτυχιούχους, καλώντας τους να δείξουν πείσμα, να προσπαθήσουν και να αγωνιστούν  παρά τις δυσκολίες των καιρών, ενώ στο τέλος τόνισε ότι: «το ΔΠΘ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα πανεπιστήμια».

Η πρώτη με βαθμό 8,93 από την Αρχιτεκτονική
Τον όρκο των πτυχιούχων μηχανικών ανέγνωσε η πρώτη των πρώτων Αικατερίνη Παντατζάκα, από την Αρχιτεκτονική σχολή με βαθμό 8,93, η οποία ευχήθηκε στους συναδέλφους της καλή συνέχεια στα νέα επαγγελματικά τους βήματα.
Όλοι οι πτυχιούχοι στάθηκαν όρθιοι και με το δεξί χέρι σηκωμένο ορκίστηκαν να τελούν το επάγγελμά τους με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Βραβεύσεις για διακρίσεις στην τελετή
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν από την Πολυτεχνική Σχολή, οι πρώτοι εισακτέοι, δηλαδή οι φοιτητές του πρώτου έτους που πέτυχαν το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης. Βραβείο παρέλαβαν: ο Ιωάννης Καραμπίνης από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, η Μ. Ταταρίδου από το τμήμα Ηλεκτρολόγων, η Ιωάννα Κυριαζή από το τμήμα Μηχανικών περιβάλλοντος, η Ερασμία Βιρδιώτη από την Αρχιτεκτονική και η Βικτωρία Πασχαλίδου από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.
Επιπλέον, αφιερώθηκε λίγος χρόνος από την τελετή προκειμένου να βραβευθούν οι 6 φοιτητές που συμμετείχαν στην μαθηματική Ολυμπιάδα της Ν.Α. Ευρώπης (Seemus 2012) κατακτώντας για το πανεπιστήμιό τους 6 χάλκινα μετάλλια. Πρόκειται για τους: 1) Αργυρός Χρήστος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), 2) Ιωάννης Καραμπίνης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών), 3) Λέκκας Σωτήριος(Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών), 4) Μπαλαλής Δημήτριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών), 5) Σταθακοπούλου Ελπινίκη (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών), 6) Συκαρά Σταυρούλα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών). Θερμά συγχαρητήρια δόθηκαν και στον καθηγητή τους Βασίλη Παπαδόπουλο που τους εμψύχωσε και τους προετοίμασε καταλλήλως.
Το κλίμα έγινε εύθυμο στη συνέχεια όταν οι νέοι μηχανικοί ένας ένας καλούνταν να λάβουν το πτυχίο τους.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…