Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για 10 χρόνια «κρατά» το δασικό χωριό ο δήμος Ξάνθης

Για 10 χρόνια «κρατά» το δασικό χωριό ο δήμος Ξάνθης

0
erimanthos-web

Έγκριση της απόφασης από τον Γ.Γ. ΑΔΜΘ Θύμιο Σώκο

Και τυπικά πλέον, μετά την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, εγκρίθηκε και από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιο Σώκο η παράταση της σύμβασης παραχώρησης χρήσης του δασικού χωριού Ερυμάνθου στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης. Η απόφαση προβλέπει η παραχώρηση να γίνει με μίσθωμα των εγκαταστάσεων του δασικού χωριού Ερυμάνθου στο δήμο Ξάνθης, μιας και οι εγκαταστάσεις του δασικού χωριού βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου και να έχει διάρκεια 10 ετών.
Για την υπογραφή της σχετικής μισθοδοτικής σύμβασης εξουσιοδοτήθηκε ο Δασάρχης Ξάνθης.
Το ζήτημα της ανανέωσης ή μη της σύμβασης παραχώρησης με το δασαρχείο για το δασικό χωριό Ερυμάνθου τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου. Τότε, ο δήμαρχος είχε εκφράσει επιφυλάξεις σημειώνοντας ότι η γραφειοκρατική διαδικασία και ο περιορισμός των συμβάσεων σε διάρκεια έως 8 μηνών, δημιουργεί κενά στην πλήρωση των θέσεων εργασίας για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης λειτουργίας των τουριστικών εγκαταστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο είχε συζητηθεί και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα υπομίσθωσης και για να διευκρινίσουν αυτή την πιθανότητα, όπως και για να καταρτίσουν το σύνολο των όρων της σύμβασης με το δασάρχη συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Ταρενίδη, Παπαδόπουλο και Παναγιωτίδη.
Η έγκριση της εκ νέου παραχώρησης για 10 χρόνια στο δήμο Ξάνθης δίνει το μήνυμα ότι ο δήμος Ξάνθης προτίθεται να αξιοποιήσει ο ίδιος τις υποδομές αυτές και –προφανώς- να διασφαλίσει τη λειτουργία του δασικού χωριού.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε ο δήμαρχος στη σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα έσοδα του δασικού χωριού Ερυμάνθου το 2010 (όταν αρμόδια ήταν η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης Σταυρούπολης) ήταν 106.000 ευρώ και τα έξοδα 103.000 ευρώ. Το 2011 που παρέλαβε ο δήμος Ξάνθης τα έσοδα ήταν 54.000 και τα έξοδα 28.000 χωρίς να υπολογίζονται οι μισθολογικές δαπάνες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …