Σχόλια 04/04/2012

0
poreia-empros

Άφεριμ, πετύχαμε Ισονομία – Ισοπολιτεία!
Πρόστιμο αυθαιρέτου χριστιανού: 100%
Πρόστιμο αυθαιρέτου μουσουλμάνου: 20%  

 
Στο πεζοδρόμιο  


Την πρόταση από το πεζοδρόμιο να γίνονται οι πορείες με μικρή συμμετοχή, του δημάρχου Αθήνας θα πρέπει να δεχθεί και να εφαρμόσει η κυβέρνηση και η αστυνομία.
Είναι απαράδεκτο μια μικρή πορεία διαδηλωτών να διακόπτει την ζωή και κίνηση μιας πόλης.
Μπορούν και πρέπει να πειθαρχήσουν και να ακολουθήσουν αυτήν την πρόταση όλοι. Νεολαίες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, όσοι τέλος πάντων θέλουν να κάνουν πορεία.
Αυτοί την πορεία τους στο πεζοδρόμιο, ειρηνικά και η εμπορική ζωή να συνεχίζεται χωρίς το σημερινό φαινόμενο.
Το θέμα είναι να την δεχτεί η Αριστερά την πρόταση αυτή και οι φοιτητές.
«Ε»    

 

 
Αγωνία υποψηφίων  


Παιγνίδι για γερά νεύρα οι υποψηφιότητες στα δύο μεγάλα κόμματα.
Εάν εξαιρέσει κανείς τον Κοντό από τη ΝΔ, κανείς άλλος δεν είναι σίγουρος μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων.
Ακόμη παίζει και το όνομα του Μάντατζη, πολλώ μάλλον των υπολοίπων.
Αγωνία λοιπόν για λίγες ημέρες ακόμη…
«Ε»    

 

Θλίψη για την αδιαφορία  


Δεν ευλογούμε τα γένια μας ως εφημερίδα, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε την πληρότητα αλλά και την σπουδαιότητα του ρεπορτάζ της Τρίτης με τίτλο «Μια “Σπάνια Γαία” όλη η Περιφέρειά μας» της Μαριάννας Ξανθοπούλου.
Πέρα όμως από αυτό καθ’ αυτό το ρεπορτάζ που δημοσιοποιεί έρευνα του ΙΓΜΕ που διαπίστωσε την ύπαρξη των σπάνιων μεταλλευμάτων που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ηλεκτρονική βιομηχανία.
Και το τραγικό: Τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, εδώ και χρόνια, για την αξιοποίηση αυτών των μετάλλων που βρίσκονται στη Θρακική γη.
Τίποτε απολύτως. Κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, η ανεργία αυξάνεται, η χώρα έχει ανάγκη επενδύσεων και ο πλούτος μένει αναξιοποίητος!
Μένει δηλαδή ο φυσικός πλούτος της περιοχής αναξιοποίητος και να δούμε μέχρι πότε. Και μάλιστα για μια σειρά ορυκτά σπάνια και μεγάλης αξίας.
-Θλίψη και μόνον θλίψη με αγανάκτηση για την αδιαφορία των κυβερνήσεων.
«Ε»  

 

Νεόκοποι υποψήφιοι  


Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του Σάκη Κριτσίνη με τη Ν.Δ. Αν και ακόμη τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί, ο ίδιος μάλλον το έχει σίγουρο και έχει ήδη ξεκινήσει άτυπα την προεκλογική του εκστρατεία.
Τον είδαμε το Σάββατο να περνάει από πεζόδρομο της πόλης και να μοιράζει χειραψίες και χαμόγελα που «θύμιζαν» εκλογές. Με τον αέρα βέβαια του νέου και ελπιδοφόρου υποψηφίου.
Από τη στάση του πάντως αυτό συμπεράναμε. Άλλα κοντός ψαλμός αλληλούια. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας (έστω το Σαββατοκύριακο) θα έχουν παρθεί οι αποφάσεις στη Ν.Δ.  

 

     
«Φορτηγοβυτιοταξί»: Νέα πρόταση Βορίδη!  


Αντί να αλλάζει συνέχεια τα νομοσχέδια με μικρές τροπολογίες, ο υπουργός Μεταφορών αποφάσισε να φτιάξει ένα όχημα «πασπαρτού» που θα ταιριάζει με κάθε τροπολογία!
Με μια δυναμική πολιτική κίνηση βάζει τέλος στα κακεντρεχή σχόλια για «ρουσφετολογικές προεκλογικές ρυθμίσεις», αλλά λύνει ταυτόχρονα τα προβλήματα τριών «προβληματικών» ομάδων ψηφοφόρων (του): ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων και βυτιοφορέων.
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο «Φορτηγοβυτιοταξιτζής» θα μπορεί ταυτόχρονα να παίρνει κούρσες, ενώ κάνει δρομολόγια μεταφοράς φορτίων και στο δρόμο να μοιράζει καύσιμα αν ταιριάζει η κούρσα και η διαδρομή!
Το νομοσχέδιο έγινε κατ’ αρχάς δεκτό θετικά  από τους επαγγελματίες με μικρές διενέξεις μεταξύ τους, λόγω του ότι οι ταξιτζήδες θα ήθελαν το επάγγελμα να μετονομαστεί σε «Ταξιτζοφορτηγοβυτιοφορέας» ενώ οι βυτιοφορείς σε «Βυτιοφορτηγοταξιτζής».
Τέλος, λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, τα νέα οχήματα, απέκτησαν δικαίωμα να τα οδηγούν και οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, που θα ονομαστούν «Φορτηγοβυτιοταξιταχυδρόμοι», για να μοιράζουν την αλληλογραφία…  

 

     
Πολιτικό… ζυμωτήρι  


Με φρενήρεις ρυθμούς εκτελούνται τα … ζυμώματα στους διάφορους πολιτικούς χώρους. Οι εκπρόσωποι και επίδοξοι εκπρόσωποι της εθνικής πολιτικής σκηνής προσπαθούν να «οσμιστούν» τις τάσεις που υπερισχύουν στους ψηφοφόρους για να διαλέξουν «πολιτική ταυτότητα».
Κόσμος διαγράφεται και επανεγγράφεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βουλευτές και υποψήφιοι πάνε κι έρχονται ανάμεσα σε παλιά και νέα κόμματα και πέρα από το δεδομένο ότι όλοι, πολίτες και πολιτικοί, βρίσκονται αντιμέτωποι και ζυμώνουν μία νέα πολιτική πραγματικότητα, αναρωτιέται κανείς αν τελικά υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας, αυτοί που ζητούν να αντιπροσωπεύσουν αυτό το λαό, να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις και την ευθύνη σε αυτή την ιστορικά δύσκολη χρονική συγκυρία, έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος θέλει να δει άλλο έργο.  

 

 
Και η ζυγαριά της ευθύνης  


Και βέβαια είναι η εκλογική αναμέτρηση και το στίγμα των πολιτών που τελικά θα επισφραγίσει αυτή την ανάγκη για αλλαγή ή την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου στο εκλογικό παιχνίδι με τους ίδιους όρους και τους ίδιους κανόνες, με μόνη προσδοκία την προσωπική εύνοια και τη διαιώνιση της διατήρησης και αναπαραγωγής συμφερόντων ενός παθογενούς πολιτικού συστήματος, που αρέσει σε όλους να καταδικάζουμε, αλλά αρνούμαστε να αποβάλουμε από το πολιτικό μας DNA.  

 

 
Θα φταίμε κιόλας  


Και μιας και ο λόγος για τις ζυμώσεις… μέχρι και στη Ντόρα έκανε πρόσκληση ο Σαμαράς να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία, μπας και καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός. Μάλιστα, μας απείλησε κιόλας ότι κινδυνεύουμε να έχουν διαδοχικές εκλογές αν δεν υπάρξει κυβερνητικός συνασπισμός σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
Μετάφραση: Αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία, θα φταίει ο κόσμος που δεν της την έδωσε και όχι η ίδια, που μαζί με όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, έχουν τόση εμμονή με την εξουσία, που αδυνατούν να επιτύχουν μία στοιχειώδη κυβερνητική συνεργασία για την πολυπόθητη –κατά τα άλλα- σταθερότητα της χώρας.
Ε.Δ.  

 

 
Για ποια ισονομία και ισοπολιτεία μιλάμε;


 Είπαμε να λυθεί με τροπολογία ένα χρόνιο πρόβλημα της μειονότητας με την έκδοση αδειών για τα τεμένη και χαιρετήσαμε το συμβάν αλλά απ’ το σημείο αυτό έως το να μειώνεται κατά 80% το πρόστιμο για τα αυθαίρετα κτίρια (σπίτια – μαγαζιά) μόνο στα μέλη της μειονότητας και όχι για τα βακούφικα αλλά και για τις οικίες πάει πολύ! Βρήκε ευκαιρία ο βουλευτής Ροδόπης κ. Χατζηοσμάν και το έβαλε στο νομοσχέδιο για τον οικοδομικό κώδικα που συζητείτε… Είναι εμφανές ότι πρόκειται για μια αμιγώς ρουσφετολογική τροπολογία λόγω της προεκλογικής περιόδου! Αλλά είναι και εμφανέστατο ότι είναι μια ευνοϊκή μεροληπτική ρύθμιση που διαχωρίζει μουσουλμάνους και χριστιανούς. Για ποια ισονομία και ισοπολιτεία μιλάμε; Δηλαδή ο χριστιανός που έχει αυθαίρετο θα πληρώσει όλο το πρόστιμο και ο μουσουλμάνος μόνο το 20%! Καλά αυτοί εκεί στη βουλή δεν ξέρουν τι ψηφίζουν;
Μ.Ξ.    

 

   
Αιδώς Αργείοι!!!


 Ξεχειλίζει η οργή του κόσμου εναντίον των πολιτικών στους οποίους επιρρίπτουν όλη την ευθύνη για την κατάντημα της ζωής τους! Με τα απανωτά χαράτσια που τους έβαλαν να πληρώνουν,  με τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς που τον έχουν μετατρέψει από αστό σε νεόπτωχο, με την ανεργία που μαστίζει,  για το ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, για την ανικανότητά τους να πιάσουν τους φοροφυγάδες, να βάλουν ένα πάτο στο βαρέλι και την πληρώνουν μονίμως οι αδύναμοι κρίκοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Τους θεωρεί υπεύθυνους ακόμη γιατί  του έχουν στερήσει την ελπίδα ότι θα καλυτερέψει η ζωή του! Οι καταστηματάρχες πληρώνουν ΤΕΒΕ (όσοι ακόμη μπορούν) και γιατρό δεν έχουν να τους κοιτάξει…Τα πάντα διαλυμένα! Και αυτοί ετοιμάζονται για εκλογές και ψήφισαν και τροπολογία για επιδότηση των κομμάτων! Ούτε ίχνος ντροπής πια;
Αιδώς Αργείοι!!!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…