Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τα μάτια σας… 14 για τις Εφορίες

Τα μάτια σας… 14 για τις Εφορίες

0
DOY_xanthi_02-empros

Από αστυνομικές υπηρεσίες και ΔΟΥ ζητά ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η διευθύντρια της Εφορίας Ξάνθης σημειώνει ότι χρειάζεται να προστατευτεί το κτίριο, αλλά η υπηρεσία δε διαθέτει πόρους ούτε για χαρτί!

Σε κίνηση εντυπώσεων φαίνεται να μεταφράζεται η ενέργεια του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει εντολή για ενισχυμένη αστυνόμευση και μέτρα ασφαλείας στα κτίρια των Εφοριών, ανά την Ελλάδα, αφού, όχι μόνο, όπως σημειώνεται έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ληστειών τον τελευταίο χρόνο, αλλά και κατά τόπους υπηρεσίες ΔΟΥ δεν έχουν ούτε τους ελάχιστους πόρους να διαθέσουν.

Ενισχυμένα μέτρα Ασφαλείας από αστυνομικές υπηρεσίες και ΔΟΥ
Την 24ωρη επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. με πεζές και εποχούμενες περιπολίες έχει διατάξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, οι περιπολίες πρέπει να γίνονται κυρίως κατά τις ώρες συναλλαγής με το κοινό αλλά και τις νυχτερινές ώρες για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας.
Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν ενημερώσει τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. για την αναγκαιότητα λήψης εξ ιδίων μέτρων ασφάλειας (συστήματα συναγερμού, κλειστό σύστημα τηλεόρασης, θωρακισμένες πόρτες, κιγκλιδώματα στα παράθυρα κλπ), καθώς επίσης και πρόσληψης προσωπικού που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1339/1983 ή ανάθεσης της φύλαξης αυτών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας.
Το μέτρο αυτό συνιστάται για την αποτροπή ληστειών, αφού στις Εφορίες συγκεντρώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά από κάθε είδους φορολογικές υποχρεώσεις, τέλη κλπ.

Μειωμένες οι ληστείες σε κτίρια Εφοριών
Σύμφωνα πάντως με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται από την ΕΛΑΣ, το 2011 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση ληστειών σε βάρος των Δ.Ο.Υ. σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, κατά το έτος 2010 διαπράχθηκαν 18 ληστείες ενώ τον περασμένο χρόνο μόλις 4 ληστείες.

Η προστασία θέλει πόρους
Έλλειψη ενημέρωσης προς το παρόν για το θέμα δηλώνει η διευθύντρια της ΔΟΥ Ξάνθης κ. Γιαμαλίδου, η οποία ωστόσο εξηγεί ότι για να προβούν οι εφορίες στις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας απαιτούνται πόροι που δεν είναι σε θέση να διαθέσουν, με βάση τη σημερινή κατάσταση.
«Πώς να εφοδιαστούμε με αυτά: Εδώ, παρά τα υπομνήματά μας δεν μπορούμε να έχουμε ούτε θυρωρό! Και για την πυρανίχνευση έληξε η σύμβαση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφού τη συνάψαμε το υπουργείο δεν έκανε την πίστωση και προσπαθούσαμε να βρούμε τα χρήματα για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον αντισυμβαλλόμενο», εξηγεί η κ. Γιαμαλίδου, η οποία εκφράζει την εκτίμηση ότι είναι πράγματι σημαντικό να φυλάσσεται το κτίριο της Εφορίας. «Κάθε μέρα επισκέπτονται την εφορία εκατοντάδες κόσμου. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν για διάφορες υποχρεώσεις τους. Έπρεπε τουλάχιστον να μπορούμε να ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει», προσθέτει η ίδια, ενώ περιγράφει παράλληλα την δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η υπηρεσία μετά τη σημαντική αποψίλωση του προσωπικού, αλλά και τη στενότητα των δαπανών.
«Για εμάς όσο κρίσιμη κι αν είναι η φύλαξη προέχει η διεκπεραίωση της δουλειάς μας και συναντούμε καθημερινά πολλά προβλήματα. Δυσκολευόμαστε ακόμη και να ζητήσουμε δαπάνες για το χαρτί…», καταλήγει η κ. Γιαμαλίδου.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…