Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συσπειρώνονται οι παραγωγικοί φορείς

Συσπειρώνονται οι παραγωγικοί φορείς

0
foreis_syskepsi2-empros

Σύσκεψη επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Ξάνθης

Στόχος ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα και να διερευνηθεί το σημείο σύγκλησης για το σχεδιασμό κοινής δράσης    

Την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Ξάνθης, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και του Μνημονίου είχε ο δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης, ο οποίος κάλεσε σε σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής.
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το ΕΒΕ, η ΟΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΤΕΕ, ο ιατρικός σύλλογος, ο σύλλογος βιοτεχνών, ο σύλλογος ζαχαροπλαστών, το σωματείο ταξί, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο σύλλογος συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Ξάνθης, ο σύλλογος δασκάλων απόφοιτων ΕΠΑΘ, ο ιατρικός σύλλογος και το σωματείο ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
Όπως εξήγησε η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κική Κιούση, στόχος της συνάντησης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων του κάθε κλάδου, αφού όλοι πλήττονται από τα μέτρα, ώστε να δημιουργηθεί ένας χάρτης και να δίνεται λύση όπου είναι δυνατό, καθώς και η οργάνωση κοινής δράσης. «Οι δικηγόροι είναι πάντα αρωγοί και προστάτες των κοινωνικών και ατομικών ελευθεριών και είναι πάντα στο πλευρό του πολίτη», σημείωσε η κ. Κιούση, η οποία σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και τη στάση της κυβέρνησης, ανέφερε: «με την επιταγή τρόικας γίνεται ένα παρασύνταγμα».
Ο Μπάμπης Ευστρατίου, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ πρότεινε να συσταθεί μία ομάδα εργασίας, η οποία θα καταγράψει το κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας και να εξεταστεί αν μπορεί να πραγματοποιηθεί μία πανξανθιώτικη κινητοποίηση.
Ο Νίκος Παπαθανασίου, αναφορικά με την πρωτοβουλία σημείωσε ότι είναι σημαντικό να καταγραφούν τα κοινά σημεία, αλλά επειδή μέσα σε συνεργασίες προκύπτουν και φυγόκεντρες δυνάμεις ο καθένας θα κριθεί για τη συνέπειά του. Επίσης, απαρίθμησε τα προβλήματα των μηχανικών και ανέφερε στο τέλος: «ζούμε στη Θράκη, μια περιοχή που ποτέ δε χάρηκε μεγάλα βήματα ανάπτυξης».
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας την υψηλή φορολόγηση, τους συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και το ανάλγητο κράτος της γραφειοκρατίας για τα νέα καταστήματα.
«Από τις πενιχρές μας συντάξεις ζούμε και τα άνεργα παιδιά μας», εξήγησε η πρόεδρος των συνταξιούχων Δ.Υ. Άννα Μπαλτζοπούλου, που έδωσε βαρύτητα στο «δράμα», όπως είπε της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που οι μεγαλύτεροι έχουν περισσότερη ανάγκη.
Η πρόεδρος των ξυλεμπόρων αναφέρθηκε στα καυσόξυλα που διαφεύγουν της φορολόγησης και την παράνομη υλοτομία, ενώ και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, παίρνοντας το λόγο, μίλησε για την έκταση που έχει λάβει το παρεμπόριο εν γένει.    

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…