Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Άρχισε η «μίνι-προετοιμασία»

Skoda Ξάνθη: Άρχισε η «μίνι-προετοιμασία»

0
panopoulos_533_355

Προπόνηση – ξενοδοχείο – προπόνηση στο καθημερινό πρόγραμμα

Συμπληρώθηκε «καρέ εγκλεισμών»          

Μορφή μίνι… προετοιμασίας έχει πάρει η εικόνα των προπονήσεων της Skoda Ξάνθη, καθώς οι ποδοσφαιριστές της θα παραμείνουν «έγκλειστοι» στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια για συνολικά πέντε ημέρες (η πρώτη διανυκτέρευση ήταν χθες), έως την ερχόμενη Κυριακή οπότε είναι και προγραμματισμένη η εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Το πρόγραμμα της ομάδας της επόμενες ημέρες θα είναι προπόνηση – παραμονή στο ξενοδοχείο και προπόνηση, έως το πρωί του Σαββάτου που θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Εξάλλου και το βράδυ του Σαββάτου οι παίκτες θα παραμείνουν στον ίδιο χώρο και… ανάλογα με το αποτέλεσμα στο ματς της Κυριακής, οι ιθύνοντες της ομάδας θα αποφασίσουν για τη συνέχεια.  
Χωρίς προβλήματα  
Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πρωινή (11:00) προπόνηση της ξανθιώτικης ομάδας. Μετά το «ζέσταμα» οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν τις ασκήσεις ταχυδύναμης στο ξεκίνημα ενώ στο τρίτο και μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε τις οδηγίες του στα παιχνίδια σε μικρούς χώρους. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και μόνο ο Λάζαρος Γκατσολάρι συνεχίζει να ακολουθεί την θεραπεία του.
Να υπενθυμίσουμε ότι μοναδική απουσία για τον επερχόμενο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτή του Ρικάρντο Ντάνι ο οποίος στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.  
Συμπληρώθηκε «καρέ εγκλεισμών»  
Σχετικά με την τιμωρία που επέβαλλε ο Χρήστος Πανόπουλος στους παίκτες και τον «εγκλεισμό» τους στο ξενοδοχείο, ανατρέχοντας στο αρχείο, διαπιστώσαμε πως αυτή ήταν η 4η φορά που ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ πήρε το συγκεκριμένο μέτρο!
Το παρθενικό «μάντρωμα» ήταν τον Ιανουάριο του 2003 και μετά την εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Ακράτητο. Προπονητής της Ξάνθης τότε ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου που έμεινε έκπληκτος από την πρωτόγνωρη (για εκείνη την εποχή) τιμωρία.
Το μέτρο εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά στο φινάλε της σεζόν 2007-08 και την εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Ηρακλή. Οι παίκτες έμειναν για μία εβδομάδα «εσώκλειστοι» και στη συνεχεία έφυγαν για καλοκαιρινές διακοπές.
Ο τρίτος «εγκλεισμός» καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2010 όταν μετά από ένα κακό σερί αγώνων με αποκορύφωμα την ήττα με σκορ 3-0 από τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη πάρθηκε το ίδιο μέτρο με τη σύμφωνη γνώμη του τότε τεχνικού Ν. Κεχαγιά.
Το μέτρο απέφερε καρπούς καθώς με απολογισμό στη συνέχεια τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, η Ξάνθη συγκέντρωσε τους απαιτούμενους βαθμούς και «κλείδωσε» την τελευταία αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο την παραμονή της στην Super League.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι – σύμφωνα και με τα τότε ρεπορτάζ – ανάλογο μέτρο θέλησε να επιβάλλει ο Χρ. Πανόπουλος στους παίκτες το Νοέμβριο του 2010 μετά από ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων κι ενώ στην τεχνική ηγεσία της ξανθιώτικης ομάδας ήταν ο Γιώργος Παράσχος ο οποίος όμως ήταν αντίθετος στην εφαρμογή του μέτρου καθώς πίστευε ότι θα χειροτερέψει την κατάσταση και την ψυχολογία των παικτών, ενώ η εισήγηση του τότε προπονητή έγινε δεκτή από τον μεγαλομέτοχο κι έτσι οι παίκτες εξακολούθησαν να χαίρονται την… ελευθερία τους!  
Στην Εθνική Νέων ο Γούτας  
Για ακόμη μία φορά ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός της Skoda Ξάνθη Δημήτρης Γούτας κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Νέων για προπονήσεις που θα γίνουν από τις 19/3 έως τις 21/3 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Ο νεαρός αμυντικός ανήκει στο ¨ρόστερ¨ της ξανθιώτικης ομάδας όμως μέχρι στιγμής έχει συμμετοχές μόνο με το Σύλλογο Νέων.
Εκτός του Γούτα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Νέων Κώστας Τσάνας κάλεσε τους: Χουτεσιώτη (Ολυμπιακός), Σουκιά (Ολυμπιακός), Ιωαννίδη (Ολυμπιακός), Μουζακίτη (Παναθηναϊκός), Χουχούμη (Παναθηναϊκός), Γιαννιτσάνη (Παναθηναϊκός), Ζέρη (Παναιτωλικός), Πεχλιβανόπουλο (Νίκη Βόλου), Αντωνιάδη (Άρης), Γιαννόπουλο (Πανσερραϊκός), Παναγιωτούδη (ΠΑΟΚ), Κωνσταντινίδη (ΠΑΟΚ), Ντινιωτάκη (Αστέρας Τρίπολης), Βοσνακίδη (Πανθρακικός), Καντούτση (Ατρόμητος), Μπάρκα (Ατρόμητος), Δερμίση (Βατανιακός), Μάνο (Βέροια), Φούντα (ΑΕΚ), Παπαδημητρίου (ΑΕΚ) και Βλάχο (ΑΕΚ).  

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…