Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τέχνη με ενεργειακές και μυστικιστικές Pnoes

Τέχνη με ενεργειακές και μυστικιστικές Pnoes

0
marati_1-empros

Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών, ζωγραφικής και prints της Αλεξάνδρας Μαράτη στο χώρο τέχνης «Ορφέως 20»

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών, ζωγραφικής και prints της Αλεξάνδρας Μαράτη με τίτλο “Pnoes” στο χώρο τέχνης «Ορφέως 20». Η μοντέρνα ματιά της καλλιτέχνιδας, σε συνδυασμό με την ενεργειακή και ενορατική διάσταση που συνοδεύει τα έργα της κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ιδιαιτέρως νεότερων, αλλά και όσων δε θέτουν φραγμούς στην τέχνη.
Η Αλεξάνδρα Μαράτη στην έκθεσή της που συμπεριλαμβάνει έργα  εμπνευσμένα από το προσωπικό ιδιόλεκτο ενός ενορατικού channeling στην αόρατη διάσταση, αναφερόμενο στη φυσική διαδικασία της χαλάρωσης και της εναρμόνισης των εσωτερικών αντίρροπων δυνάμεων, παρουσιάζει πρωτότυπες κατασκευές, με προεκτάσεις στη φιλοσοφία του διαλογισμού και την ενεργειακή αντανάκλαση του σύμπαντος.
Η ίδια για τα στοιχεία εκείνα της φύσης και της ζωής που πυροδοτούν την έμπνευσή της αναφέρει: «Τα σπειροειδή γλυπτά Δέντρα της Ζωής διαπερνά η ζωτική ενέργεια… η Ανάσα,  μετατρέποντας  τα σε σύμβολα του axismundi και πηγές κοσμογονίας, ενώ υπερβαίνει τα επίπεδα της πραγματικότητας και δημιουργεί δυνατότητα πρόσβασης σε άλλη μορφή συνείδησης. Με την ηχητική ανάκλαση της Βροντής, ξεπετάγεται η σπίθα- πράσινη σαν το δοχείο του βωμού, όπου συντίθεται και αποσυντίθεται υγραίνεται και ξηραίνεται, εξευμενίζοντας τον κύκλο της βλάστησης, για να συνεχίσει την πορεία της από το συλλογικό ασυνείδητο στη Φύση- γεννήτρα».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 18:00 – 21:00.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…