Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πάλη: Μέτρια η παρουσία της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό

Πάλη: Μέτρια η παρουσία της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό

0
pali_olympiaki_floga-empros

Ικανοποίησε ο Ξανθιώτης παλαιστής Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

Ετοιμάζεται για το πανελλήνιο παίδων – εφήβων η «Ολυμπιακή Φλόγα»      

 
«Άπραγη» επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής Πάλης από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι.
Η ελληνική ομάδα συμμετείχε στους αγώνες με επτά αθλητές, οι οποίοι όμως αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο κι έτσι θα προσπαθήσουν σε επόμενες διοργανώσεις να ¨πλασαριστούν¨ στις πρώτες θέσεις, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην Ολυμπιακή Ομάδα που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο.  
«Τροχοπέδη» η ελλιπής προετοιμασία  
Η ελλιπής προετοιμασία ήταν ο βασικός λόγος που οι Έλληνες αθλητές έμειναν μακριά από τα μετάλλια, σύμφωνα με τον Ξανθιώτη προπονητή πάλης Θόδωρο Ηλιάδη που συνόδευσε την αποστολή στη Σερβία.
¨Δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε την απαραίτητη προετοιμασία ως Εθνική Ομάδα, αλλά ο κάθε αθλητής γυμνάζεται και προπονείται μόνος του στο σύλλογο του και ενσωματώνεται στην Εθνική χωρίς να υπάρξει μία στοιχειώδης προετοιμασία ως σύνολο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί δυσκολίες στους αθλητές αλλά και στους προπονητές οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη και την ακριβή κατάσταση των αθλητών¨, δήλωσε στο «Ε» ο κ. Θόδωρος Ηλιάδης και πρόσθεσε: ¨Εάν δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό ζήτημα θα παρουσιαστούν κι άλλες δυσκολίες στο μέλλον και είναι κρίμα κυρίως για τους αθλητές, πολλοί από τους οποίους έχουν δυνατότητες και ταλέντο όμως η ελλιπής προετοιμασία τους «φρενάρε黨.  
Οι ελληνικές συμμετοχές  
Στην αποστολή που ταξίδεψε στο Βελιγράδι συμμετείχε και ο Ξανθιώτης παλαιστής Ιωάννης Τριανταφυλλίδης ο οποίος αν και έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του είχε την πιο ικανοποιητική παρουσία από πλευράς Ελλήνων αθλητών.
Ο Τριανταφυλλίδης νίκησε τον Κροάτη Μπόζο Στάρσεβιτς στον 1ο γύρο με 4-0 και ηττήθηκε στο 2ο με 5-0, ενώ εγκατέλειψε στη συνέχεια λόγω της κόπωσης.
Ο Ξανθιώτης παλαιστής θα έχει πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο και παράλληλα την πρόκριση στην Ολυμπιακή Ομάδα στα τρία προ-ολυμπιακά τουρνουά που ακολουθούν σε Βουλγαρία, Κίνα και Φινλανδία.
Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές στο Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου και οι αθλητές από τους οποίους αποκλείστηκαν:
55 κιλά: Καραθανάσης Λάζαρος – Βίκτορ Τσιομπάνου (Μολδαβός)
60 κιλά: Ματίας Βλαδίμηρος – Άναρ Ζεϊνάλοφ (Εσθονός)
66 κιλά: Αποστόλου Χρήστος – Αλεξάνταρ Μαξίμοβιτς (Σέρβος)
74 κιλά: Τριανταφυλλίδης Ιωάννης – Μπόζο Στάρσεβιτς (Κροάτης)
84 κιλά: Κεσσίδης Λαοκράτης – Χρατς Χοβνανισιάν (Αρμένιος)
96 κιλά: Ποικιλίδης Αλέξανδρος – Άντριαν Χέσλερ (Γερμανός)
120 κιλά: Σάββας Ιωάννης – Άλιν Αλέξιτς (Ρουμάνος)  
Προκριματικά για παίδες – έφηβους της «Ολυμπιακής Φλόγας»  
Εν τω μεταξύ το ερχόμενο Σάββατο (17 Μαρτίου) ο ξανθιώτικος σύλλογος «Ολυμπιακή Φλόγα» θα πάρει μέρος στη Γ’ προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων – εφήβων. Για την ξανθιώτικη ομάδα θα αγωνιστούν δύο παλαιστές, οι Ιωάννης Παντελίδης (κατηγορία 84κ. εφήβων) και Κωνσταντίνος Ασημούλης (κατηγορία 85+κ. – παίδων), ενώ την αποστολή θα συνοδεύσει και ο προπονητής Θόδωρος Ηλιάδης. Μαζί με τους παραπάνω αθλητές θα ταξιδέψουν δύο παλαιστές του συλλόγου «Δημόκριτος» και συγκεκριμένα οι Ευγένι Μιχαηλίδης και Σάββας Παλατζίδης που θα συμμετέχουν στις κατηγορίες 63κ. και 76κ. παίδων αντίστοιχα.  

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…