Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ο βετεράνος δρομέας που δείχνει το δρόμο στους νέους

Ο βετεράνος δρομέας που δείχνει το δρόμο στους νέους

0
mpampatsos_athanasios-empros

Σε ηλικία 61 ετών ο Αθανάσιος Μπαμπάτσος συνεχίζει να τρέχει αγώνες υπερ-αποστάσεων

Και στον υπερμαραθώνιο ROUT συμμετείχε και τερμάτισε ο Ξανθιώτης αθλητής        

Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε στην οροσειρά της Ροδόπης ο αγώνας αντοχής «Rodopi Ultra Trail» (ROUT) 162χλμ. Ο αγώνας διήρκεσε σχεδόν δύο 24ωρα ενώ συμμετείχαν 63 αθλητές, από τους οποίους τερμάτισαν οι 35, καθώς η δυσκολία του αγώνα είναι μεγάλη και οι προσπάθειες των συμμετεχόντων υπεράνθρωπες.
Σε αυτή την αθλητική εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης με τη συμμετοχή του βετεράνου αθλητή του, Αθανάσιου Μπαμπάτσου.
Ο Αθανάσιος Μπαμπάτσος είναι 61 χρονών(!) και συνεχίζει να τρέχει καθημερινά και να συμμετέχει σε αγώνες υπεραποστάσεων σε όλη την Ελλάδα.
Στα 45 χρόνια που τρέχει έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες αγώνες και έχει τερματίσει με διακρίσεις στην ηλικιακή του κατηγορία σε πέντε υπερμαραθώνιους βουνού που έχουν διογρανωθεί. Παράλληλα δηλώνει πάντα «παρών» και τερματίζει στον κλασικό μαραθώνιο Αθήνας.  
Στα 61 του αγωνίστηκε στον υπερμαθώνιο «ROUT»  
Στο φετινό αγώνα «ROUT», ο βετεράνος Ξανθιώτης δρομέας τερμάτισε στην 11η θέση στη γενική κατάταξη και στη 2η στην κατηγορία άνω των 50 ετών με χρόνο 35 ώρες και 22 λεπτά. Εκτός από τον Μπαμπάτσο από πλευράς Ξανθιωτών τερμάτισαν ο Τάσος Καλπάκης (13ος), ο Κώστας Κοντογιάννης (30ος) και η Κική Χαραλαμπίδου (31η – 2η στην κατηγορία γυναικών). Ένας από τους καλύτερους αθλητές, ο Ανδρέας Καμαριανάκης εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού έχοντας διανύσει 80χλμ.
Ο Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης που στα 27 χρόνια από την ίδρυση του εκπροσωπείται επάξια με το βετεράνο αθλητή, τον συγχαίρει για τη μεγάλη προσφορά του ανά το Πανελλήνιο και του εύχεται να σημειώσει κι άλλες διακρίσεις στις επόμενες διοργανώσεις, δείχνοντας παράλληλα το δρόμο στους νέους αθλητές και το μεγαλείο του αθλητισμού.

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…