Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο ΛΑ.Ο.Σ. με τη σημαία του πατριωτισμού στην Ξάνθη

Ο ΛΑ.Ο.Σ. με τη σημαία του πατριωτισμού στην Ξάνθη

0
__LAOS_9_-_3_-_2012-empros

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Άγγελου Κολοκοτρώνη

Αποκαλύψεις για Βορίδη – Γεωργιάδη. Προσπάθεια κατευνασμού για τις τελευταίες δηλώσεις Καρατζαφερη για τους λαθρομετανάστες

Υπό το βάρος μιας δυσμενούς δημοκοπικής εικόνας και ενόψει εαρινών εκλογών (πιθανότατα τέλος Απριλίου – αρχές Μαΐου) ο ΛΑ.Ο.Σ. εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία στην Ξάνθη με τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Άγγελο Κολοκοτρώνη, ο οποίος είχε συνάντηση με μέλη του κόμματος το πρωί του Σαββάτου 10 Μαρτίου ενώ στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής κ. Ασημακόπουλο και της Ν.Ε. Ξάνθης κ. Χαραλαμπίδη.

Δεν τιμωρήθηκε κανείς…
Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Κολοκοτρώνης καταγγελτικά επεσήμανε ότι υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να μην τιμωρηθούν οι ένοχοι και όσοι έβλαψαν τον ελληνικό λαό τονίζοντας ότι δεν έχει ικανοποιηθεί τα περί δικαίου αίσθημα του λαού και ότι φέρουν μεγάλη ευθύνη τα δυο αυτά κόμματα για την δεινή κατάσταση της χώρας.  Αναφέρθηκε σημειολογικά στο δημόσιο τομέα στηλιτεύοντας τη σχέση του με το πολιτικό σύστημα  ως απαρχή μιας δημιουργίας «κομματικών στρατών» και ενός υδροκέφαλου δημόσιου τομέα που εν πολλοίς ευθύνεται για τη δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας.  Επίσης αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Siemens ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων έχουν δωροδοκηθεί, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αυτοκάθαρση και τιμωρία καθώς και εγγυήσεις ότι δεν θα επαναληφθούν όλα αυτά.

Α. Κολοκοτρώνης: «Είμαστε πατριωτικό κόμμα»
Ο κ. Κολοκοτρώνης τόνισε με έμφαση ότι σε αντίθεση όσων λέγονται από τα ΜΜΕ ο ΛΑ.Ο.Σ έχει την πιο σταθερή γραμμή και έθεσε την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΛΑ.Ο.Σ και Ν.Δ: «Απέναντι στον φιλελευθερισμό της ΝΔ εμείς σηκώνουμε τη σημαία του πατριωτισμού». Αναφορικά με το ρόλο του ΛΑΟΣ  τα τελευταία 2 χρόνια της κρίσης ο κ. Κολοκοτρώνης είπε ότι από το πρώτο μνημόνιο ψήφισε μόνο το άρθρο 1 τραβώντας κόκκινη γραμμή στην περικοπή μισθών και συντάξεων ενώ καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και αποχώρησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου επειδή δεν τηρήθηκαν τρεις όροι που είχε εξ αρχής θέσει για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας: «Είπαμε όχι στη μείωση μισθών , όχι στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, που καταστρατηγείται με τους επίτροπους της Μέρκελ που μετέτρεψε μια υπερήφανη χώρα σε προτεκτοράτο της Γερμανίας. Δεν δεχόμαστε κάποιος ξένος ν’ αποφασίζει για μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκαλύψεις για Βορίδη – Γεωργιάδη
Συνεχίζοντας ο κ. Κολοκοτρώνης αποκάλυψε ότι οι δύο βουλευτές Βορίδης – Γεωργιάδης στη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας παρουσία του προέδρου του κόμματος προκειμένου ν’ αποφασίσουν για τη στάση του κόμματος κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου είχαν πει όχι στο νέο μνημόνιο και ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση για καταψήφιση. Το γεγονός ότι τελικά άλλαξαν γνώμη και ψήφισαν θετικά ο κ. Κολοκοτρώνης υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι είχε προηγηθεί συμφωνία με τον κ. Σαμαρά και απεδείχθη εκ του αποτελέσματος.

«Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την πατρίδα μας»
Σ’ ότι αφορά τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή που αφορούν τους λαθρομετανάστες, να κρατούνται δηλαδή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δοθεί το δικαίωμα εκ του νόμου στον πολίτη να…πυροβολεί όποιον εισβολέα στο χώρο του, ο κ. Κολοκοτρώνης προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν αυτές οι δηλώσεις λέγοντας ότι ο ΛΑ.Ο.Σ ζητά αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου 2 για την μεταναστευτική πολιτική. Αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματος για την λαθρομετανάστευση τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ρατσιστική στάση αλλά είναι μια πραγματικότητα που την βιώνουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών. Και παράλληλα είναι πραγματικότητα ότι το 65% των κακουργηματικών πράξεων γίνονται από λαθρομετανάστες. Πρέπει να προστατεύσουμε την πατρίδα μας. Είμαστε ανθρωποκεντρικό κόμμα. Ο πρόεδρός μας είναι ο μόνος πολιτικός που κατέθεσε 1000 ευρώ στο Ταμείο της Φτώχειας».

«Καμένος» ο …Καμμένος
Τέλος ο κ. Κολοκοτρώνης αναφέρθηκε και στη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος αιτιολογώντας τη μείωση του ποσοστού του ως συνέπεια της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα είπε ότι ο ίδιος την εισηγήθηκε στον πρόεδρο όμως πρόσθεσε ότι «απέτυχε παταγωδώς» ενώ και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι κατευθυνόμενες. Όσον αφορά το κόμμα Καμμένου και τον κίνδυνο να «κόψει ψήφους» από τον ΛΑ.ΟΣ ο κ. Κολοκοτρώνης είπε ότι δεν πρόκειται για κόμμα αλλά για μια «σημαία ευκαιρίας» για να καταλήξει με την προσωπική του άποψη: «Ο κ. Καμμένος δεν έχει να προσθέσει τίποτε στην πολιτική ζωή».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…